Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 59

  • 28 296
  • 215
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря!
dimitrina73 уча в гимназия в Хисаря със профил кулинарство.За първа година имам часове по практика, но миналата учебна година ходих на СИП Сладкарство.От там директорката ни и повечето преподаватели имат поглед върху работата ми.С риск да прозвучи нескромно мисля, че се справям добре, като се вземе предвид факта, че се занимавам със сладкарското изкуство от има няма 1 година.
   Вече имам някаква завършена идея за тортата, но приемам мнения!
   Ето какво включва кошницата с продукти:

1.Добуш платки правоъгълни 40х40см  -4броя
2.Инстантен крем "Кремижел"               -0,300кг
3.Брюле крем                                          -0,300кг
4.Захар кристал                                      -1кг
5.Шоколадов кувертюр /кафяв/             -0,500кг
6.Краве масло                                          -0,250кг
7.Пудра захар                                         -0,300кг
8.Какао                                                    -0,050кг
9.Моделираща маса "Дама" /бяла/        -0,500кг
10.Филирани бадеми                              -0,250кг
11.Лешници                                            -0,100кг
12.Слънчогледово масло                        -0,200кг
13.Есенции /ванилия, ром, коняк/          -4броя
14.Безцветна желираща глазура          -0,100кг
15.Хранителни бои /цветове по желание/  -0,050кг
16.Крокан                                                -0,100кг
17.Плодове /банани, киви/                     -по 1 брой
18.Замразени малини, боровинки           -0,200кг
19.Прясно мляко                                      -1литър
20.Нишесте                                              -0,100кг
21.Перли                                                  -0,050кг
22.Сладкарска сметана                           -1 литър

Време за работа - 3:30 часа

# 31
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 448
Силрай,това отгоре е многооо шоколад,стопен на водна баня с малко сметана,а кафявото е пак шоколад.Ето по тази рецепта е

иринка- сметаната от коя по-точно е  може ли да използвам заквасена сметана а бейлиса да заменя с друго и как точно правиш това с тъмния шоколад били дала по подробни обяснения защото тортата ти е много хубава и искам да опитам да я направя но досега не съм правила такива торти и малко повече инфо ще ми е добре

# 32
  • Мнения: 484
betina,сметаната е сладкарска,а аз бейлиз не съм слагала.Към карамеления крем добавих една консерва карамелизирано подсладено мляко и шоколада отгоре е двойна доза.
А това с тъмния шоколад го правя така-залях белия и веднага слагах по малко с лъжичка кафяв шоколад разтопен с малко олио и с клечка за зъби издърпвах навън и после навътре.Нещо такова,май не обясних много точно

# 33
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 448
иринка мерси за бързия отговор може да изглежда смешно но сладкарска сметана-тая дето се разбива с миксера на пяна само че ние не я бием а направо наливаме в съда       като видя в рецептите да пише сметана и винаги се чудя от кой вид е

# 34
  • Мнения: 520
ЗДР МОМИЧЕТА ОТНОВО,ПЪРВО ДНЕС Е ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО,НЕКА ВИНАГИ В ДОМОВЕТЕ НИ ДА ИМА ЛЮБОВ,УЮТ И РАЗБИРАТЕЛСТВО.
РОЖДЕННИКЪТ НИ Е НА 35  Г, НЕ СЕМЕЕН, ЧОВЕК БОХЕМ С ЕДНА ДУМА.

# 35
  • София
  • Мнения: 15
Честит празник на всички семейства!
Мина, много е хубава тортата, цветовете са страхотни. Да ти е живо и здраво Ноемврийчето.
Fior, абсолютно сладурски са фигурките, на мен ми харесва еленчето, едно такова ми е ... как да кажа детско, много мило ми става като го гледам.
Лека и безпроблемна бременност на всички мами с коремчета (те още май не си личат Wink ).

Момичета, на вас колко време ви отнема да направите една торта: блатове, крем, сглобяване, покритие, без правенето на фигурките? То е ясно, че си зависи от тортата, но все пак. Аз ли много се мотая или защото съм начинаеща, но ми се струва, че много време ми отива, а marina пише "време за работа 3:30" (верно, че е конкурс).


# 36
  • Мнения: 1 491
marina_hisar много ме заинтригува с този конкурс... Желая ти успех и ще ти стискам палци, пък после да се похвалиш, и снимки да ни покажеш  Mr. Green
Сега, по твоите питания, размисли и страсти, и евентуалните мнения от наша страна  hahaha Ти каза, че трябва да е на два етажа, но аз виждам всичко на всичко само тези 4 добушни платки 40х40. От тях ли трябва да направиш вторият етаж или тези са само за първият, а за вторият отделно? Шоколадов фондан няма да можеш да направиш, защото не виждам глюкоза или мед в продуктите ти, за това остава варианта рзтопяваш и поливаш ... или отстрани да е намазана със сметана, и отгоре шоколада и върху него вече вторият облечен етаж. Но пък ти казваш, че имаш готова идея вече, какво те смущава и притеснява в нея?

dobbito2 какви сладурски цветенца и семейство мечовци... Браво   bouquet
vesi_127 тортата е чудесна, особено панделката   bouquet
irinka28 ти определено си по-добра със шприца от мене   bouquet А тортата си я копнах и ще я пробвам някой ден
Мина невероятно наситени цветове си постигнала. В действителност би могла да се опиташ да разточиш малко по-тънко, за да не стои грубо, и другото което на мен ми се набива са топчетата-бордюр на вторият етаж - може би да бяха по-мънички, така както са сега, ми стоят масивно... Но те признавам, за първа торта, си се справила повече от добре, направо чудесно   bouquet  Продължавай в същият дух и според мен много скоро няма и да има за какво да се "хванем", защото ми се струва, че тортоправенето ти се отдава   bouquet

# 37
  • Мнения: 208
Здравейте момичета запис че да не ви търся че вие пишете като обезумели. Честит празник на семейството. Още дълги години да го смятате за празник. Честито и на новите бременни лека бременност и искрено ви желая да я карате точно обратно на мен- леко и безметежно.

# 38
violetblue идеята е от тези 4 платки 40х40см да изрежа 4 платки с размери 30х30см.От останалите изрезки сглобявам вторият етаж, който е с размери 20х20 см.А в готовата ми идея ме смущава самото разтопяване и поливане с кувертюра.Пробвам вече два пъти.И при двата опита шоколадът е прекалено гъст и не може да се размаже хубаво в/у тортата.Вече не знам какво да правя, защото пробвах да прибавям към разтопеният кувертюр и краве масло и олио.И в двата варианта е гъсто.Или може би аз нещо не спазвам пропорциите правилно newsm78

# 39
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Марулка, честита нова лентичка Simple Smile

# 40
  • София
  • Мнения: 478
здравейте момичета  bouquet поздравявам ви за прекрасната тема и невероятните красоти, които правите Grinning Много искам да направя коледни звезди за украса от захарно тесто, но никъде не можах да намеря схема. Уж прегледах доста неща. Ще ви помоля за помощ  bouquet

# 41
  • София
  • Мнения: 618
Честит празник момичета   bouquet
Честита лентичка на marulka_s, леко и безпроблемно бременеене  preggo Зеленчуците са невероятни  newsm09 smile3501 _Пепи_ и от мен  малко зараза  babydust7 babydust7
Мина, много е сладка тортата,  да ти е жив и здрав рожденикът   bouquet Едричка е украсата, но пък шапка ти свалям за двата етажа, аз още не се престрашавам  smile3501
vesi_127 страхотен подарък  Heart Eyes
dobbito2 естествено, че ще се зарадват рождениците, тортите са супер, особено мечешката  Grinning
А, това е моята измъчена първа сватбена Вътре е Трюфел, двойна доза, покритието и розите са бавносъхнеща маса, два вида неядлива панделка  Mr. Green и захарни перли, че стоеше като недовършена  Thinking

# 42
  • Мнения: 1 491
бадемче развеждам се с мъжо и после пак се женим (ама в много тесен кръг) и те викам да ми направиш сватбената торта...  Mr. Green  Прекрасна е, какво мога друго да ти кажа....  smile3501

marina_hisar доколкото знам, към разтопения кувертюр/шоколад се добавя олио. Пропорцията не ми е известна, тъй като мене още ме е страх от такава операция. Все си мисля, че ще я оплескам здраво... Дано van444eto или някой по-вещ да се включи със точният съвет... Ако имаш възможност, защо не пробваш на мъничка тортичка или пастичка, като прибавиш повечко олио към кувертюра?  newsm78  Шоколада при всички случаи е по-мазен от кувертюра

brazilka за да не кажеш, че не ти обръщам внимание само на тебе  Wink, за коледна звезда от захарно тесто нямам никакви схеми, но за шприцоване с айсинг/маслен крем имам някъде на домашният комп видео... което ще рече, че още не съм си у дома  Laughing

# 43
  • Мнения: 1 485
brazilka,това,
ако ти свърши някаква работа

# 44
  • София
  • Мнения: 2 658
marulka, честита лентичка и на теб, лека и безпроблемна бременност. Явно е доста заразно това нещо  Joy
бадем, много ти е нежна тортата

Общи условия

Активация на акаунт