Домашна луканка или суджук

  • 222 867
  • 238
  •   1
Отговори
# 210
  • out of space
  • Мнения: 8 574
Не съм я правила до сега, но някои момичета в темата "снимай и покажи" са я правили наскоро. Не мисля, че солта е проблем, то месото поема до едно време, пък и после нали се кисне и вари.... След 7 дни ще ти кажа какво се е получило  Simple Smile

# 211
  • Мнения: 353
Супер, ще очаквам да споделиш   bouquet

# 212
  • Мнения: 45
Въх, въх
В прекрасната част  от човешкия род може и да е приемливо, обаче в другата за подобно нещо ти теглят една дълга..
Не си го правил/опитвал ….  , обаче .. казваш как да стане …

# 213
  • out of space
  • Мнения: 8 574
Валентор, тегли ми една, но каквото съм сготвила от рецептите в този форум Е ставало.  Simple Smile
И защо въхкаш толкова, нито рецептата е моя, нито е за отрова.
Някои от нас също са от Северозапада, молим.

# 214
  • София
  • Мнения: 18 679
Ха! Домашната шунка ме заинтригува Thinking

# 215
  • Мнения: 9 123
парче от старец-а. Новата реколта, готов е.

Хамалогия и търпение е, но си струва всяко късче от него  newsm68

# 216
  • Мнения: 1 101
ММмм ако дадеш и рецептата newsm78 грешка няма да имаш Peace

# 217
# 218
  • Мнения: 1 101
 Hug малеее лигите ми потекоха..
За съжаление тук не мога да го направя Rolling Eyes аз една рибица не можах да изсуша Rolling Eyes
Пеп4о късмет си имат твойте домашни  bouquet

# 219
  • Мнения: 45
Браво,
Благородно завиждам за резултата, и особено за търпението.

# 220
  • Мнения: 1 753

Пепчо, нямаш ли и за петроханче, че откога търся? Wink 

# 221
  • Мнения: 9 123
не, нямам. Ще ти пратя на ЛС довечера една друга, която е почти същата, но да взема рецептата, не съм правила аз нея.

# 222
  • Пазете Гор
  • Мнения: 5 181
Записвам се да следя.   bouquet
О, да се представя: имам един прът свинско-телешка сушеница и половин - биволска. Изготвя ги мой приятел касапин по моя рецепта, така и по негова.

# 223
  • DE
  • Мнения: 971
Преди време една мама от чужбинския беше писала как си правела домашна шунка !


Копирам:

"Да се отчета и аз за пастърмата!Много благодаря на ... за идеята, рецептата и смелостта, която ми вдъхна да се престраша. Стана страхотно и по двата начина (аз нали исках и топло приготвена да пробвам).Та ето как процедирах : осолих хубаво месото в морска сол за 2 дена (но ползвах японска морска сол, която е по-финна и много силна, а не съобразих...), след това изкиснах за 24 часа, но ясно е трябвало още едно денонощие и да сменям водата по-често защото стана соленко.След това хубаво наподправчих , завих в хартия и после във фолио и оставих един ден в хладилник. На следващия ден едното парче завих само във фолио, надупчих с клечка за зъби и метнах в нагорещен сух тиган и го загрях от всички страни за около десетина минутки обшо.След това завих в две кърпи и изчаках да изстине напълно. Получи се много добре, като филе-шунка с подправки, страхотно мезе за винце (а мойто нали и соленко дойде та бая винце изпи  Mr. Green ). "


# 224
X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт