Ти какво сготви? Снимай, покажи!- 16-та тема

  • 41 170
  • 491
  •   1
Отговори
# 450
  • Мнения: 9 123
Ася, вие все още заедно творите в кухнята   bouquet

Гелева, въпреки че преди седмица имах спаначена супа със сирене, пак бих си хапнала  Embarassed

Дина767, много апетитни хапки  Peace

У нас тези дни всеи набързо:

бутерки със спанак и сирене



супа от свинско месо



салата от зеле с кетчуп



бъркани яйца с наденици



Бейби картофи с филе и гъби



днес неврозни кюфтенца, наденица и зеленчуци в сладко кисел сос



и любимата ни с мъжо салата със ябълки и зеленчуци  Wink



Хубава вечер на всички   bouquet

# 451
  • Мнения: 4 496
pep-4o, може ли да кажеш как направи кюфтенцата със зеленчуци? За първи път чувам за "неврозни" кюфтенца. Embarassed  bouquet
Или да изчакам да напишеш рецептата в "Моите рецепти"? Laughing

# 452
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Ася, вие все още заедно творите в кухнята   bouquet


аз съм твърдоглава  Flutter

я разкажи за салата с ябълки... и сирене ли има?
какъв сос правиш?

# 453
  • Мнения: 9 123

я разкажи за салата с ябълки... и сирене ли има?
какъв сос правиш?

задължително Embarassed

зеленчуци - домати, краставици, лук, съвсем малко зеле и морков.
кисела ябълка, обелена.
сирена - каквото има - обикновено слагам  синьо, краве, меко - кашкавал, пушено или топено или моцарела.
няма сос - поливам обилно с балсамов оцет и олио /зехтин не обичам  Sick/  за мен, на половинката - зехтин.
В днешната няма филе или шунка, но е много добра комбинация  Peace  не че теб ще те съблазни  Wink
Мъж ми я яде и с много магданоз   Sick

мис арк, ще я напиша -изглежда буткава  Laughing, но не е - от момента на прибирането ми от работа, докато изключа котлона бяха минали 35-40 мин. общо.

# 454
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Пепчо, ама ябълката ти не е покафеняла - само оцетът запазва ли я с нормален свят  newsm78
и твоят балсамов оцет не е ли тъмен?
моят е тъмен Thinking, почти черен  newsm78

зехтин и аз ям рядко, става ми гадно на гърлото от него...
магданоз и аз ям много Peace

само магданоз с малко домат Crazy

# 455
  • Мнения: 9 123

само магданоз с малко домат Crazy


на милото правя такива - малко от нещо си с много магданоз  Sick или пък катък с голяма връзка магданоз  #Crazy  мъжка салата  Joy

Ябълката слагам накрая, преди да объркам с другите продукти. И на мен  ми е интересно, но не потъмнява, макар аз да ям салатата си почти час. Може да е от това, че е домашна  newsm78 newsm78 или знам ли  Rolling Eyes Rolling Eyes

Този балсамов - ако е истински, е доста светъл - като тъмна бира, може би. Не потъмнява салатата от него.

# 456
  • Brussels
  • Мнения: 160
Добър вечер кулинарни магьосници, приготвили сте чудесни ястия.
Милен@, заповядай рецептата, доколкото знам мимолет е холандско сирене, нали?! Тук много го тачат.  Simple Smile

Gougeres с мимолет

250 мл. вода
1 непълна с.л. сол
100 гр. масло
150 гр. брашно
5 яйца
200 гр. сирене мимолет
1 каф.л. индийско орехче или кайенски пипер

Загряваме фурната на 200*Ц
В касерола завираме водата, солта и маслото.
Когато маслото се разтопи, снемаме от огъня и изсипваме вътре наведнъж всичкото брашно.
Бъркаме енергично, до получаване на хомогенно тесто.
Прибавяме яйцата 1 по 1, като прибавяме следващото, едва когато предното е напълно поето от тестото.
Настъргваме сиренето на едро ренде и прибавяме при тестото. Овкусяваме с подправките.
Застиламе голяма тава с пекарска хартия и поставяме по 1/2 каф.л. тесто на голямо разстояние едно от друго.
Печем 12 минути.
*Вместо мимолет можем да сложим всякакво друго сирене, може да добавим накълцани на ситно маслини или колкбас.

chezinoule.vox.com

Нашата вечеря беше: Свински хапки с лук и гъби в сметанов сос.
Лека вечер!

# 457
  • Мнения: 38
pep-4o, как постигна тези бутерки? Аз като се опитам да направя такива пурички от бутер тесто то винаги се надува и ми се развиват докато се пекат... Thinking

# 458
  • Мнения: 9 123
поразточих  листа бутертесто - от средата на листа веднъж напред, веднъж назад. Така поизтъня, те не се надуха много. Прегънатото естествено е отдолу.

# 459
  • Мнения: 1 550
Милен@, заповядай рецептата, доколкото знам мимолет е холандско сирене, нали?! Тук много го тачат.  Simple Smile

nadeto_sp,мерси за рецептата Hug За мимолета, признавам си Blush, че го погугълствах, не е холандско сирене Thinking. Френско било. Ако не го намеря ще го заменя с някое друго жълто сирене Grinning

# 460
  • Мнения: 3 988
Мимолет е френско сирене. Много вкусно. Но се произвежда и в Холандия.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mimolette

# 461
  • Мнения: 774
Ммм...пак големи вкусотии сте наготвили! Hug

pep-4o, тебе няма те, няма те, но като се появиш - вкуснооо! Hug Доматките на снимката са твоя идея!  bouquet

Патладжан кебап на esy   bouquet, пълнени доматки  почти като на Пепчо (ама си откраднах идейка и от asyalein Wink  bouquet) и печени гъбки с масалце (туй беше моя идея за оползотворяване на материала  Laughing) - това беше вечерята днес при нас:


# 462
  • Мнения: 1 550
Nola, това е и аз го прочетох Crazy. Но всъщност nadeto_sp е права, това сирене е с холандски произход. Обаче явно не толкова известно в Холандия.

# 463
  • Мнения: 3 988
Ние вчера и днес сме на бързи и мързеливи неща.  Rolling Eyes

Макарони с доматен сос и каперси



Аспержи със сметана и синьо сирене

# 464
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Снощи вечеряхме печени пилешки крилца на фурна с чесново сосче и златното зеле на Лео



за десерт-крем карамел

Общи условия

Активация на акаунт