Рецепти в йенска тенджера

  • 96 989
  • 79
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 9 973
на мен ми се счупи капака на йенската и съм бясна

# 31
  • София
  • Мнения: 346
Много неприятно, но докато си купиш нова покривай старата с фолио !  Малко неудобно, но спасява положението, пък и не се налага да миеш капак.  Hug

# 32
  • Мнения: 2 784
Много неприятно, но докато си купиш нова покривай старата с фолио !  Малко неудобно, но спасява положението, пък и не се налага да миеш капак.  Hug
Ама с алуминиево в микровълнова не може. Интересно, ако се покрие с другото фолио, дали няма да се разтопи в микровилновата? newsm78

# 33
  • Мнения: 126
Според мен направо ще гръмне! По-добре не я ползвай в микровълновата! Това е алуминий все пак- пък и е достатъчно лъскаво!

# 34
  • Мнения: 1 639
Аз правя доста неща в йена: свинско с гъби и вино, пресни кортофи с копър и чесън, пиле със стар хляб и чесън....Утре ще изпробвам рецептата на nana77 за пиле със сметана.

# 35
  • София
  • Мнения: 346
Много неприятно, но докато си купиш нова покривай старата с фолио !  Малко неудобно, но спасява положението, пък и не се налага да миеш капак.  Hug
Ама с алуминиево в микровълнова не може. Интересно, ако се покрие с другото фолио, дали няма да се разтопи в микровилновата? newsm78
Разбира се , че не може фолио в микровълнова ! Повечето рецепти са за обикновена фурна и аз това имах предвид . За микровълновата ще свърши работа и обикновена чиния вместо капак.

# 36
  • Мнения: 2 110
Аз готвя много неща в йенската тенджера. Спестява ми много време и парички съответно. Само не става леща ,защото ми запушва капака.

# 37
  • у дома...
  • Мнения: 3 080
... Само не става леща ,защото ми запушва капака.
запушва капака  newsm78

# 38
  • Плевен/София
  • Мнения: 546
пиле със стар хляб и чесън.
         Мери, ще споделиш ли тази рецепта? Благодаря предварително!

# 39
  • Мнения: 2 784
пиле със стар хляб и чесън.
         Мери, ще споделиш ли тази рецепта? Благодаря предварително!
И мен ме интересува.  bouquet

# 40
  • Мнения: 126
В момента правя картофки задушени с прясно мляко в йената и в микровелето ги пъхнах! Ще докладвам какво се е получило след малко!
Ако Мери не се появи скоро да сподели рецептата за пилето ще ви кажа аз как правя пиле с хляб и чесън! Но след малко че да видя картофите!

# 41
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 390
А случайно някой, да е ползвал микровълновата и да знае някоя вкусна рецептичка на нея и йенската??? Thinking

Аз йената само в микровълновата я ползвам.
Последно правих риба. Две скумрии, изчистени, осолени, разполовени, с малко водичка, олио, лимонов сок, чесън, дафинов лист. Стана за десетина минутки и беше невероятно вкусна. И къщата ми не се вмириса на риба  Mr. Green

# 42
  • Мнения: 126
А случайно някой, да е ползвал микровълновата и да знае някоя вкусна рецептичка на нея и йенската??? Thinking

Аз йената само в микровълновата я ползвам.
Последно правих риба. Две скумрии, изчистени, осолени, разполовени, с малко водичка, олио, лимонов сок, чесън, дафинов лист. Стана за десетина минутки и беше невероятно вкусна. И къщата ми не се вмириса на риба  Mr. Green
Супер и аз ще го пробвам това с рибата - щом казваш, че не мерише!

# 43
  • Мнения: 126
Картофките станаха супер - за 20 мин. са готови!
Ето ви и рецепта за пиле с хляб в йената! (става и в плик за печене в фурна)
Едно пиле се изчиства и се измива! Взимат се 4-5 филии дебело нарязани, стар хляб! В купичка разбърквате 3-4 л-чи маргарин с сол (на вкус) и чесън може и пресен, може и стар, а и на прах става. С тази смес намазвате филиите хляб дебело - да има по около 1 пръст на филия. Нарязвате ги на кубчета и напълвате пилето с тях. С останалата смес намазвате пилето отвън, а ако ви останат кубчета хляб ги подредете около пилето (стават като крутончета). Захлупвате с капака на йената и печете! Звучи странно на обяснение - но пилето става невероятно сочно, ароматно и вкусно! Да ви е сладко!

# 44
  • Мнения: 14 654
Много неща мога да сготвя в йенската тенджера, макар че същите ястия ставали по-вкусни в глинен гювеч - така казват тези, които имат.
Мусака, пиле с домати и чесън, задушени картофи, постен гювеч, зеле с моркови - постно или не, зелен фасул на пластове. Понякога даже хляб пека в йената. Почти всичко слагам сурово и наведнъж, резултатът винаги е добър.

Общи условия

Активация на акаунт