Овесен сладкиш с ябълки и канела

  • 30 145
  • 67
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
  • Мнения: 939
meggylo АААААААА, чак толкоз не съм откачила още  Joy
В тортената смятам да го направя - затова и питам де  Wink

# 46
  • Мнения: 37
става с хартия -не се лепи за дъното,но хартията леко и плавно трябва да я махаш,става.

# 47
  • Варна
  • Мнения: 939
Цецето голямо благодарско за поредната вкусотия   bouquet
Вчера и моя милост си облажи душичката - направи, похапна и сега се поФалва  Laughing
Това е резултата -

Ноооооооо, аз хитър - направи в тортена форма с откопчаваща страна и с хартия за печене  Mr. Green Няма залепване, няма разпарчетосване - излезе си сладкиша цяла целеничък и със страхотната захарна коричка отгоре bowuu. Само че без канелата, че мъжот ми не я люби много, много, а така си хапва и той блажено..... Grinning
Цеце а може ли тук да те питам за рецептата и на това чудо великолепно - Тарта с мюсли и круши Crazy, че гледам и то на диетична основа  Laughing

# 48
  • Мнения: 2 521
Много е вкусен сладкиша  bouquetИ аз го направих,но и на мен ми залепна за формата.Всъщност изглеждаше точно като на снимката на Селма на първата страница Laughing.Но пък много се хареса вкъщи.Ние сме си почитатели на овесените ядки.

# 49
  • София
  • Мнения: 614

Цеце а може ли тук да те питам за рецептата и на това чудо великолепно - Тарта с мюсли и круши Crazy, че гледам и то на диетична основа  Laughing

Абе не е от най-диетичните, но много лесно се прави - забъркваш за блата равни части брашно, мюсли и краве масло  + 2-3 лъжици захар. Разстилаш го на дъното на формичките, върху него редиш нарязани плодове и заливаш със смес от 1 малка заквасена сметана+2 жълтъка+2-3 лъжици захар. Печеш на 200 гр. и това е Peace

Поздравления за успешния сладкиш!  bouquet

# 50
  • Варна
  • Мнения: 939
Цеце благодаря и за тази рецепта - отива веднага в рецептурника ми  Peace
Но поздравленията са си за теб   bouquet
От мен само направата му и доискусоряването на детайлите за по-малко главоболия и лесно миене на съдинките  Laughing

# 51
  • София
  • Мнения: 1 677
Сладкиша е прекрасен! Много благодаря за рецептата!   bouquet  bouquet  bouquet

# 52
става с хартия -не се лепи за дъното,но хартията леко и плавно трябва да я махаш,става.
Ако се е залепила , формата или тавичката се обръща и върху нея  се слага мокра/студена/ кърпа за 2-3 минути ......

# 53
  • Мнения: 759
Ax, защо чак сега я виждам тази тема... Толкова исках да направя нещо такова, но нищо не можах да измисля. Накрая си примирих с едни ябълки по тракийски.

# 54
  • Габрово
  • Мнения: 311
И това ще се пробва. Явно утре в кухнята ще е Ден на сладките работи  Grinning Мерси за рецептата   bouquet

# 55
  • Мнения: 1 798
Сладкиша е фантастичен Heart Eyes
Днес го направих за втори път,а аромата който се носи от кухнята... Crazy
Цеце   bouquet

# 56
току що го направих ......стана страхотен

Благодаря за рецептата

# 57
  • София
  • Мнения: 750
днес ще го правя за втори път, много се хареса на всички.
имах малки трудности с отлепянето на едната страна, но само леко развалих формата.
днес ще пробвам с хартия за печене.  chef браво на авторката.

# 58
  • Мнения: 6 958
Вчера изрових тази рецепта от форума и забърках сладкиша, стана невероятно вкусен   chef Не се получи точно като на картинката на 1 страница,   Laughing но на вкус е разкошен  Peace

# 59
  • Мнения: 229
Невероятна рецепта! Поздравления!
Тази вечер го направих този сладкиш, стана много вкусен. Само на мястото на маргарина сложих масло, останалото много стриктно спазих. Дори и коричката ми се получи. Благодаря много!

Общи условия

Активация на акаунт