Виенски кифли

  • 62 219
  • 240
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 7 420
  Поклон за прекрасната рецепта!Браво,Наталинаbouquet  bouquet  bouquet
  Направих ги днес с шоколад и орехи.Тестото е невероятно хубаво,а пълнежът трябва да е с още по-изразителен вкус,според мен. Wink

# 136
  • В града на тепетата
  • Мнения: 245
И  аз днес направих кифличките, от доста време им се канех, но най накрая успях. Направих ги с локум, много ни харесаха на всички в къщи.
Тестото е наистина много хубаво и много лесно се работи с него, а кифличките се получиха едни такива пухкави и мекички мммммм.......
Наталина, благодаря за чудесната рецепта.

# 137
  • Мнения: 7 420
    Моите кифлички след изстиването бяха някак не толкова мекички.....Къде ли сгреших?Трябваше ли да ги напръскам с вода след изпичането или.... newsm78

# 138
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
mariq_hm, Киса, Maria Ilva, Селма, gabolina - благодаря за милите думи и се радвам, че съм допринесла за вашият кулинарен  успех с тази рецепта!  bouquet  bouquet  bouquet

    Моите кифлички след изстиването бяха някак не толкова мекички.....Къде ли сгреших?Трябваше ли да ги напръскам с вода след изпичането или.... newsm78

Селма, не знам - моите са си мекички, но както казах, аз почти веднага замразявам (ако не се изядат де). Не ги пръскам с нищо - когато са намазани само с белтък коричката става по-тънка и не са твърди. newsm78

# 139
  • София
  • Мнения: 1 341







АКО  ОСТАНАТ - си ги притопляме в МВ и са като току що опечени!

# 140
  • Мнения: 7 420
   Моите не бяха точно твърди,а като че ли вече поизсъхнали, само няколко часа след изпичането.....Да не би да съм ги пресушила във фурната още? newsm78
   Иначе, докато бяха топлички,бяха несравнимо вкусни!  Hug

# 141
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
А ясно - ами аз винаги завивам след изстиването и козунаци и кифли и всичко в найлон, та дори не знам как биха били незавити. ooooh!

# 142
  • Мнения: 7 420
   И аз завивам....

# 143
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777

Не знам тогава 'що така... newsm78

# 144
  • Мнения: 7 420
  Ами.....ще ги направя пак,да видя,дали не се е получило случайно.
  Наталина,а докато са още горещи, завиваш ли ги?Аз ги покривам с кърпа.

# 145
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
  Ами.....ще ги направя пак,да видя,дали не се е получило случайно.
  Наталина,а докато са още горещи, завиваш ли ги?Аз ги покривам с кърпа.

Не покривам с нищо и оствям да изстинат в тавите - каквото се изяде - изяде, останалите в найлонов плик и във фризера.

# 146
  • Мнения: 27
И аз ги направих,много са вкусни,пълнеж е локум,но кифлички също станаха като на Селма  след един два часа сухи.

# 147
  • Мнения: 22 867
Момичета, и мен ме размислихте...........Аз най-много за това харесах кифличките, защото и на другия ден си бяха мекички, без да ги претоплям, студени, но не сухи. Да не би повечко да сте ги пекли, сега това само ми идва на ум. newsm78

# 148
  • Мнения: 7 420
Да не би повечко да сте ги пекли, сега това само ми идва на ум. newsm78
   Възможно е!Затова ще се пробвам пак! Simple Smile

# 149
  • Пловдив
  • Мнения: 2 565
И аз направих кифличките. Малко трудно се справих с тестото /не съм много по тази част/, но станах много вкусни!
Понеже прекалих малко с втасването след като ги оформих се залепиха и разляха, но следващия път се надявам да успея да ги докарам и на вид! Peace

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт