Овесен сладкиш с ябълки и канела

  • 30 125
  • 67
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 614
Много рядко ползвам маргарин, особено за сладкиши, но днес експериментирах и резултатът беше повече от добър. Да не кажа, че направо беше зашеметяващо вкусен  Crazy



Овесен сладкиш с ябълки и канела







Разбивате 250 гр. маргарин /аз ползвах Белла, не че нещо, но да кажа, защото на мен ми се получи много добре Peace/ с 1 ч.ч. захар, докато се получи крем. Без да спирате разбиването, добавяте едно по едно 3 яйца.  След това, без да спирате бъркането, прибавяте 1 ч.ч. овесени ядки, 1 1/2 ч. чаша брашно, в което сте прибавили 1 бакпулвер и 2 суп. лъжици канела. Накрая, бъркайки внимателно с дървена лъжица, прибавяте 3 ябълки, обелени и нарязани на кубчета.

Предварително намазнявате формата, в която ще печете, и я посипвате с 1/2 чаша захар, смесена с 1 ч.л. канела. Така се получава невероятно вкусна хрупкава коричка  Crazy Изсипвате готовата смес и печете 40 минути на предварително загрята фурна на 190 градуса. За всеки случай, преди да извадите проверете с клечка за зъби  Peace

Изчаквате 5 минути, обръщате в подноса и посипвате с пудра захар.


Тук е току-що изпечен                                           и поръсен


 

# 1
  • Мнения: 1 195
 smile3501
много апетитно изглежда, довечера ще го забъркам. Тъкмо се чудех какво да правя с ябълките които никой не иска да яде  smile3506

# 2
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ей, страхотен е!  Peace
Как не го видях по-рано....... Във фурната ми вече се пече кекс.........  Sad

# 3
  • София
  • Мнения: 1 833
А с какви  ядки - фини или  не? Смилат ли се?

# 4
  • Мнения: 14 490
много добре изглежда, благодаря за рецептата  bouquet

# 5
  • София
  • Мнения: 614
А с какви  ядки - фини или  не? Смилат ли се?

Да, фини овесени ядки, но не се мелят или нещо друго, слагат се директно  Peace

# 6
  • Мнения: 1 432
Нямам търпение да дойде утре, та да го спретна  Grinning.......лелее направо ми замириса  ooooh!

# 7
  • о`майна лунна нощ е
  • Мнения: 5 537
Изтупвам тази прекрасна рецепта от прахта - невероятно вкусно стана!
Поздравления за авторката и идеята й за овесен сладкиш с ябълки и канела   bouquet

# 8
  • Мнения: 7 418
  Ей сега ще го забъркам! smile3508Тъкмо се чудех,какво сладичко да сготвя.... Rolling Eyes
  Забърках сместа.Доста гъстичка ми се вижда...... Thinking

Последна редакция: вт, 29 сеп 2009, 21:00 от Селма

# 9
  • Мнения: 27 524
Забърках сместа.Доста гъстичка ми се вижда...... Thinking

Стана ли?  Simple Smile

# 10
  • София
  • Мнения: 614
 Ей сега ще го забъркам! smile3508Тъкмо се чудех,какво сладичко да сготвя.... Rolling Eyes
  Забърках сместа.Доста гъстичка ми се вижда...... Thinking

Селма, не се притеснявай, по-гъста става от обикновеното наистина  Peace Това не пречи на крайния резултат обаче  Wink Дано да ти се получи и да ти е сладко!  chef

# 11
  • Мнения: 7 418
   Момичета....Явно моята форма не понася ръсене със захар......
   Сладкишът ми залепна за дъното и едвам го извадих. Crazy
   Въпреки че не го докарах на хубост,трябва да призная че вкуса му е ВЕЛИКОЛЕПЕН! Hug
  Цецето,много благодаря за рецептата!  bouquet
  Непременно ще я пробвам отново,като за съжаление ще се откажа от хрупкавата захарно-канелена коричка или.......освен да ме посъветваш нещо? newsm78
  Това е снимката на резултата. Embarassed

# 12
  • София
  • Мнения: 614
Селма, а ти намаза ли хубаво формата с масло, преди да поръсиш със захар? Формата ти е незалепваща, нали? Не знам какво да те посъветвам  newsm78 Освен ако си намазала с маргарин, пък той има по-високо водно съдържание, затова да е залепнала?

Абе важното е, че ви е било вкусно, пък другия път ще го докараш  Hug

# 13
  • Мнения: 7 418
  Намазах формата с олио.Даже после си мислех,че може би трябваше с маргарин......
  Формата е незалепваща,да. Peace

  Хапваме го с огромно удоволствие,да знаеш! Grinning

# 14
  • Мнения: 3 410
Имам един въпрос към Цецето - може ли с масло вместо маргарин, и може ли с кафява захар/

# 15
  • Мнения: 3 621
Цецето, с този сладкиш развали всички диети. Аз нали обожавам всичко което е с ябълки и канела, и на овесените ядки съм им фен, та веднага го забърках, сега се носи един хубав аромат из кухнята
Мерси за рецептата, ето го и резултата


Аз нямам форма за кекс и го изпекох в тавата, не се наду толкова много, но изглежда и мирише много хубаво. Намазах тавата с масло, отлепи се без проблем, но аз изчаках да минат поне 10-тина минути след като го извадих от фурната
п.п. Забравих да кажа, в захарта с която поръсих тавата, освен канела сложих и едно пакетче ванилена захар, аромата стана още по-хубав

Последна редакция: вт, 29 сеп 2009, 23:37 от Nefertity

# 16
  • София
  • Мнения: 614
Селма, допускам, че и от олиото може да е станала работата,  защото има по-ниска температура на горене и предполагам направо е карамелизирало захарта и затова е залепнала. Но само предполагам. Аз мажа винаги с масло, когато пека сладкиши  Peace
Но дето викаш и ти, може да се лишиш от коричката в краен случай, че да си запазиш кекса цял  Laughing

mama Tin , според мен спокойно можеш да замениш маргарина с масло, ако желаеш. А с кафява захар ще стане още по-вкусен  Peace

Nefertity, да ви е сладко! Hug

# 17
  • Мнения: 1 283
 ooooh! добре, че е просред нощ и магазините не работят. Нямам овесени ядки, нямам и ябълки, а така ми се яде...нещо домашно приготвено с плод....

# 18
  • Мнения: 7 418
   Ок!Значи,следващия път ще опитам с масло!Мерси ,Цецето! Hug

# 19
  • Варна
  • Мнения: 939
Оооооооооох, как обичам и такива сладкиши - ще се прави в най-скоро време този  ooooh!
Цеце пак на готина твоя рецептичка попадам  Hug
Имам един въпрос обаче - а с обикновени овесени ядки дали ще стане  newsm78
Мисля обаче да ги врътна за всеки случай за кратко в купата на пасатора, да се посмелят малко Rolling Eyes. Тъкмо имам един пакет дето отлежава доста време в хладилника, че и с плодчета при това - не можах да ги науча моите капризи да ги ядат редовно тези неща  Sad, но на сладкишче никой не отказва  Mr. Green

# 20
  • о`майна лунна нощ е
  • Мнения: 5 537
Аз ползвах тефлонова форма за кекс и я намазах с маргарин, след което поръсих със захар и тогава изсипах сместа вътре, както е дадено в рецептата.
Обърнах сладкиша от формата десетина минути, след като извадих от фурната. Стана точно за 40 мин. на 190 С.

ПП - обикновено се дъня жестоко, когато правя сладкиши. Този обаче стана прекрасен!   bouquet

# 21
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Е това се казва сладкиш .Ще го направя с едри защото нямам други.Но по нотатък ,че трябва сега да го ям сама.

