Ти какво сготви? Снимай, покажи!- 16-та тема

  • 41 167
  • 491
  •   1
Отговори
# 465
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Този балсамов - ако е истински, е доста светъл - като тъмна бира, може би. Не потъмнява салатата от него.

тц, Ачето балсамико традиционале ди Модена е продукт със защитен район на произход.
начинът на производство също е строго регламентиран и оцетът е тъмен, защото зрее години наред!!! да не говорим колко струва  Rolling Eyes

понеже балсамико не е защитено наименование, то го слагат и за други видове оцет, които са резултат на промишлено производство.

аз също имам бял винен оцет, на който пише балсамико, но за мен това си е нормален оцет... истинския балсамико има съвсем друг аромат и вкус  Peace

ето инфо

# 466
  • Мнения: 2 708
Ама направо сте ужасни....само ви гледам, цяла седмица и ми текат лигите.
Милена, Еси, Ягодка, Дина.... момичета ще изпусна някоя, но копи пейст-а не спира.

Пепчо, тия бутерки ми избодоха очите значи. Невероятно вкусни са на вид, а като ги гледам се пренасям в ароматната ти кухня, където се носи мирис на масло и сирене, топло, уютно,...... Hug

Радост ще ме нерви нещо ,аааааааааааааа:
Ами не издържах Wink

А ето и питките към тях
- тия най-лесните, дето им викам 2:1:1 според чашите продукти Laughing

И понеже съм вече на вълна Коледа, пробвам разни сладки - ето едни ореховки и рохличките на Наталина - има ги на 4стр в Коледната тема Laughing

# 467
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Ееееее, Krische -много сладки муцунки Hug
Аз моите ги направих за детето,ама тя само им махна бодлите и очите и така си остана,хич и не го опита(не обичала кайма вече) smile3516

# 468
  • Мнения: 7 420
   А бе,как се ядат тези таралежчета?Бодлите им стават ли за хапване или трябва да се махнат преди консумацията? Rolling Eyes
   Иначе,изглеждат супер симпатично! Hug

# 469
  • Мнения: 2 708
Е хубава работа Радост,  Laughing ние се чудим какво да измислим, а те... Laughing Ще й мине, те са на моменти. Ту не ядат едно, ту друго.... Laughing Мойте вече са по-големи и много се кефят на такива неща и понеже горе-долу смея да кажа ядат почти всичко, остава да нахранят и душата - демек и естетика да възприемат.

Ама вие тук сте толкова добри, че човек като черпи идеи, още по хубаво става.

Селма - махаме ги бодличките - за красота са, но аз ги пробвах - хрупкат си и стават за ядене ако искаш може да ги изядеш, или поне част от тях да изхрупаш.

Благодаря ви момичета - на ВСИЧКИ за прекрасните идеи и красиви и вкусни ястия.

# 470
  • Мнения: 425
Снощната вечеря : зелена слатка http://media.snimka.bg/1251/008757491-big.jpg , сирене по шопски http://media.snimka.bg/1251/008757453-big.jpg и ябълков сладкиш с бисквити http://media.snimka.bg/1251/008757498-big.jpg   chef

# 471
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Добър ден, неуморни кулинарки!  Hug
Страхотни неща сте сготвили!

Ето и нашето меню за последните два дни:
Пиле със зеленчуци за Габи (преди пасирането е снимката), Грах яхния
   

Снощи - Свинско с прясно зеле, и днес за закуска - Сандвичи с филе и кашкавал. Днес няма да готвя, ще дояждаме грахчето и зеленцето!  ;D
   

Желая ви прекрасен петъчен ден! Hug

# 472
  • Мнения: 236
Много се ядосвам, че не ви виждам снимките.  Crazy Crazy Някои ги виждам, но други - не. Не зная защо така е получава.

От мен:
Здравословни Рошльовци с овесени ядки, джинджифил и козе сирене:


Една салатка с кумкуат и мента:

# 473
  • Мнения: 1 313
Здравейте момичета! Hug
Прекрасни сте пак! Peace
ЯГОДКА, ИЗГЛЕЖДА МНОГО АПЕТИТЕН ПАТЛАДЖАН КЕБАПЪТ! Hug
Вера, Крисче,   bouquet
Аз ще направя вчерашен отчет Embarassed
За обяд:
Шкембе чорба

И вечерта ненадейни гости и на бързо ето това Rolling Eyes
Домати с овче сиренце и песто

Хапки с "Камбоцола" и хайвер

Пиле с песто и сос сирена с гъби

Десерт-плодове  chef
Хубав ден и до по-късно Wink

Последна редакция: пт, 07 ное 2008, 14:48 от esy

# 474
  • Мнения: 774
esy,, моят мъж много хареса патладжан кебапа. (Учудващо -  той е доста придирчив, затова новите ястия ги давам на час по лъжичка.)  Laughing  И ти сега с тази шкембе чорба... Всичко при теб изглежда чудесно! Както винаги, разбира се! Hug

t_ilieva, заленцето ти изглежда много апетитно! Peace Гледам бурканчета с бебешка храна на снимката, и да те питам: ти като готвиш за дъщеричката ти замръзяваш ли или стерилизираш?

Krische,, много апетитни работки си направила! Сега ще ме накараш и аз сладки да правя! Аз за 5 години назад не съм изяла толкова сладкиши, колкото откогато съществува тази тема! Laughing

radost24, ех и ти с този златист крем карамел... Чуден е! Peace

Кюбит, при теб ястията винаги имат екзотична нотка! Много ми харесват! Peace

vily80, гюведжетата ти не убягнаха от моя зорък поглед! Мнооого вкусно изглеждат! Язък, че нямам гюведжета! Confused

# 475
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Здравословни Рошльовци с овесени ядки, джинджифил и козе сирене:


Може ли рецептата?
сладки ли са или солени?
козето сирене меко (бри, камамбер) ли е или твърдо?
аз купувам едно твърдо и несолено, много е хубаво Crazy

# 476
  • Мнения: 2 708
Ааааа, Ягодка ме изпреварила - и аз съм хвърлила око на гюведжетата на vily80 (вили - много са яки Simple SmileSimple SmileSimple Smile) и си мислех, че само аз ще ям скоро такова, а тоо.... добре че нямаш гюведжета hahaha ама патладжана ти е.... разкошотия. Как пък не ви се изчерпва фантазията за варианти за рязане и поднасяне на патладжани. Аз до скоро, това го имах за нищо продукт и освен на кьопоолу, на друго не съм се сещала да го ям. А тук, то не са ветрила, не са стекове не са чудесии. Просто ме зашеметявате.

На еси и бързите манджи са просто на ниво както винаги.  Heart Eyes

Ася пък не спира да ме изненадва с различни ястия, нестандартни според моето виждане, оригинални, красиви, обогатяващи познанията ми. Я сподели до къде стигна с цупенето? Simple Smile или вече проготви.
Просто ми се иска след всяка невероятна гозбица да опищя орталъка от кеф, ама ще вземат да ми сложат бан за спам и тогава ще си остане готварския недовидян Wink Laughing Laughing Laughing И да спа тогава няма да мога без вас.
Поне ми остава удоволствието да си воайорствам и така от време на време да се включвам в захлас Wink, че в тортената съм само в захлас но без глас hahaha

Направо сериозно обмислям вариант да си остана в къщи, ама понеже няма как да ми мине номера, освен да взема да забременея, друг вариант не виждам hahaha hahaha hahaha и ще си готвя на воля, колкото ми душа иска(шегувам се, хич не ща да се връщам на тоз етап, ама пусто седене в къщи как ми липсвааааааа...... Cry Cry Cry)

Последна редакция: пт, 07 ное 2008, 14:23 от Krische

# 477
  • Мнения: 236
asyalein, Разбира се, че може Hug
Солени са. Сиренето е твърдо и можеш да си го ползваш твоето, но ако не е солено не е лошо да добавиш и малко сол в тестото.

Рецептата:
Чаша и половина някакво пълнозърнесто брашно (каквото и да е), чаша и половина ядки - овесени, пшеничени, ръжени, ечемичени - аз си купувам готов микс от всичките, но може и само един вид. В брашното и ядките слагам ситно накълцан пресен джиндифил, 200-250 гр. ситно натрошено козе сирене, 2/3 бакпулвер, ким, малко сусам, няколко щипки червен пипер и лют пипер, но само ако ти допада леко пикантния вкус. Wink Слагам едно яйце, 4-5лъжици мазнина (олио, зехтин) и започвам да доливам по малко прясно мляко, докато се получи тесто, подходящо за оформяне. Взимам парченце от тестото и грубо спесквам на кюфте с три пръста, за да щръкнат краищата и да си останат рошави. На снимката се вижда, че не трябва да са много дебели. Пека на 200 градуса.

Мисля, че е това. Стават много хрупкави и могат да се ядат няколко дни поред без да станат много твърди. Аз си ги взимам на разходка с бебока и съм спокойна, че ям нещо нормално, а не кроасани и вафли.

Стават и в сладък вариант. Вместо сирене и подправките, се слага кафява захар и повечко стафиди.
Да ти е сладко!

# 478
  • Мнения: 1 117
Хапки с "Камбозола" и хайвер

Еси, тая комбинация как се получи? Никога не ми беше хрумвало, че  камбоцолата може да се поднася с хайвер, вкусно ли беше?

# 479
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Ася пък не спира да ме изненадва с различни ястия, нестандартни според моето виждане, оригинални, красиви, обогатяващи познанията ми. Я сподели до къде стигна с цупенето? Simple Smile или вече проготви.

имам силен ПМС Mr. Green
не трябва да ме дразнят в тези дни.
обаче лъвът ме раздразни и сега тегли от самоувереността си.
не съм проготвила.
уча го да готви  Twisted Evil, вчера прави яйца по панагюрски.
на всяко ястие се налага да давам звездички, които отговарят на сложността му,
той си отбелязва колко е напреднал.

яйцата по панагюрски бяха половин звездичка, вечерята дето прави беше една звездичка hahaha

днес сготви от пакетче Crossing Arms, затова само половин звездичка Wink

това е немският вариан на ньоките, запържени с подправки и лук и сервирани с каперси.
за него имаше и от вчерашното глазирано пилешко филе Peace




tanky, ти какво сирене купуваш, че и го трошиш  newsm78
моето е като пармезан Rolling Eyes, но мазно.
мога да го настържа или да режа тънки люспи, но не и да троша...

колко джинджифил.
не се ли бие джинджифилът със силния вкус на козето сирене...
някакси не ми се връзват много  Embarassed
аз съм правила мъфини с козе сирене и добавих сушени домати и розмарин и станаха жестоки,
ама джинджифил  newsm78

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт