Ястия, приготвени в плик /рецепти, тънкости и снимки, разбира се/

  • 155 871
  • 318
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 289
За Никул ден майка ми прави скумрия в плик само и сложи по едно резенче лимон и малко чер пипер олио затвори я и я опече стана разкошна   chef

# 286
  • Мнения: 9 776
И моята беше замразена, така я купих, оставих я една нощ в хладилника, а на следващия ден я поръсих и хубаво натърках с подправката за агнешко на Котами. Мушнах я в плика и където успях закрепих парченца масло, около 1/2 пакетче, сипах малко водичка, по-малко от 1/2 каф. чашка и завързах плика, надупчих го и така с плика в тавата я оставих почти час и половина в предварително загрята на 200 градуса фурна + вентилатор, това е! Така се беше опекла, че мъж ми само я хвана отпред за зъбите и тя спокойно се разполови! Да ви е сладко!  Peace

Благодаря за идеята за плика  bouquet!

# 287
  • La casa de Mickey Mouse
  • Мнения: 1 369
привет последното което приготвих в плик беше
пиле соев сос, къри, накълцан цесън, пресен пипер, кишу и стафиди, сложих всицко в плика звързах и за 45мин във фурната, стана страхотно

# 288
  • софия
  • Мнения: 379
АЗ НИКОГА НЕ СЪМ ДУПЧИЛА ПЛИКА, ВИНОГИ СТАВА ПЕРФЕКТНО. ПРАВИЛА СЪМ И ФИКСОВЕТЕ НА МАГИ И ПАК НЕ СЪМ ГИ ДУПЧИЛА.

# 289
  • Мнения: 9 776
Аз готвих агнешки главички по идея на stefaniika. Станаха супер Peace.

# 290
  • сусурлево
  • Мнения: 474
аз го дупча малко преди да го извадя , а много често го залепвам за горния реотан на фурната като го вадя

# 291
  • БГ
  • Мнения: 1 162
Аз готвих агнешки главички по идея на stefaniika. Станаха супер Peace.

polin_a, Hug  радвам се, че съм била полезна с информация!   Peace

juliana_p, каква е фурната ти? Моята е достатъчно висока, с много нива и колкото и да се надуе плика по време на печене, не ми опира никъде.   newsm78  Ако твоята е много ниска (от типа на Раховец) и печеш по средата е възможно да се случи да опре плика до реотаните отгоре, пробвай на по-ниско ниво, с по-ниска Т отдолу и по-висока отгоре.   Hug

Ползвам пликове за печене отдавна, може би от 3 години, винаги купувам на Fino и винаги ги дупча, досега не съм имала провал, нито ми се е пръсвал по време на печене, нито се е отвързвал плик досега!   Peace

# 292
  • сусурлево
  • Мнения: 474
висока е , но понякога съм непохватна (от бързина)  Embarassed Joy и го вдигам нагоре и после вадя , вместо направо да вадя  Joy hahaha

# 293
  • Мнения: 1 410
Искам за утре вечер да приготвя свински врат в плик.Бихте ли ми помогнали с рецепта и съвети.

# 294
  • Мнения: 9 776
Искам за утре вечер да приготвя свински врат в плик.Бихте ли ми помогнали с рецепта и съвети.

Тъкмо гледах тази тема. Просто вместо в тава, слагаш месото в плика. Може да ти хареса нещо.

# 295
Аз приготвям пиле,обиконовено ползвам фикса на Маги с паприка,добавям сок от 1 портокал,малко горчица (2-3 лъжици) и околко 1 чаша червено вино и гъби на малки парченца по избор,завързвам пликчето и пека,накрая,като реша,че се е опекло добре,разтварям плика,за да хване хрупкава коричка.Става много сочно. Пробвала съм да го направя и с картофи,но картофите си остават някак сурови и днес мисля да пробвам да ги пека поотделно за проба.

# 296
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 8 787
Аз също използвам на Маги фиксовете. Утре вечер мисля обаче да сложа в плик свински пържоли, обелени и нарязани картофи на по-едро, подправки каквито ми дойде....и каквото стане  Laughing

# 297
  • Мнения: 0
Аз правя следната рецепта,лично си е моя.Смятам и в други ден за Коледа пак да си я направя.Простичка е за ерген като мене,но е вкусна.
Ето я и нея:

Продукти

1. !,5 - 1,6 кг. пиле охладено от ония бухналите като козунак.
2. 1 кисела зелка,големината в зависимост от тавата.
3. 80-100гр. свинска мас може и по-малко зависи колко мазно обичате.
4. червен пипер една ч.л.
5. черен пипер - половин ч.л.
6. малко сол
7. Горчица две 2-3 ч.л. (Аз ползвам Дижонска)
8. 1-2 лъжици соев сос -светъл или какъвто имате.
9. Сокът от половин лимон.
10.Ако имате няколко листенца целина,нарязани на ситно.
10.150мл. пилешки или месен бульон.
11.50мл.зелева чорба +50мл.вода.

Приготвяне

Пилето го почиствам и измивам хубаво,не махам нищо. Подсушавам. Смесвам в съд соевият сос,горчицата,лимоновият сок и целината.С тази смес поливам пилето от вътре и от вън и го завивам в залепващо домакинско фолио.Така пакетирано го слагам в хладилника за 3-4 часа,като от време на време го вадя и го масажирам. докато пилето се маринова,нарязвам зелето на ивички и го слагам в по-голяма тава като го заливам с водата и зелевата чорба,слагам и малко червен пипер и го обърквам.След като пилето се е мариновало,го изваждам от маринатата.Подсушавам.леко срязвам м/у бутчетата и разкрачвам. Намазвам го от вътре и от вън със смес от св. мас червен и черен пипер и сол.Слагам го в плик за печене,доливам бульона,не дупча плика,слагам пилето в тавичка без да слагам вода с гърба нагоре.После правя следното: Тавата със зелето я слагам на дъното на фурната,отгоре слагам решетката на най-ниската степен и там слагам тавата с пилето.Фурната трябва да е загрята до 180гр. Пека така около час,докато гърба на пилето започне да се позачервява.Хубаво е зелето да се разбърква от време на време. След като зелето се позадуши и пилето се позачерви,изваждам тавата с пилето,разрязвам плика и всичкият сос от плика изсипвам в/у зелето, поставям пилето с гърдите нагоре в/у зелето и го слагам пак във фурната,вече не на дъното а на по-горна степен.Може да увеличите малко температурата,зависи колко ви е горният реотан от пилето.Така пилето го пека докато се зачерви хубаво(аз обичам по- изпечено защото иначе ми е воднисто)като отвреме на време се полива със соса от зелето,после се обръща пак откъм гърба и се допича и там. Малко преди да е съвсем готово изключвам фурната и оставям за около 15м, да поеме сосовете и да си почине.После го сервирам и за 10мин.гостите ми го омахват с дамаджана домашно винце.
На пръв поглед изглежда бавно,но всъщност отнема не повече от 40м. (без печенето разбира се)

П.П. Да кажа защо използвам свинска мас ,което е малко необичайно. Свинската мас има свойството да омекотява продукта и да не изгаря при високи температури както например кравето масло.то е подходящо при задушаване или при полагане в крайният етап на печене. В случая и маслото хич не се връзва с киселото зеле. Припомням,че и от края време добрите ситничари използват св.мас за печивата,макар днес да ги заместиха с маргарин за икономии.
Аз лично използвам св.мас високо рафинирана,купувам я от един полски магазин във Варна ,без всякъкъв мирис,идеялна за печени птици. Ако нямате разбира се под ръка,използвайте масло и олио1:2.   Да ви е сладко и Весела Коледа!
П.П.П.Снимки след два дена:)

# 298
  • Мнения: 105
здравейте
изчетах цялата тема
не умея да готвя много много, затова една приятелка ме посъветва в плик.
и тук намерих мног полезни съвети. благодаря ви. страхотни сте.
довечера ще сготвя моя измишлъотина - взех маги сочно пиле паприка, пилешки бутчета, гъбки, морковчета и картофки. смятам всичко заедно да го сложа в плика с малко вода.
дали ще се събере ,незнам  Rolling Eyes притеснява ме това ,че тук печката ми е малка от типа раховец  Rolling Eyes
надявам се да стане поне вкусно.  newsm78 като за начинаеща  Laughing
много ми харесаха и вашите рецепти с риба и дробчета, ако ми се получи днес с пилето ще пробвам и други.
  bouquet

# 299
  • варна
  • Мнения: 1 830
здравейте
изчетах цялата тема
не умея да готвя много много, затова една приятелка ме посъветва в плик.
и тук намерих мног полезни съвети. благодаря ви. страхотни сте.
довечера ще сготвя моя измишлъотина - взех маги сочно пиле паприка, пилешки бутчета, гъбки, морковчета и картофки. смятам всичко заедно да го сложа в плика с малко вода.
дали ще се събере ,незнам  Rolling Eyes притеснява ме това ,че тук печката ми е малка от типа раховец  Rolling Eyes
надявам се да стане поне вкусно.  newsm78 като за начинаеща  Laughing
много ми харесаха и вашите рецепти с риба и дробчета, ако ми се получи днес с пилето ще пробвам и други.
  bouquet
Сложи и малко масълце или олио  Wink

Общи условия

Активация на акаунт