# 22
  • Мнения: 3 621
Имам един въпрос обаче - а с обикновени овесени ядки дали ще стане  newsm78
Аз го направих с обикновенни овесени ядки, стана идеален, направих го снощи, а днес е още по-хубав. Вече го изядохме дори.

# 23
  • Мнения: 37
ще го пробвам и аз тези дни.
 правих едни сладкиш с ябълки и канела в машина за хляб стана страхотен,а във формата за кекс почти не се надигна.
но този ще го пробвам че и аз имам едни застояли се овесени ядки

# 24
  • Мнения: 1 437
ще се пробва задължително

# 25
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
И аз го направих, спазвах точно рецептата, само замених маргарина с масло.Ето и доказателствен материал Heart Eyes:

                     

Много е вкусен сладкиша, благодаря на Цецето за хубавата рецепта  bouquet!

# 26
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 044
И на мен ми хареса сладкишчето. Имам овесени ядки, само, че не са в оригиналната си опаковка и не знам дали са финни, може ли някой да ми покаже точно какви е използвал за сладкиша.   bouquet

# 27
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
И на мен ми хареса сладкишчето. Имам овесени ядки, само, че не са в оригиналната си опаковка и не знам дали са финни, може ли някой да ми покаже точно какви е използвал за сладкиша.   bouquet

Aredhel , не съм си вкъщи, чак утре ще мога да ти ги покажа, дано някой ти ги покаже по-рано  bouquet.

# 28
  • Мнения: 1 951
И аz го направих, много вкусен стана  Grinning . Полzвах обикновени овесени ядки. Aredhel, ако не държиш да е непременно с финни, слагай теzи които имаш, ще стане дори да не са финни.

# 29
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 044
Аелис, Марински, много ви благодаря за бързите отговори. Приятен и спокоен ден ви пожелавам!

# 30
  • София
  • Мнения: 565
Ще се прави, нямя как Laughing Обожавам такива сладкиши!

# 31
  • София
  • Мнения: 614
Аелис , страхотно изглежда сладкишът ти!   bouquet Много се радвам, че ви е било вкусно  Hug

# 32
  • Мнения: 390
И аз пробвах този сладкиш, невероятно вкусен, сочен от ябълките и изкусително ароматен от канелата.
Токущо го извадих от формата, много се притеснявах да не се е залепил, понеже намазах формата с олио, а не с масло,но нямаше никакъв проблем.
Ползвах фини овесени ядки , а формата е с незалепващо покритие.
Не мога да сложа снимки, тъй като изпратих мъжа на екскурзия с фотоапарата, а като се върне едва ли ще е останало нещо за снимане Laughing

# 33
  • София
  • Мнения: 3 610
Страхотно звучи,само имам едно питане.Ако настържа ябълките,дали ще промени резултата newsm78 ,че домашните иначе по-скоро не биха го пробвали Rolling Eyes

# 34
  • София
  • Мнения: 614
Страхотно звучи,само имам едно питане.Ако настържа ябълките,дали ще промени резултата newsm78 ,че домашните иначе по-скоро не биха го пробвали Rolling Eyes

Няма да е същото с настъргани ябълки  Peace

# 35
  • Мнения: 287
И аз преди малко направих това сладко изкушение. Нямах маргарин и за това го направих с масло и сложих малко повече ябълки.
Наистина мноооого вкусен. Семейството го оцени подобаващо. Simple Smile




# 36
  • Мнения: 37
момичета,моята форма се напълни от сместа само.  newsm78
иначе освен ябълки на кубчета ми сложиш и 2 малки нарязана на колелца банани.защото зимата правя един с канела и банани и масло и става супер.
вече 40 мин се пече, като стане готов ще го снимам   chef

# 37
  • Мнения: 1 547
Пече се във фурната  Mr. Green

А как мирише само....  chef

Да видим, защото съм на диета, а обожавам ябълкови произведения.

Засега изглежда чудесно. Ще ви го покажа като извадя от формата.

# 38
  • Мнения: 1 547
Божествено вкусен, казаха всички, но няма да го покажа, защото се счупи като го извадих от формата. Захарта остана на дъното, а той се пукна на 3-4 места. Нямам обяснение засега, но пък е наистина много вкусно  Laughing

# 39
  • Мнения: 37
и аз днес правих.на вкус е страхотен,дори се учудих ,че овесените ядки ще омекнат, но...
 и моя се раздели на две части при ваденето от формата. имаме някъде грешка. аз не правих захар. само олио и брашно посипах формата.отдели се но на две части  Cry

# 40
  • Мнения: 287
И моят доста се натроши. Явно сместа е такава. Според мен, ако изстине напълно няма да има проблем с рязането. Но кой ли ще чака...Simple Smile

# 41
  • о`майна лунна нощ е
  • Мнения: 5 537
Моят също стана леко ронлив. Не се разпадна при ваденето, но определено не стои като кекс.
Май това му чарът  Peace

# 42
  • Мнения: 311
Направих кекса. Страхотен е /щом на съпружието му хареса/. Нямах чисти овесени ядки и сложих мюсли със сушени ябълки и стафиди. Със страхотна хрупкава коричка. Само дето ми залепна за формата, но ще има поправка.

# 43
  • Варна
  • Мнения: 939
От снощи насам имам една чуденка - дали ще стане добре ако се направи сладкиша като на дъното на формата се сложи хартия за печене  newsm78
Ами така де - като гледам колко хора се оплакват, чак страх ме хвана да я почна таз вкусотия, а и след като снощи и аз залепих един друг сладкиш по този начин  Mr. Green
Иначе ми стана много вкусен, защото беше със смлени карамелизирани орехи, не само със захар на дъното, но го вадих на хапки на хапки  ooooh!
Та да кажат баш майсторките - ще стане ли този номер или......... да  Grinning Wink

# 44
  • Мнения: 37
didnik ,
ако ни е кръгл или правоъгълна формата -нямаж грижи слагай хартия,но върху нея капни малко олио и се опитай малко на намажеш хартията
НО ако ти е "къдрава" формата -незнам дали ще може да сложиш хартия  Thinking
не съм пробвала не съм ти казала  #Crazy

# 45
  • Варна
  • Мнения: 939
meggylo АААААААА, чак толкоз не съм откачила още  Joy
В тортената смятам да го направя - затова и питам де  Wink

# 46
  • Мнения: 37
става с хартия -не се лепи за дъното,но хартията леко и плавно трябва да я махаш,става.

# 47
  • Варна
  • Мнения: 939
Цецето голямо благодарско за поредната вкусотия   bouquet
Вчера и моя милост си облажи душичката - направи, похапна и сега се поФалва  Laughing
Това е резултата -

Ноооооооо, аз хитър - направи в тортена форма с откопчаваща страна и с хартия за печене  Mr. Green Няма залепване, няма разпарчетосване - излезе си сладкиша цяла целеничък и със страхотната захарна коричка отгоре bowuu. Само че без канелата, че мъжот ми не я люби много, много, а така си хапва и той блажено..... Grinning
Цеце а може ли тук да те питам за рецептата и на това чудо великолепно - Тарта с мюсли и круши Crazy, че гледам и то на диетична основа  Laughing

# 48
  • Мнения: 2 521
Много е вкусен сладкиша  bouquetИ аз го направих,но и на мен ми залепна за формата.Всъщност изглеждаше точно като на снимката на Селма на първата страница Laughing.Но пък много се хареса вкъщи.Ние сме си почитатели на овесените ядки.

