КОЛЕДА и НОВА ГОДИНА

  • 86 787
  • 475
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 4 406
Поне едно от основните неща ще е капамата. Миналата година я правих за пръв път и на мъжа ми не му хареса, бях сложила шункова наденица заедно със свинското, пилешкото и телешкото. Е, такава намерих

# 46
  • Кьолн
  • Мнения: 1 220
Ох, много искам да я направя тази капама. От миналата коледа и се точа,но в къщи не обичат зеле и искам да ви попитам ако само отгоре я покрия с зелеви листа без да кълцам вътре дали ще се получи същото? И има ли вкус на зеле ако само е покрита? Извинете за глупавите въпроси, но искам много да я направя тази капама.

# 47
  • Мнения: 2 829
запис и от мен Laughing
ще следя темата за десерт  chef
Аз всяка година за Коледа правя зелеви сърми с кълцано месо,баница


# 48
  • Мнения: X
И аз чакам с нетърпение Коледата и Нова година.
За Коледа обикновено приготвям традиционни неща,но и много сладки,торта,питка с късмети.
За Нова година пържолки,печено пиле ,пак торта,баклава обикновено правя и за двата празника,че бързо свършва,баница с късмети /децата така искат,два пъти късмети/ пак питка,друг вид...
Тази година мисля да се пробвам с английския коледен кейк.Другата седмица си купувам продуктите и почвам.

# 49
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
MOZILA ,щом не обичате зеле,няма и нужда да слагаш Wink,според мен ще стане да покриеш със зелеви листа само за аромат......но ако погледнеш по надолу,ако обичате лозови сърми,виж как Крисчее направила в гювеча с такива сърми,идеята е супер Peace(
нади_миши ,проблема с печенето се решава,ако покриеш сладкиша,питата или др. с фолио след като е хванало розова коричка .....старата ми печка правеше такива магарии и с това спасявах печивата Heart Eyes
Момичета,като стана въпрос за миналогодишните теми.....къде изчезнаха майсторките като Наталина,Джемма ,Зори.....нещо не ги мяркам никак в готварския....... SadЛипсват ми..... Tired

# 50
  • Мнения: 7 106

Момичета,като стана въпрос за миналогодишните теми.....къде изчезнаха майсторките като Наталина,Джемма ,Зори.....нещо не ги мяркам никак в готварския....... SadЛипсват ми..... Tired

Аз съм тук  Hug!
Съвсем скоро запретвам ръкави, защото съм посъбрала идеи и мисля да поекспериментирам тези дни. Коледа и въобще декември месец ми енай-любимото време в годината и ме предразполага към творчество  Joy. До сега си бях дала една дъъъъълга почивка от форума, но вече и вие взехте да ми липсвате  Peace.
А и другите липсващи ще се появят, няма как Simple Smile.

Който има желание, може да хвърли едно око в линка от подписа ми - всичко е изпитано и проверено и харесано!

# 51
  • Мнения: 2 708
А пък Джемма в момента участва в Тортеното предизвикателство, така че аз лично се надявам, че като се поуспокои там положението - че то утре ще покажат тортите, ще се включи и тук Laughing Laughing Laughing Със сигурност сега там е много напрегнато Wink Очакването е страхотно, че те са фурии ненадминати. Пък и темата им сега е толкова приказна, че като нищо идеи и за Коледа може от там да дойдат Laughing

# 52
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
А така бе Зори ........пиши, да не те мислим къде си, и какво става с теб Praynig Hug Hug Hug

# 53
  • гр.Пловдив
  • Мнения: 346
Запис

# 54
  • Мнения: 4 358
А Нат се появява рядко в тортената тема.Надявам се скоро да се появи и тук Hug..
Наталинка чакаме те със свежи идей.
Зори радвам се че се включи и тук.
Миналата година правих твоите джинжифилови сладки.Такъв успех пожънаха  bouquet  bouquet  bouquet.Едва ги опазих до коледа.Тези цветя са за теб.

# 55
  • Мнения: 7 106
Благодаря ви Hug! Радвам се че съм допринесла за благото на трапезата ви  Laughing!

# 56
  • Мнения: 19
Здравейте момичета    Hug
Благодарение на вас непрекъснато изненадвам семейството си с нещо ново, интересно и вкусно.
Надявам се и тази Коледа да се представя на ниво.
Смятам да се пробвам с английския кекс, меденките на Джули и джинджифиловите сладки на Зори.
Имам и един въпрос - сладките колко време преди Коледа мога да ги направя и как да ги съхранявам.
Благодаря ви  bouquet

# 57
  • Мнения: 1 494
Ех, тази капама...И аз се каня от няколко години. Даже гледах май Ути беше, я прави в тиква. Но имам подозрения, че с дъх на тиква няма да допада на всеки. И понеже скоро ще имам повод, ще се пробвам с капамата. Само се опасявам, че ми е малък гювеча. И изобщо не мога да си представя колко трябва да е голям за 10-на човека... Thinking Дали пък да не направя две порции? Laughing

# 58
  • Мнения: 503
Миналата година за първи път ядох капама.Не че не беше сготвена добре,но не бях очарована много.Най- вкусни от всички работи вътре ми бяха сърмите.Пържолите бяха малко като задушени,пилешкото беше малко сухо.Абе като цяло има  си вкус на свинско със зеле и това е.По вкусно е от зелето на фурна ,защото се прави в глинен съд и се пече на много слаба фурна.
Една моя позната готвеше капама по Коледа само защото съчетаваше няколко ястия наведнъж и и спестяваше малко време.

# 59
  • Мнения: 11 607
Лелеееее, Нова година вече дойде.......

Капама - както традицията повелява в нашата къща....И млечна салата така както аз я правя....На Нова година винаги това са двете поръчки от семейството........

Общи условия

Активация на акаунт