Примерна схема на захранване (10)

  • 68 183
  • 661
  •   1
Отговори
# 30
  • ул. "Мечтание"
  • Мнения: 6 147
Четох, че картофите трябва да се варят необелени, защото им се запазват повече ценни съставки. Знае ли някой нещо по-въпроса? Аз ги варя белени и съм в голямо чудене.  newsm78

Аз ги варя обелени, заради вредните неща в кората и там оня зелен слой. Доколкото знам има някакви токсини в него и трябва да се маха. Пък и не мисля, че кората пази особено много полезните вещества да си остават в картофа... Ама нека и специалистите да се изкажат де... Ще ми е интересно дали това, което знам е вярно.

# 31
  • Мнения: 2 132
JeniB би ли споделила от къде (кой конкретен магазин) намери киноата и амаранта, аз нещо не мога да ги намеря. Знам, че може би в магазините за здравословни храни, но в тези, които съм ходила като ги питам за тях ме гледат като  #Crazy
В Биомаг на Журналист имаше доста брашна- от киноа, амарант, елда, пълнозърнест ориз и не помня още какво. Само от просо не видях там. Иначе взех и био царевично брашно. Имаше 2 вида - по-ситно и по- едро. Сега намерих сайта на едните дето внасят тези брашна и няма изброено от просо - http://biosviat.com/index.php?option=com_content&task=view&a … id=8&Itemid=6.  А динкела някой да има идея какво е?


жени, за каша от просо знам, че има на сънвал. иначе аз съм давала и давам пасирани зърна, био
Немските ли зърна взимаш?В една кафява опаковка? Аз съм купила от тях, но още не съм ги направила на брашно. На опаковката им пише, че трябва да се разпукат в тиган  newsm78

# 32
  • София
  • Мнения: 308
Динкел (на немски  DINKEL, на английски  SPELT), познат на български още като спелта или шпелта е вид пшеница, използвана още от древността. С по-високо съдържание на протеини от пшеницата е.  Съдържа високо количество полезни хранителни вещества - 57,9 % въглехидрати, 17,0% протеини, 3% мазнини, 9,2% фибри, минерални соли и витамини. Съдържа балансирано количество глутен. Има го в Мултизърнестата каша на Хипп.

# 33
  • Мнения: 2 132
Динкел (на немски  DINKEL, на английски  SPELT), познат на български още като спелта или шпелта е вид пшеница, използвана още от древността. С по-високо съдържание на протеини от пшеницата е.  Съдържа високо количество полезни хранителни вещества - 57,9 % въглехидрати, 17,0% протеини, 3% мазнини, 9,2% фибри, минерални соли и витамини. Съдържа балансирано количество глутен. Има го в Мултизърнестата каша на Хипп.

Мерси много Hug Спелта знам какво е, само не знаех, че са едно и също Grinning

# 34
  • Мнения: 277
Немските ли зърна взимаш?В една кафява опаковка? Аз съм купила от тях, но още не съм ги направила на брашно. На опаковката им пише, че трябва да се разпукат в тиган  newsm78

ами изхвърлила съм опаковката, че ги съхранявам в кутия, но нещо "see..." беше, немски. на същата фирма взех и елда на зърна. аз не съм правила брашно, варя и пасирам

# 35
  • Мнения: 1 449
Имам питане към Косе Босе от кога мога да давам гъби печурки ...

Гъби
- въвеждане: между 1 и 2 год.
- бульон или супа от гъби, без самите гъби: след 10 м.
- не са силен алерген (!)
- трудносмилаеми
- не са незаменими в детското хранене (т.е. няма с какво да обогатят хранителния режим)
- първо се въвеждат като много малка част от общото (до 18 м.), след това се включват по-осезаемо

Гъби се въвеждат след 3 год. по лична преценка. Официалните препоръки на различните схеми на захранване варират от 1 до 2 год., като това зависи и от начина, по който се предлагат.

Неоснователно се причисляват към категорията на забранените храни преди 2-3 год., както например е случая с меда.

/Не съм срещала препоръки да се дават конкретен вид гъби, но печурките все пак са култивирани т.е. безопасни и сравнително по-лесносмилаеми./

# 36
  • Мнения: 1 449

10 м. е условна възраст.
Идеята е, че ако глутен се въвежда при по-голямо дете, то вече яде повече и като количество храна за една порция, и като общо количество храна дневно. Съответно е по-голяма вероятността глутенът да се включи прекалено бързо и в значителни количества от началото. Това е не по-малко опасно от ранното въвеждане на глутен (преди 4 м.). И в двата случая много зависи от генетичното предразположение и други условия като кърменето например, така че сама по себе си възрастта не е най-важния фактор.

# 37
  • Мнения: 3 743
Прекрасна тема  bouquet. И на нас скоро ни предстои захранване. Стигнала съм до Примерна схема за захранване (3) Mr. Green, но и тук се записвам да следя.
Ние сме основно на кърма, последният месец някои вечери додавам около 60мл АМ, но само когато е неспокойна. Засега съм решила да захраня с ориз, тъй като вървим и "по-елегантни". Реших да взема безмлечна оризова на Милупа. Смятам да започна след 1-2 седмици и само да се запознаваме с новия вкус. После мисля да включа елда /ХИПП/ и ориз и царевица /Фризокрем/. След това да преместя кашата следобед и наобяд да започнем зеленчуците.
Как преценявате примерната ми схема?
Мислите ли, че от толкова много каши може да се запечем? И по-добре ли е в такъв случай по-рано да въведа зеленчуците, особено тиквичка и тиква.
Засега акаме на всеки памперс, но от изчетеното оставам с впечатление, че доста дечица се запичат от самото захранване, без да има значение как са акали преди това.
Всякакви съвети са ми добре дошли. А накрая то е ясно, че детенцето ще си ръководи само захранването Wink

# 38
  • Мнения: 112
Косе Босе благодаря!  bouquet

# 39
  • София
  • Мнения: 308
Gali80,оризовата безмлечна каша на Милупа е добра за начало на захранването. Peace
Може примерно 20 дни да предлагаш само нея , а после по-добре да преминете направо към зеленчуците. Тиквата е добър избор за пръв зеленчук. Много деца я харесват и после без проблем към нея ще може да добавяш други зеленчуци. Елдата и царевицата остави за после. Те се въвеждат към 7-8 месец.
А за кашите на Фризокрем имай едно наум - много са сладки, защото съдържат захар. Каша ориз и царевица има много добра на Милупа.

# 40
  • Мнения: 3 743
Gali80,оризовата безмлечна каша на Милупа е добра за начало на захранването. Peace
Може примерно 20 дни да предлагаш само нея , а после по-добре да преминете направо към зеленчуците. Тиквата е добър избор за пръв зеленчук. Много деца я харесват и после без проблем към нея ще може да добавяш други зеленчуци. Елдата и царевицата остави за после. Те се въвеждат към 7-8 месец.
А за кашите на Фризокрем имай едно наум - много са сладки, защото съдържат захар. Каша ориз и царевица има много добра на Милупа.

Мирка, много ти благодаря за съвета bouquet

# 41
  • Мнения: 469
Мами, давате ли от бисквитените каши?

Вчера ги загледах, дават ги след четири или шест месеца, но малко ме притеснява какво се съдържа в бисквитите. Например в кашата на Милупа има яйчен прах в бисквитите, а в една от кашите на Хип с бисквити в бурканчета има пълномаслено мляко.

# 42
  • ул. "Мечтание"
  • Мнения: 6 147
Мирка 76, как така съдържат захар кашите на Фрисокрем? Shocked Сто пъти четох състава, няма даже и помен от нещо захарно!  newsm78

Питанка за тиквите: трябва ли различните видове тиква да ги въвеждам поотделно? Мисля си, че не трябва, но предпочитам да съм сигурна.

# 43
  • София
  • Мнения: 308
Lady Frost, за състава на кашите Фризокрем ето тук може още веднъж да погледнеш в темата СПРАВОЧНИК: АСОРТИМЕНТ И СЪСТАВ НА КАШИТЕ : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=186199.msg3814542#msg3814542
а също и на този сайт има информация: http://papa-bebe.com/ka6i/frisocrem.html

# 44
  • Мнения: 2 132
Lady Frost, за състава на кашите Фризокрем ето тук може още веднъж да погледнеш в темата СПРАВОЧНИК: АСОРТИМЕНТ И СЪСТАВ НА КАШИТЕ : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=186199.msg3814542#msg3814542
а също и на този сайт има информация: http://papa-bebe.com/ka6i/frisocrem.html
Чета им състава и гледам, че пише - растителни хидрогенирани мазнини. Не бих купила такъв продукт Stop

Общи условия

Активация на акаунт