# 49
  • София
  • Мнения: 614

Цеце а може ли тук да те питам за рецептата и на това чудо великолепно - Тарта с мюсли и круши Crazy, че гледам и то на диетична основа  Laughing

Абе не е от най-диетичните, но много лесно се прави - забъркваш за блата равни части брашно, мюсли и краве масло  + 2-3 лъжици захар. Разстилаш го на дъното на формичките, върху него редиш нарязани плодове и заливаш със смес от 1 малка заквасена сметана+2 жълтъка+2-3 лъжици захар. Печеш на 200 гр. и това е Peace

Поздравления за успешния сладкиш!  bouquet

# 50
  • Варна
  • Мнения: 939
Цеце благодаря и за тази рецепта - отива веднага в рецептурника ми  Peace
Но поздравленията са си за теб   bouquet
От мен само направата му и доискусоряването на детайлите за по-малко главоболия и лесно миене на съдинките  Laughing

# 51
  • София
  • Мнения: 1 677
Сладкиша е прекрасен! Много благодаря за рецептата!   bouquet  bouquet  bouquet

# 52
става с хартия -не се лепи за дъното,но хартията леко и плавно трябва да я махаш,става.
Ако се е залепила , формата или тавичката се обръща и върху нея  се слага мокра/студена/ кърпа за 2-3 минути ......

# 53
  • Мнения: 759
Ax, защо чак сега я виждам тази тема... Толкова исках да направя нещо такова, но нищо не можах да измисля. Накрая си примирих с едни ябълки по тракийски.

# 54
  • Габрово
  • Мнения: 311
И това ще се пробва. Явно утре в кухнята ще е Ден на сладките работи  Grinning Мерси за рецептата   bouquet

# 55
  • Мнения: 1 798
Сладкиша е фантастичен Heart Eyes
Днес го направих за втори път,а аромата който се носи от кухнята... Crazy
Цеце   bouquet

# 56
току що го направих ......стана страхотен

Благодаря за рецептата

# 57
  • София
  • Мнения: 750
днес ще го правя за втори път, много се хареса на всички.
имах малки трудности с отлепянето на едната страна, но само леко развалих формата.
днес ще пробвам с хартия за печене.  chef браво на авторката.

# 58
  • Мнения: 6 958
Вчера изрових тази рецепта от форума и забърках сладкиша, стана невероятно вкусен   chef Не се получи точно като на картинката на 1 страница,   Laughing но на вкус е разкошен  Peace

# 59
  • Мнения: 229
Невероятна рецепта! Поздравления!
Тази вечер го направих този сладкиш, стана много вкусен. Само на мястото на маргарина сложих масло, останалото много стриктно спазих. Дори и коричката ми се получи. Благодаря много!

# 60
  • о`майна лунна нощ е
  • Мнения: 5 537
Повдигам темата и споделям, че тестото е подходящо за печене и в малки силиконови форми.

Последна редакция: ср, 05 юни 2013, 13:49 от `ТуиГ

# 61
  • Мнения: 1
И аз с поредния ябълков сладкиш  и който ще правя и занапред:
само че не го обърнах,защото малко се разчупи.

# 62
  • Мнения: 21
Благодаря за страхотната рецепта!Бързо, лесно и много вкусно!!!!!!

# 63
  • Мнения: 3 621
Това е един от любимите сладкиши в къщи. Вчера нямах ябълки и го направих с круши, стана мноого вкусен, вече няма и трошичка от него.

# 64
  • Мнения: 493
Да попитам само 250 г масло са 2 пакетчета.Не е ли много това?Ако сложа само едно няма ли да се получи добре?

# 65
  • о`майна лунна нощ е
  • Мнения: 5 537
До сега винаги съм спазвала рецептата и съм го правила с маргарин - 250 гр. и се е получавало.

# 66
  • Мнения: 1 324
Случайно попаднах на тази чудесна рецепта и веднага я изпробвах. Благодаря на авторката за идеята   bouquet
Само, че съвсем леко я модифицирах. Използвах масло, кафява захар, сложих повечко овесени ядки, предварително накиснати в прясно мляко. Добавих и цяла чаша стафиди, също накиснати във вода, за да омекнат. Пекох малко по-дълго, защото тавичката ми е тясна и сладкишът стана по-дебел. Всички вкъщи много го харесаха  Grinning

# 67
  • Мнения: 2 820
Хареса ми рецептата и ще се пробва непременно. После ще споделя резултата.

Общи условия

Активация на акаунт