Ти какво сготви? Снимай, покажи!- 16-та тема

  • 41 182
  • 491
  •   1
Отговори
# 375
  • Мнения: 364
Поли благодаря   bouquet

# 376
  • Мнения: 310
Милена@, би ли обяснила как постигаш тази сочност на стека?

# 377
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ау, само 3 дни ме нямаше и нямате изчитане, момичета.....
Браво! Големи красоти!   bouquet

У нас Гъбена крем-супичка, Макарони Болонезе
   

Баница с праз и ориз на pep-4o, Салата зеленце натюр със зехтинче
   

Зелен фасул каша на bordovsky, Супа топчета
   

# 378
  • Мнения: 1 550
Милена@, би ли обяснила как постигаш тази сочност на стека?
Shapokliak, по принцип маринирам стека около 8 часа преди готвене, но когато нямам време и преди самото пържене втривам подправките и за десетина минути го слагам в хладилника. Джейми Оливие ми даде идеята за марината: малко розмарин (добре измит и нарязан на ситно), черен пипер и зехтин (на око според това колко стека имам)- смесвам ги и намазвам стека. Понякога прибавям малко червен пипер и/или чесън. Дори и да не се чака месото да поеме аромата, пак се получава вкусно. Пържа в масло и не до пълна готовност.

# 379
  • Мнения: 5 713
Вери динозавъра как го направи? Имаш такава форма ли?
Да, имам силиконова форма.

# 380
  • Мнения: 569
   Много вкусотии отново , много красоти!
   Чудесни сте всички до една !  bouquet

  При нас днес за обяд имаше :

  Пилешки пържолки на скара , гъбен сос , салата и кифлички с кашкавал:

    

  Следобяд се борих с ето тази пита LaughingЩе я нося на приятели , на които ще сме на гости.Цветът е по- тъмен , защото е пълнозърнесто брашно , а рецептата за тестото е на Танита универсалната.
  Розичките не си личат много добре , понеже сложих сирене и кашкавал и се е разлял върху тях Sad

   

Последна редакция: вт, 04 ное 2008, 18:56 от Dina767

# 381
  • Мнения: 2 241
Дина, много артистична е станала питката ти, не се съмнявам, че ще я харесат. Hug

От мен едно свинско с много подправки (кориандър, канела, джинджифил):


# 382
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

asyalein, разкажи, моля те за доматките и броколито кое и как! Мнооого шаренко и вкусничко изглежда! Peace  А мъжът ти направо много добре се справя! Де да можеше и моят така... Rolling Eyes Laughing

преди ден-два Пепчо беше пуснала рецепта за пълнени домати със сирена.
ама аз нямах чак толкова сирена, а имах гъби, та нарязах гъби и обърках с разтопяеми сирена, малко подправки и напълних издълбаните домати.

издълбаното го пюрирах.
наредих доматите в стъклена купа, между тях наредих броколи за уплътнение  hahaha
залях с пюрираните домати и зехтин и сложих в микровълновата за около 5 мин.

супер бързо стана Party
П.П. не ги правих сама, заедно с мъжа ми...
кой кълца, кой пълни, абе стана вечерята  Joy

# 383
  • Мнения: 3 770
Днес изобщо не ми е добре , но влизах в темата да ви се порадвам !   bouquet Нещо набързо тази вечер - печено пиле с гарнитура :



# 384
  • София
  • Мнения: 3 817
Добър вечер, на всички кулинарки.    chef
* *•● Диди ●•* *, пожелавам ти бързо възстановяване.  Hug
Пиленцето ти изглежда превъзходно.  Peace Днес сме на една вълна, пиленце и при нас.

# 385
  • Мнения: 1 550
Dina767 питката ти е станала чудна  chef

Котка, това свинско е приготвено по наш вкус, с много подправки Wink

* *•● Диди ●•* *, да се оздравяваш бързо Hug
Заедно с geleva сте наистина в единомислие Grinning

При нас тази вечер:
Лазаня с броколи и рачешки рулца:


Мъфини с банан и двоен шоколад:


Мъфини с орехи и кленов сироп:

# 386
  • Мнения: 774
t_ilieva, за 3 дни само, много разнообразно меню! Peace

asyalein, ти както винаги подхождаш творчески към приготвянето  на ястията! Благодаря за рецептата!  Hug

Леле, geleva, * *•● Диди ●•* *, как сте ги лъснали тези бутчета само... ! Crazy

Dina767, питката ти е страшно апетитна, а сигурно е и много вкусна! Аз със сигурност бих хапнала с удоволствие от нея! И от пържолките не бих отказала! Hug

Милен@,  лазанята, и мъфините - чудни! Peace

И при нас пиле, но на супа - мноого ароматна, заради универсалната подправка на pep-4о  bouquet, сиренце и последните  Sad парченца от питката. А за десерт - ванилов сладолед с подръчни допълнения! Laughing

   

# 387
  • Мнения: 679
Много хубави снимки показвате и много бързо лети темата, направо съм изумена (понеже не влизам всеки ден...)

Ето малко снимки от вечерята ни:

- Солени палачинки с плънка от кайма, гъби, лук, моркови и кисели краставички

- Солени палачинки с плънка от кайма, гъби, лук, моркови и кисели краставички с разтопен кашкавал

- Баница с плънка от кайма, гъби, лук, моркови и кисели краставички

- Баница с плънка от кайма, гъби, лук, моркови и кисели краставички

- Палачинки със сладко от вишни.

# 388
  • Мнения: 1 313
Момичета, чудни неща  bouquet
Дина, Диди, красиво, за вкуса....! PeaceДиди, оправяй се бързо  bouquet
Котка, много апетитно, обичам ястия с екзотични подправки Wink
Гелева, Дикси, много апетитно! Simple Smile
Милена, Ягодка, както обикновено, красиво и вкусно  bouquet
Тanky, предполагам, че може и с пуешко, но трябва да се готви по-дълго Peace
Ето рецептата за Пиле паприка
Тази вечер при нас:
Кюстендилски зелник /много вкусен/

и парченце..........  chef

Хубава вечер на всички!
 bowuu

# 389
  • Мнения: 1 591
esy ,може ли рецептата на този зелник.Изглежда вкусен

Общи условия

Активация на акаунт