Отговори
# 45
  • Мнения: 5 001
Сигурно 6те прозвучи4и странно, на вси4ки които готвят,но аз съм от прохожда6тите в бран6а (просто не ми се е налагало да готвя до сега  Embarassed). Та въпроса ми е как да сготвя свинско с праз лук??? Молбата ми е ако може някой да ми обясни максимално подробно 6тото аз наистина ни6то не знам в готвенето  Confused    Благодаря!!!  Praynig
Нарязваш една по-малка глава лук дребно(като за запръжка),1 морков на кубчета.Нарязваш на хапки измитото месо.
В тенджера слагаш мазнина(олио).Като се загрее злагаш месото и лука.Слагаш капак.
Разбъркваш отвреме навреме,за да си промени  цвета от всички страни месцето.Добавяш и нарязания праз,моркова.Разбъркваш пак.Като се позадуши и праза,слагаш 1 с.л. червен пипер и добавяш гореща вода,1 кафяна чашка вино,колкото да покрие месото.Посоляваш на вкус,слагаш 2-3 щипки млян черен пипер,1 дафинов лист.Похлупваш и чакаш да уври месото.Следиш да не остава без водичка за да стане сочна и вкусна манджичка.
Когато месото е вече готово слагаш 1 с.л. доматено пюре+1 ч.л. брашно(всичкото това да е разбъркано и без бучки).Ври още 10-15 мин и е готово.
Сервираш с картофено пюре.

П.П.Много подробно стана,ама.... Embarassed

# 46
  • Мнения: 39
Как подробно бе мила!!! Направо е супер, почти ме разплака,все едно мама ми го обясняваше! Отивам да готвя!!!  Heart Eyes

# 47
  • Мнения: 4 434
Мацки,дайте рецептичка за гъби със сос,но соса да е гъстичък Hug

# 48
  • Мнения: 9 776
......рядко готвя, и съм забелязала, че има страшно прехвалени рецепти, пък като реша да ги пробвам и оставам супер разочарована. Както например правих два вида сладки по рецепти от коледните и хич не съм доволна. Пробвала съм и ястия, и пак така. Случвало ли ви се е? Имам чувството, че някои хора пишат хвалебствия само да си трупат точки Stop. Дано не съм ви подразнила.
не се обиждаи и ти,но според мен(не те познавам и може и да греша)но ти сама си си отговорила на въпроса защо не ти се получават някои ястия,защото рядко готвиш.и аз тепърва навлизам в кулинарното изкуство и немога да се похваля с големи способности,но мисля че се дължи на нищожния ми опит в тази област.затова не виня рецептата.а и всички рецепти са коментирани(това му харесвам на сайта),повечето са изпробвани,обяснени кое става,кое как се получава,как е по-добре да се направи.....и т.н.
 Peace

Ами няма за какво да се обиждам, разбира се. Както съм написала готвя рядко /щото нямам време Laughing/, ама пък готвя отдавна. И да ти кажа, поназнайвам доста неща. Напоследък прочетох доста мнения, в които момичетата признават, че всъщност еди коя си рецепта не е баш много сполучлива Wink. Други пък се убиват да ахкат и охкат - явно е до вкус. Ама как да кажа за сладките, които правих, че са хубави, като не бяха. И не защото съм сбъркала нещо при правенето Peace.

# 49
  • Мнения: 483
Ама как да кажа за сладките, които правих, че са хубави, като не бяха.
Ами ако не ти харесват, остави си честно мнението. Кажи точно какво не ти харесва. Това може само да помогне на другите, които са решили да пробват рецептата.
Аз лично съм оставяла такива мнения и никой не ми се е сърдил. Много често грешката е била в мен. Така че, бъди мила и откровена.

# 50
  • Мнения: 1 777
Мацки,дайте рецептичка за гъби със сос,но соса да е гъстичък Hug

Гъби със сметанов сос
1средна глава лук
300гр.гъби
4-5с.л.заквасена сметана
50-60гр.масло
2с.л.брашно
2ч.ч булъон
сол
черен пипер
магданоз(по желание)

Задушаваме в маслото лука и гъбите..Задушаваме около 10 минути и след това добавяме булъона.Като заври добавяме размитото със студена вода брашно и като се сгъсти малко добавяме и сметаната.Оставяме да поври около 5 минути.Овкусяваме с черен пипер и сол и пожелание поръсваме с нарязан на ситно мазданоз

# 51
  • Мнения: 483
enamorada, дали не замесваш тестото прекалено твърдо ?
Ами дали наистина не ми е в това грешката,мама едно време казваше,4е тестото е готово когато не ти се лепи по ръцете ве4е и аз така правя и наистина като се замисля май става много твърдо.Оба4е ако там ми е грешката тогава как да го меся като се лепи по ръцете,дали да спра с брашното и да продължа с олио или?Абе не знам който знае да каже,4е наистина никога до сега не ми се е полу4авало истинско хубаво пухесто тесто.

airgirls ,няколко страни4ки на зад от първата страница има страхотна рецепта за първоли с праз и топено сирене,потърси я,изпробвала съм я и е страхотна.
Боже, боже е този разговор все едно аз съм го водила hahaha
Е един път не ми стана тесто. Винаги глетаво, винаги сплескано. Правила съм рецепти от форума, които със сигурност стават, базирано на снимки, но при мен не, и не. Cry и се отказах. Ще пробвам още един път  chef

# 52
  • Мнения: 9 776
Ама как да кажа за сладките, които правих, че са хубави, като не бяха.
Ами ако не ти харесват, остави си честно мнението...

Правя го винаги Peace, ама е имало недоволни, да ти кажа Wink.

# 53
  • Мнения: 4 434
Мацки,дайте рецептичка за гъби със сос,но соса да е гъстичък Hug

Гъби със сметанов сос
1средна глава лук
300гр.гъби
4-5с.л.заквасена сметана
50-60гр.масло
2с.л.брашно
2ч.ч булъон
сол
черен пипер
магданоз(по желание)

Задушаваме в маслото лука и гъбите..Задушаваме около 10 минути и след това добавяме булъона.Като заври добавяме размитото със студена вода брашно и като се сгъсти малко добавяме и сметаната.Оставяме да поври около 5 минути.Овкусяваме с черен пипер и сол и пожелание поръсваме с нарязан на ситно мазданоз
Мерси Петенце Heart Eyes Hug

# 54
  • Мнения: 289
Момичета, как става този номер за сгъстяване с брашно, но ако може някакъв начин без запържване? Искам да направя доматена супа, но нямам заквасена сметана в момента, за да е по-гъстичка. Разполагам само с брашно и с течна сметана. Ще съм благодарна за някакви съвети.

# 55
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 731
Брашното се размива със студена вода и се добавя към яденето към края на варенето, не в началото, аз сипвам на тънка струйка и бъркам. После трябва да ври още 10-на мин, за да не се усеща брашното.

# 56
  • Мнения: 289
Брашното се размива със студена вода и се добавя към яденето към края на варенето, не в началото, аз сипвам на тънка струйка и бъркам. После трябва да ври още 10-на мин, за да не се усеща брашното.

Много благодаря   bouquet

# 57
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Момичета, как става този номер за сгъстяване с брашно, но ако може някакъв начин без запържване? Искам да направя доматена супа, но нямам заквасена сметана в момента, за да е по-гъстичка. Разполагам само с брашно и с течна сметана. Ще съм благодарна за някакви съвети.

За супата вече са написали,само исках да кажа,че аз и боба не запържвам.Размивам малко брашно във водичка и прибавям няколко супени лъжици лютеница,разбърквам добре и тази смес прибавям на порции,бъркайки към врящия боб.Абсолютно никаква разлика със запържения боб,но този е по-здравословен.

# 58
  • Мнения: 126
zdraveite,molia niakoi ako znae hubava recepta za greano 4erveno vino..merci

# 59
  • Мнения: 5 001
zdraveite,molia niakoi ako znae hubava recepta za greano 4erveno vino..merci
У нас правим една разновидност на гряно вино.Ще ти споделя....
1 бутилка червено вино,1 ябълка(на резени),1 портокал(на резени),1 ч.л. канела,3-4 зърна карамфил.Ако искаш да е по-силно като градус добавяш 200гр.ракия или водка,непосредствено преди да го загрееш.
Виното с подправките и плодовете накиснати(престояват 1-2 часа) в него се загряват на котлона.
В чужбина продават направо едни пакетчета със сухи подправки точно за греяно вино...Но тук в БГ не съм виждала,затова правя по тоз вариант.Допада ни много.

Общи условия

Активация на акаунт