Виенски кифли

  • 62 206
  • 240
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 2 829
Наталина  bouquet
кифличките ми станаха страхотни,,един минус--трябваше двойна доза да забъркам Laughing
месих ги в машината за хляб и не изчаках да втасват втори път
сложих вътре шоколад
Благодаря за рецептата  bouquet

По повод брашното с набухватели --една приятелка се оплака ,правила селски мекички--със сода и кис мляко дето са
и нищо не е станало
а ен ги прави за първи път
Явно брашното не е както трябва
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11340005

# 211
  • София
  • Мнения: 2 658
да покажа и тук, какво още може да се направи с това тесто. Идеята за оформление е на Джемма от козуначената тема, а Наталина предложи да се направи с тестото за кифлички. Пълнежът е ореховия и е много добра комбинация. Peace Нямах кръгла тавичка и рулото ми стана квадратно, обаче.

# 212
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
О,  Петя изглежда много вкусно! Жалко, че малко се е загубил ефекта от квадратната тавичка, но и така е красиво!  bouquet

# 213
  • Мнения: 1 798
Наталина, благодаря ти за чудесната рецепта!  bouquet
Уникални са!

# 214
  • Мнения: 2 829
много ефектно е станало
страхотна идея

# 215
  • София
  • Мнения: 2 658
да споделя още нещо, понеже много се оплакаха, че им стават твърди като изстинат. Аз до сега винаги ги правех с масло и по съвет на Наталина, рози път реших да ги направя с маргарин. Нито са твърди, нито сухи. Peace

# 216
# 217
  • Варна
  • Мнения: 1 858
Направих ги,този път станаха страхотни Peace
В маята май ми е бил проблема,сега ги правих с прясна.сложих им  и ореховия пълнеж,станаха прелест Crazy мъжо си облиза пръстите.но каза да не правя скоро,че много бил надебелял от безбройните ми опити в кулинарията Mr. Green

Снимах ги и по-късно ще ги покажа 

Наталина,страхотна си  bouquet

# 218
  • Мнения: 186
Наталина, Вече писах и в авторската ти тема но хайде и тук..... кифлите са ПРЕКРАСНИ! Пробвайте няма да съжалявате Simple Smile
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=82950&pid=11405848


# 219
  • тук
  • Мнения: 510
Аз ги замесих и прибрах тестото в хладилника за утре сутрин. единственото, което не разбрах е в предварително загрята фурна ли се пекат ?!?

# 220
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Аз ги замесих и прибрах тестото в хладилника за утре сутрин. единственото, което не разбрах е в предварително загрята фурна ли се пекат ?!?

Добро утро, всички теста с мая се пекат в предвяарително загрята фурна, нали и без това обичат топло, докато втасат. Peace

# 221
  • тук
  • Мнения: 510
ето снимка и от нашите кифли
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=361198&pid=11428615

добро утро и от мен, след като закусихме Simple Smile

тестото сутринта беше много твърдо и се притеснявах, но като ги сложих да се пекат се надигнаха и станаха супер готини (въпреки че не са много сладки, а аз като не знаех колко са 60 гр. сложих 6 лъжици захар  newsm78

благодаря много за рецептата, изглеждаше провал, а се получи супер   chef

# 222
  • Мнения: 1 461
Здравейте
мойте не се получиха много хубави на вкус станаха но когато се покоха толкова хубаво се надуваха и изведнъж спаднаха и станаха малко сухи ,можеби това е заради превтасало тесто да се занимавам и  с децата и с кифличките докато втасваше беше хванало лека коричка дали това е причината ....

но ще пробвам пак искамда попитам Наталина мога ли да добавя още малко захар към тестото

# 223
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 331
Наталина,

благодаря ти за невероятната рецепта. Тестото е много добро и подходящо за всякакви вариации. Ето моите днешни още топли Великденски творения

# 224
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Миле, пиленцата изглеждат прекрасно (по-добре си се справила от мен)! Hug Heart Eyes Радвам се, че рецептата ти е харесала!  bouquet

kar4ita, може и наистина да е превтасало тестото, не знам. newsm78 За захарта, аз лично не те съветвам много да увеличаваш, защото с повече захар едно че по-дълго втасва тестото, едно че втечнява повече тестото и има нужда от повече брашно, а повече брашно ги прави твърди. Но с 20-30 грама мисля че няма проблем да увеличиш. Може и да ги посипеш със захар.

Аз вече казах, рецептата е за Виенски кифли (не козуначени), а те са по принцип леко сладки - идеята е или да се напълнят с плънка или да се консумират с конфитюр. Peace

Общи условия

Активация на акаунт