Въпрос за приготвяне на тиква

  • 24 735
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 906
2. Печена с ориз и прясно мляко.
3. Печена с яйца и мляко, но с отделно разбити жълтъци и белтъци, защото става много пухкав крем.

Може ли по подробно тези вариянти.  Simple Smile
...

Печена  с ориз и прясно мляко
За съжаление точни количества не мога да дам, защото готвя на око, но това не е някаква сложна рецепта, така че всеки може да се справи (аз съм примера  Whistling )

На дъното на тавичка слагам малко олио, колкото да не залепне.
Нарязвам тиква на тънки парчета и ги подреждам плътно (до колкото е възможно) и отгоре посръсвам с измит ориз и захар. Ориза трябва да е на много тъничък пласт. Така повтарям, докато се напълни тавичката. Най-отгоре трябва да е тиквата.
Всичко поливам с прясно мляко и пека в предварително загрята фурна, докато млякото се изпари. Става много сочна и вкусна  Peace .


Печена с яйца и мляко
Тиквата я нарязвам на филийки и я слагам в тавичка. Поливам с малко брашно (1-2 с.л.), размито във вода. Запичам във фурната, докато омекне. През това време кипвам около 750-1000мл. прясно мляко с няколко лъжици захар (на вкус). Разбивам жълтъците на 3-4 яйца и когато млякото кипне внимателно ги изсипвам вътре. Няколко минути продължавам варенето като през това време разбивам белтъците на гъст сняг. Махам млякото от котлона и добавям белтъците. По желание може да се сложи ванилия. Млечната смес изсипвам при тиквата и пека.

# 31
  • Мнения: 2 018
Благодаря Incognito.  Hug

Печената с яйца и мляко непременно ще се пробва.  Mr. Green

# 32
  • Мнения: 9 973
мама прави тиква с мляко с ориз на фурна.Ако някой знае как да си направя да свирка.Мама се разболя с психическа болест и не може да ми обясни.

с извинение към авторката Blush

# 33
  • Мнения: 3 861
Деска, ето тук са написали



Печена  с ориз и прясно мляко
За съжаление точни количества не мога да дам, защото готвя на око, но това не е някаква сложна рецепта, така че всеки може да се справи (аз съм примера  Whistling )

На дъното на тавичка слагам малко олио, колкото да не залепне.
Нарязвам тиква на тънки парчета и ги подреждам плътно (до колкото е възможно) и отгоре посръсвам с измит ориз и захар. Ориза трябва да е на много тъничък пласт. Така повтарям, докато се напълни тавичката. Най-отгоре трябва да е тиквата.
Всичко поливам с прясно мляко и пека в предварително загрята фурна, докато млякото се изпари. Става много сочна и вкусна  Peace .



# 34
  • Варна
  • Мнения: 1 553
Момичета, а дали има вариант за приготвяне на тиква с нещо солено 
Сладките й вариянти не ги обичаме. Имам 2 на терасата и ще си изгният
Има . В заведение приготвяха пълнена тиква със свински кебап. По обяснения на готвача( и по мои спомени) се приговя така:свинското с подправки, лук и гъби се задушава и се поставя в добре изчистената тиква . Затваря се с капака на тиквата и се слага да се пече.Явно трябва да се пече продължително време на слаб огън , за да може да се задуши хубаво свинското и да не прегори отвън тиквата.В тавичката се сипва и малко количество вода.Имаше интересен вкус.

# 35
  • Мнения: 3 861
За тиква със солено.....

вчера гледах как Ути пълни тиква със заешко, много вусно ми се стори...
Мисля да го направя в най-скоро време, но с пилешко

Та първо тиквата се изчиства хубаво отвътре и  капачето и се запазва.
След това карамелизира захар в едно пакетче масло, но карамелът да е по-течен
След това с този карамел обля тиквата отвътре, да се глазира.
Отделно задуши зеленчуци. Праз лук, чесън, картофи, мисля и гъби имаше и май малко винце. Метна и заешкото там да се обърне малко и след това всичко бухна в тиквата.
Аз бих добавила от себе си и малко топено сиренце.
Залепи капака на тиквата с малко тесто и във фурната на слаб огън.

Ако нещо съм пропуснала, допълвайте ме, който го е гледал предаването.

Последна редакция: сб, 29 ное 2008, 16:38 от доня КОПРИВА

# 36
  • Мнения: 4 406
E=mc²   доня КОПРИВА    bouquet

Благодаря за обясненията. Надявам се тези дни да направя някаква комбинация,  да я снимам и разказвам за вкуса

# 37
  • Мнения: 6 390
най обичам печена тиква с крем карамел - така му казвам, въпреки че никога не съм правила само крем карамел
около 500 гр тиква
1 л. прясно мляко
5 яйца
1 ч. ч. захар
Приготовление: Яйцата и захарта се разбиват, тиквата се сварява и се пасира и след това се добавя млякото. Всичко се разбърква и се слага в тавичка и се пече в умерена фурна.

или печена тиква само със захар

# 38
  • Варна
  • Мнения: 1 553
За тиква със солено.....

вчера гледах как Ути пълни тиква със заешко, много вусно ми се стори...
Мисля да го направя в най-скоро време, но с пилешко

Та първо тиквата се изчиства хубаво отвътре и  капачето и се запазва.
След това карамелизира захар в едно пакетче масло, но карамелът да е по-течен
След това с този карамел обля тиквата отвътре, да се глазира.
Отделно задуши зеленчуци. Праз лук, чесън, картофи, мисля и гъби имаше и май малко винце. Метна и заешкото там да се обърне малко и след това всичко бухна в тиквата.

Ако нещо съм пропуснала, допълвайте ме, който го е гледал предаването.
Няма ли да стане много сладко?  Тиквата си има сладникав вкус и като сложиш карамел съвсем ще стане  сладко. Но който харесва фюжън кухнята ще хареса карамелизираната тиква със заешко. Peace

# 39
  • Мнения: 3 861
Предполагам, че ще стане Wink
Това вече си е въпрос на вкус. Аз лично си падам много по сладко-солени и сладко-кисели комбинации Simple Smile

# 40

Общи условия

Активация на акаунт