Много вкусни питки със сирене и сусам

  • 8 811
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
биляна и аз съм фен на твои тестени изделия! кажи колко излизат, 4е да намаля малко пропорцията за малко народ? кажи запазват ли се меки4ки? тестото може ли да се съхрани в хладилника за друг ден?

# 16
  • UK/София
  • Мнения: 7 681


                    marsy , излизат около 2 големи тави, спокойно можеш да направиш половината доза.Остават меки, да.За тестото не знам дали може да се съхранява в хладилника, нека по-опитните да кажат.

    Когато направите питката и сложите маслото в нея, ако ви лепне по ръцете, ги намазнете съвсем леко.След това я оформете както се оформя кюфте, за да  придобие хубава кръгла форма, а не да има процеп там където е сложено маслото и то да не изтече при печенето..


    dtti , салама го сложи вместо сирене в средата на питката ли?Радвам се, че са ти харесали.

# 17
  • Мнения: 3 804
Биляна -да ,салама го сложих вместо сиренето,а и сусам нямах,понеже веднаха се хванах да ги направя,и до сутринта на другия ден бяха меки-после нищо не остана

# 18
  • В една Дупка.
  • Мнения: 629
Момичета,нека някой да пусне тук тази Болярска пита.  bouquet
Току виж съм се пробвала Wink
ох, намерих я, извинете!

# 19
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
мерси! аз ще пробвам, но малко коли4ество, 4е от пробване,( моите не с а ящни) ,аз си ка4вам килата като попско ку4е на заговезни! ако сме цялото семейство нямам грижа, но в намален състав сме!може с разни плънки зна4и, аз се заоблизвах ве4е !

# 20
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Биляна, пак ни изкушаваш с вкусотии!  Hug

# 21
  • Мнения: 247
Браво, Биляна и от мен! Да кажа, че правих Болярската питка. Много добре се получи и сега ще се пробвам с питките със сирене. Искам да питам, макар и елементарни неща, но да си питам аз :
Колко големи са питките, когато ги поставяш в тавата?
Самата тава мажеш ли я с масло и поръсваш ли с брашно? Искам  перфектно да спазя всичко първия път.
Благодаря ти предварително!  bouquet

# 22
  • Мнения: 3 641
Биляна, благодаря. Ще ги пробвам ,винаги м исе получават твоите рецепти Hug

# 23
  • UK/София
  • Мнения: 7 681


                 Holly1 , питките увеличават обема си като втасат.За това ги направи малко по-малки от желаната от теб големина.Моите тави са тефлонови и не ги мажа с мазнина, но на обикновените бих им сложила.

# 24
  • ENGLAND
  • Мнения: 4 106
Биляна и аз съм фен на питки и питите ти. на мен проблема ми е печенето, и аз съм с газова фурна. Моля те кажи как ги печеш питките, на колко, загряваш ли фурната, къде ги слагаш, горе или по средата?

# 25
  • Мнения: 5 026
Благодаря за рецептата! заминавам да ги правя  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт