Съвет за хубави кюфтета

  • 46 264
  • 39
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 126
   Кюфтета стават от хубава кайма . Аз слагам 1 яйце за 1 кг кайма , сол ако няма по принцип в купешката има , смлян чер пипер , чубрица ситно нарязан лук, щом ще се пържат , галета , вместо хляб , с нея се омесва по добре , поне на ен така ми изглежда и много малко вода . Оформят се  и престояват в хладилник 2-3 часа , после с намокрени ръце ги дооформян и ги изпържвам .

# 16
  • Мнения: 589
Кайма от хубаво, чисто свинско месо
  Аз си избирам парче бут( във входа на блока си имаме месарски магазин), мелят ми го на място,омесвам си го със сол, настърган на ренде лук(колкото повече,толкова по-добре),чер пипер,семена от копър,магданоз,чубрица, едно яйце и среда на хляб, последната понякога я прескачам.А,забравих да спомена и две-три лъжици прясно мляко,то допринася за крехкостта на месото.Оформям кюфтенцата,овалвам в брашно и пържа в силно сгорещено олио,както постоянно обръщам,както Блонди.Резулатът винаги е безупречен!

# 17
  • Мнения: 308
Аз ги правя с 1кг. кайма, 1 яйце, половин пакет галета, 2-3 скилидки чесън, 5-6 с.л. кисело мляко и 1 ч.л. сода бикарбонат в нея + подправки черен пипер, много малко кимион и сминдух. Сместа се оставя да престои в хладилник преди пържене се овалва в галета.

# 18
  • Мнения: 27 524
Не овалвам в нищо,защото става ужасен нагар в олиото и по кюфтетата.

От едно пържене и при правилно такова никога не става така  Peace

# 19
  • Мнения: 1 352
Не е задължително каймата да е свинска, за да е хубава и да станат хубави кюфтетата. Аз отдавна спрях да взимам свинско месо и кайма. Правя кюфтета с телешка кайма или с пилешка и стават супер. Подправките се знаят, всичко сте изредили.
Тайната на хубавите кюфтета е:
 1.многото месене на каймата, оставяте в хладилника, след 1-2 часа пак премесване, като си топите ръцете във вода
 2.кюфтетата не бива да се пържат или пекат много, за да станат сочни (като ги боцнеш с виличката да излезе сок Crazy), а не сухи и преседливи

# 20
  • Мнения: 21
аз използвам смесена свинска и говежда кайма и също слагам галета вместо (накиснат и изцеден) хляб, а в едно датско предаване препоръчаха да се използват овесени ядки (не от твърдите, а валцовани ли, или как се казва) и наистина, ако каймата е водниста, става добре, защото поемат водата по-добре от хляба или галетата
мъжът ми предпочита да са сухо-пържени dry-fry и използваме тефлонов тиган или ги слагам във фурната.... понякога ги овалям в смес от галета, чеснова сол и ситно настърган пармезан (също става и за пилешки филенца на фурна)

# 21
  • Мнения: 3 219
Аз слагам също  1-2 супени лъжици кетчуп, малко соев сос, замествам хляба с галета. Иначе останалите подправки са ясни и посочени в предните постове.

# 22
  • Мнения: 3 268
Точно настъргания домат,който аз слагам прави каймата много сочна и вкусна.Абсорбира се напълно в месото.Пробвайте.

# 23
  • España (Плевен)
  • Мнения: 862
 Hug момичета много ви благодаря за страхотните съвети. дано и моите излязат така вкусни като вашите...   bouquet

# 24
Аз слагам варен картоф вместо хляб и в каймата слагам 3-4 с.л прясно мляко.

# 25
  • Мнения: 940
Аз вместо хляб слагам галета, но не много. Лука го сагам почти пасиран. Често правя кюфтета само от телешко месо. Понякога слагам кетчуп или барекю сос. Тогава ги пека, а не ги пържа.

# 26
  • Мнения: 21
а някой опитвал ли е да ги оваля в ситно настърган пармезан и да ги пече на фурна, вместо да ги пържи?

# 27
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 243
но аз слагам и един настърган домат,също така вместо хляб,слагам галета.Каймата става невероятно пухкава и вкусна.

Моя близка ми каза, че е смляла 1-2 печени зелени чушки в каймата  и са станали супер!

Аз слагам варен картоф вместо хляб и в каймата слагам 3-4 с.л прясно мляко.

А когато нямам стар хляб слагам настърган на ситното ренде
суров картоф, добре изстискан. Кисело мляко също, понякога
бира. А ако отлежи готовата смес цяла нощ в хладилника...
Майка ми слагаше понякога стрит джоджен, но малко, нали е
със силна миризма.

# 28
  • Мнения: 503
Аз ги правя с 1кг. кайма, 1 яйце, половин пакет галета, 2-3 скилидки чесън, 5-6 с.л. кисело мляко и 1 ч.л. сода бикарбонат в нея + подправки черен пипер, много малко кимион и сминдух. Сместа се оставя да престои в хладилник преди пържене се овалва в галета.
И аз така ги правя.Понякога слагам много ситно нарязан пипер и  задължително магданоз.Към насипната кайма прибавям и едно пакетче кайма "Народна" или "Леки".Не знам защо но така повече ми харесват.

# 29
  • Мнения: 4 292
Каймата ми я мелят в месарски магазин пред очите ми. В редки случаи купувам на Браво.
За 1 кг:
2 яйца, сол на вкус, черен пипер, чубрица, малко соев сос и ситно нарязан пресен джожден, ако имам.
Лук, една голяма глава, настърган. Много магданоз, обожавам го в пържените кюфтета.
Слагала съм и среда от филия хляб, галета, варен картоф, но най ми допадна с картофено пюре на прах. Става бързо и не се усеща изобщо. Галетата на мен ми хрупа, а хляба ми разваля вкуса на месото.
Разбърквам добре сместа и я оставям да престои поне 4-5 часа в хладилник. Преди да оформя кюфтетата, отново я размесвам.
Пържа точно като Блонди, стават страхотни и много сочни. Не ми се получава никакъв нагар.

Общи условия

Активация на акаунт