Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 59

  • 28 293
  • 215
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: X
vesi_127,панделката е разкошна !

dobbito2 , и двете торти са много хубави,ама аз си харесах повече шоколадовата...нали съм фен на шоколада!


Мина,като за първа торта си се справила пърфект!  Peace

бадем ,не знам какво те е измъчило толкова,но тортата е много стилна и изчистена...истинска сватбена торта!

Ето и моята за празника днес...



Покритието е от шоколадово тесто...не знам втори път дали ще се реша да го правя...първо лепнеше ужасно,после се втвърди,не можах да го разточа като хората,сигурно е дебело поне 5 мм...и накрая се накъса,та така съм го кърпила,че...
Ама ви го показвам от хубавата страна...уж.
Май ще си правя само от ГММ, лесно,пластично,не е мазно,оцветява се лесно...как работите с тоя шоколад...аз се хванах за главата...
Оплаках ви се..все пак да ви е сладко!
И наздраве за празника!

# 46
  • София
  • Мнения: 478
brazilka,това,
ако ти свърши някаква работа

Благодаря ти, върши ми перфектна работа  bouquet

violetblue, благодаря ти, ще чакам с интерес клипчето  bouquet

# 47
  • Мнения: 11 747
Ох, и другите торти наоколо са хубави, наистина, но се включвам за да кажа, че тортата на бадем ме плени с изкрящата си белота!  Hug Слабост ми е този цвят, ама тази торта много ме изкефи - толкова е нежна, ефирна, носи празничност... ох, много ми харесва!  Crazy

# 48
  • Ах, морето
  • Мнения: 374
Бадемче, честита втора лентичка и на теб! Сватбената торта е много изискана.
Краси, а твоята е толкова пъстра и празнична. По повод Деня на християнското семейство ли е или си имате личен повод?

# 49
  • Мнения: 7 091
Повече няма да влизам в тази тема! Crossing Arms Crossing Arms Как може такова нещо!!!  Crossing Arms Вие сте направо заразителни!!! Sunglasses Sunglasses
Марулка честито!!! Лека бременност ти желая! Hug ТОва с страхотна новина! Направо на човек да му се прииска още едно, ама кой ще го гледа  Laughing

Торти още не съм гледала, връщам се назад да разгледам.  Hug

# 50
  • Мнения: 1 965
А, добра вечер и ЧЕСТИТ ВИ ПРАЗНИК!!!
Предупреждавам ви, че ако някоя ме зарази, и ви цъфна тука с лентичка....... ще проведа разследване.... коя първа внесе и разнесе заразата..... И май, Румето ще го отнесе.......  Joy
Шегувам се, разбира се. Честита ни поредна лентичка и поредна радост в темата!!!! Салатке, стискам ти палци!!!
Преминах на тъгъдък. Утре ще разглеждам, хваля  и критикувам. сега искам само да кажа нещо на Софиянките. Другите ще ме прощават, ама инфото е за София.
Тъй като от двата ми кашона блатове от Илчовски, остана само вкусен спомен, започнах ново разследване. Вече разбрахме че блатовете се произвеждат във Ф КЕДЪР 1994 - гр. Пловдив и днес звънях там. Упривителката е една уникално любезна дама, която надълго и нашироко ми отговаря на запитванията. Оказа се, че имат официален дистрибутор в София -  3 часа по-късно, лично мацката от София ме потърси да ми предложи услугите си.
Можем да си закупим от тук, на цени по-ниски от Илчовски даже. 1кг Ванилия - 3,05 лв. Какао - 3.15 лв. Само за справка да ви кажа: Кашона съдържа 20 броя платки размер 27-8 на 40 см. Дебелините са две. Платки за рула - перфектно се навиват - добели са 5-6 мм. Платки за торти - дебелина 1 см.  1 кашон тежи между 4.5 и 5 кг. Една платка излиза 72-3-4 ст. може да си закупите от 1 кашон нагоре. Няма лимит.  Склада се намира на Борса Слатина /бивш БУЛГАРПЛОД/ адрес: ул. Цветан Лазаров 13. В дъното на борсата до склада на мин. вода Девин.  Най-големия майтап е че 2 години офиса ми беше на тази борса и аз съм контактувала с тези хора служебно без да знам какво предлагат.....
Пробвала съм какаото. Невероятно вкусно нещо е. Ако някой го интересува нещо повече да пита. Предупредила съм мацката, да очаква нападение от нас.... или поне от мен. hahaha
За тези които София им е далече, могат да си купят блатове от Пловдив или Варна. Ако някой друг се чувства пренебрегнат, може да се обади на телефона на фирма Кедър и да попита къде има дистрибутор най-близо до себе си. Телефона на Кедър е: 032/990-227
Това беше вечерния осведомителен бюлетин ....
А сега ви изоставям защото отивам да покривам тортата за утре с ..... фаянс и теракот........  Party

# 51
  • Мнения: 4 358
Момичета много ми липсвате  Heart Eyes.Но съм се заразила нещо от Коледно настроение.Големи грандиозни планове от Коледната тема подхванах. Май няма да прявя торта, че домочадието иска Щолени и Английски кейкове .Да видим какви ще ги натворя  ooooh!
Не мога да ви изредя всичките.Но всичко прочетох от буква до буква.Прекрасни торти видях.Цяла тема съм изтървала  ooooh!
Да ви честитя деня на Христоянското семейство.Много любов и разбирателство да има в домовете ви Hug.
Искам да приветствам специално Крисчето в тази тема.Нали толкова време я навивах.Тя е скрит талант ама си трайка Wink.Добре дошли и на всички нови момичета Hug
Бадемчето и Марулка страшно ме развалнувахте с тези прекрасни новини.Желая ви момичета от сърце лека бременност и сладки бебчета на финала Hug
На теб Пепи с цялото си сърце ти пожелавам едно прекрасно Коледно подаръче скрито в теб Praynig Hug И дано скоро и аз така да се похваля Rolling Eyes
Ей много ме зарадвахте. Първо Бадемката с две.....после и Марулка Heart Eyes

# 52
  • София
  • Мнения: 1 163
еее, Ванче страшна си,как стигна до тях бре жена...освен да си търся местенце под наем във нечии фризер и да си купя един кашон Mr. Green

# 53
  • Мнения: 2 708
Аз ще си разделя един кашон с някой, даже и половин ми е много, но ако някой иска да си дели с мен - деля. Даже мога да ида да ги купя, пък ще се разберем все някак как да си ги разделим Peace Ееее ако има желаещи де. Тъкмо се чудех оня ден, че ми трябва да направя 1 торта с такива размери - не че съм правила някога ,но пък сефте ще ми е. И исках даже да е с влакчето на Пепи отгоре. И Ванчето се появи с това инфо точно сега. Иначе се чудех как да си печа и блатове, а това хич не ми е приятно.... Така че, като взема да сметна, че може и да изхвърля половината на половината от неуспешни опити, все половин кашон ще ми стигне hahaha Ама пък ако няма желаещи за делене - ще се упражнявам  Joy Тамън съм се намъкнала и да питам има ли тънкост като се слага чаршафа върху правоъгълна торта, как оправяте ръбовете , ама всъщност май трябва да го пипна, пък тогава ще питам на момента, ако има наоколо майсторки да помагат Peace

# 54
  • Мнения: 1 854
Мина, чудна торта,особено за 1ви опит е много добре загладена и цветово нашарена, весела детска тортичка.ЧРД на детенце  bouquetДавай втората торта Grinning
иринка28, майка ми имаше такьв инцидент и не падна нокьтя, но почерня.Бьрзо да се оправиш, а междувременно дай на пловинката рецептите и шприцовете той да ти прави торта Wink.Много апетитна торта си спретнала Hug
Fior, останаха ми очите вьв фигурката на Дядо Коледа, белия заек и елхата.Само на снежния човек очетата не ми допаднаха.
silrai, жалко за случилото се.И на мен този ринг ми се стори подозрителен за печене, така, че го ползвам за торти без печене.Хубаво е,че споделяш премеждията си.
vesi127, много хубава торта  bouquet
dobitto2, мечетата са като живи.Много сладка торта!И другата е хубава!
Марина_хисар, дали ти кило захар, пьк шоколада и маслото "орязали" Crossing Arms.Може да направиш глазура ганаш, но с такова количество шоколад, незнам дали ще стигне за 2те торти.Ако продуктите бяха за направата на торта за домашно ползване или не за пред жури, ок, ама така за такьв повод си представям, че тортената визия тр,да е по специална и сьвьршенна.А какви уреди ти отпускат?Имаш ли си достатьчно видове шприцове и други "джаджи"?
Заслужават да им декорираш фалшива торта, от тези dummies, ама ако има разрез ще ти я дисквалифицират Mr. Green

бадем, тортата ти е достойна за още поне 2-3 такива над нея, поставени на красива тортена стойка, веднага това ми изплува пред погледа  bouquet  bouquet
краси.мира, много игрива и сладка тортичка.Как ги направи тези "жички"(не намирам друга дума) дето изкачат от тортата?И мен шоколада все още ме "плаши".Имам само 1 несполучлив опит с такова тесто.

van444eto, хайде слагай лентичката, пьк ние ще го гледаме ти докато ни правиш шоколадови торти  chef Mr. Green





# 55
  • Мнения: 1 965

van444eto, хайде слагай лентичката, пьк ние ще го гледаме ти докато ни правиш шоколадови торти  chef Mr. Green
smile3527

# 56
  • Мнения: 1 258
Записче и за мен  PeaceАз утр ще правя кръгла торта и се надявам да се получи нещо.Въпреки че съм почти  сигурна че няма да се справя с желатина....но докато не пробвам няма да се науча Blush


Мина,тортата ти е страхотна Peace

# 57
  • София
  • Мнения: 2 113
Бадемче, ти си герой, 2 бебета носиш, едно гледаш и такива сватбени феерии правиш! Единствената ми забележка (спонтанното ми усещане е такова, не съм мислила какво да забележа:) ) е, че тези прекрасни рози са малко малки и така, иначе доволно богатото букетче, стои недостатъчно на тортата...Може би затова ти е изглеждала недовършена...Розите и блясъкът и загладеността...всичко е много нежно и красиво, сватбено, чудесно!

краси.мира, ефектна украса - има ли тел в стърчащата украса? Шоколадовото тесто, когато е уцелено като консистенция, не е имало много работа с ръцете, разточено е на малко олио, си е леко за работа, после стяга и лъсва...добро е, опитай пак, не се отказвай, понякога на вкус е много и само то подходящо...

Марина_Хисар, защо не опиташ шоколадов борд, няма да те притеснява гъстота и разнасяне толкова....Фонданът ще ти стигне за "капаци" на тортите, няма да рискуваш напукване на шоколада под тежестта на втория етаж? Нестандартно решение е, а можеш и да поиграеш с цвета на фондана, така че да си кореспондира с шоколада....Нехранителните средства (инструменти) от теб ли са, търпят ли някакво ограничение?

# 58
  • Мнения: 1 271
Марина Хисар, за шоколада-на 100 грама готварски шоколад се слага 80 грама масло!За олиото не мога да кажа точен грамаж, но са около 2-3 супени лъжици.Правя го на око.Да ми хареса консистенцията, да не е нито много течна нито много твърда.
Да знаеш, легна ми на сърцето и ще ти помогна с каквото мога, да ги сбъркаш там на конкурса, още повече, че ще е в моя роден град!
Имам въпрос към теб-всички продукти ли трябва да оползотвориш?   newsm78 Защото ако, да, няма ли да стане много претрупано!
За визията-след като вече си решила, че ще режеш платките, защо не им заформиш едно по интересно торте, за което ще ти стигне и от двата вида покритие.
Давам веднага пример-Слагаш горният етаж плътно до дългият ръб на долният, един вид се получава като стъпало-заливаш си първо долният етаж с шоколада, след това лепваш горният и декорираш с фондана, правиш го като стълбички.Шприцоваш разни цветлета по края на пътечката и зеленко и готово.Абе опитвам се да ти вкарам моята идея за торта от първото предизвикателство.След малко ще намеря линк да ти я покажа, горе долу да схванеш за какво става въпрос!

Оранжево небето, ползвай ринга само за сглабяне на торти, аз без малко да изхвърля моя, така се ядосах...

Бадемче, аз не разбрах, какво не ти хареса на тортата?!? Не съм разглеждала под лупа, но не видях нещо фрапиращо като дефект.Е, вярно може да те е измъчила, но пък е станала хубава!

Краси.мира, много весела тортичка  Grinning Ти пък не можах да разбера, къде го видя това накъсано покритие, аз толкова се дзверих в тая снимка?  newsm78 Много си е добре даже шоколада.Няма бабунки и прочие.Колко дебело казваш си успяла да разточиш-5 мм? Аз никога не успявам да разточа под 5мм шоколад.Обаче пък е много по гот от мод.маса, шоколада поне го ядат  Mr. Green

Веси, добито, справили сте се момичета.   bouquet Още много успехи като тези.
Добито, много сладки мечки!  Party

# 59
  • Мнения: 1 271
Марина, Димитрина ти е дала също добро предложение и доста лесноизпълнимо.Ето виж тук шоколадов борд-правих го набързо, но ти ако го нашариш по лентата, ще стане пефектно, даже и да го вдигнеш малко над височината на тортата, ефектно.

Първо си слагаш капак от мод.маса и после лепиш борда отстрани-така хем и от двете ще имаш, хем няма да заливаш с шоколад.  Simple Smile

Мацки, айде моля ви се някой, ако има линк към първото предизвикателство-тортите, да го спусне, защото нещо се омотах  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт