Виенски кифли

  • 62 209
  • 240
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 11 607
моля за помощ-искам да пусна снимки но нещо не става.помогнете ми-как да го направя!


http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0 - погледни, тук е обяснено много добре.....Ако не стане, пиши ми на ЛС ще обясня каквото не ти е ясно.....

# 166
  • Мнения: 1 080
Ето как станаха моите кифлички:

Рецептата е просто страхотна.
Аз съм толкова боса в готвенето, а ми се получиха страхотни.

# 167
  • Мнения: 804
ето и моите кифлички!

# 168
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 251
Извинявам се, ако вече има рецепта като моята, но нямам много време, а виенските кифли  ме развънуваха. Много съм изяла от тях като дете. Наистина леко сладък вкус. Може да направите нещо: стари кифли се нарязват на пръстени с ширина 3-4-5 см - преценете сами. Издълбава се внимателно вътрешността им. Тя може да се направи на трохи и смеси с меко масло. След това пръстените се пълнят с тази смес, нарязани на ситничко шунка, кашкавал, сиренце, кисела краставичка и каквото ви дойде на ум. Нареждат се в тавичка и се запичат за кратко, докато станат зачервени, но не много. Изваждат се и се сервират като мезе или за закуска, както вие решите.

# 169
  • Мнения: 1 934
Страхотни кифлички!Много ги харесаха в къщи.

# 170
  • София
  • Мнения: 2 481
Страхотни кифлички! Не съм голям специалист в месенето, но ще се опитам да ги направя и ще докладвам Simple Smile

# 171
  • Мнения: 11 607
Днес ги направих със смес от ръжено брашно, грахам и бяло с шоколад - пак са си хубави и разкошни....Малко се изгуби формата де, но това да е проблема......Някой друг да ги е правил с различно от бяло брашно, че искам да споделим опит?

Заповядайте от моите кифлички!

Наталина, пак благодаря!

# 172
  • Мнения: 1 485
Някой друг да ги е правил с различно от бяло брашно, че искам да споделим опит?

Аз ги правих с типово и бяло,но на другия ден бяха сухички-  ЕТО ГИ моите

# 173
  • София
  • Мнения: 13 175
А знаете ли какво можете да направите със старите виенски кифлички/може и с козунак/?
Става разкошен сладкиш!
В тавата, в която ще се редят кифличките се карамелизира малко захар. Редят се кифличките на филийки и отгоре се заливат със смес за крем карамел/яйца+прясно мляко+захар+ванилия/, така че добре да ги покрие. Запича се на 180 градуса при поднасяне се обръча с карамела нагоре

# 174
  • Мнения: 11 607
При мен се получи нещо като гореописаното....Част от шоколада бе излязъл от кифличките и се бе карамелизирал - нещо вкусно и приятно се бе получило. Притоплени на МВ са си много добре.

На мен предният път и с бяло брашно бяха поизсъхнали Fior . Сега ги прибрах в торбичка, но пак си имаше нужда от МВ....Но определено с бяло брашно са върхЪ......Но аз съм си доволна и с това тъмно брашно как се получиха.

# 175
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
stefinka, Lina dm, Мама Цоцоланка, Fior, прекрасни кифлички момичета! Hug Heart Eyes

Маме, аз не съм пробвала с друго брашно, защото просто ще е вече друго, а не виенски кифлички. Ако те интересуват сладки кифлички с тъмно брашно, мога да потърся и да пробвам някои рецепти, и ако са сполучливи, да ги пусна. Иначе вчера правих едни хлебчета със спелта, които станаха невероятно вкусни, но вида им не е добър (според мен тестото беше рядко) и ще трябва да пробвам пак и да уточня рецептата. Thinking

# 176
  • Мнения: 388
Айде и аз да си покажа кифличките  Grinning
Направих една доза, половината с локум, другата половина без нищо - ометоха се за нула време  Mr. Green


http://www.snimka.bg/album.php?album_id=353952

# 177
  • Мнения: 11 607
Маме, аз не съм пробвала с друго брашно, защото просто ще е вече друго, а не виенски кифлички. Ако те интересуват сладки кифлички с тъмно брашно, мога да потърся и да пробвам някои рецепти, и ако са сполучливи, да ги пусна. Иначе вчера правих едни хлебчета със спелта, които станаха невероятно вкусни, но вида им не е добър (според мен тестото беше рядко) и ще трябва да пробвам пак и да уточня рецептата. Thinking

Да, да, съгласна съм....Че вече не са виенски...Може би защото не знам изпробвани рецепти с тъмно брашно и затова си пригодявам познати. Какво е спелта? Чакам тази рецепта.....Но който си харесва тъмно брашно, ще ги хареса и тези тъмни кифлички. За мен се получиха много добре. С прясно мляко са супер!

# 178
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Да, да, съгласна съм....Че вече не са виенски...Може би защото не знам изпробвани рецепти с тъмно брашно и затова си пригодявам познати. Какво е спелта? Чакам тази рецепта.....Но който си харесва тъмно брашно, ще ги хареса и тези тъмни кифлички. За мен се получиха много добре. С прясно мляко са супер!

Ето малко информация на български за спелтата - http://www.nitrobg.com/production/schapfenMuhle/info%20spelt/info_spelt.html

Иначе аз купих брашното случайно - търсих ръжено, но в момента нямаше и реших да пробвам това. Очарована съм - цвета на хлебчетата стана толкова тъмен като при ръжен хляб. И вкуса е подобен, такъв един  "орехов". Въобще много вкусно. Ще купя още брашно и ще пробвам рецептата пак и ще е пусна. Мисля, че ще стане и с ръжено брашно, но може би с примес на пшеничено заради глутена. А в спелтата си има достатъчно глутен и няма нужда от примеси.

ПС. До вчера не знаех как се казва тази прапшеница на български, трябваше ми половин час ровене за да открия. Crazy

ПСС. краставичка, много апетитни кифлички!  bouquet

# 179
  • София
  • Мнения: 2 658
Да, да, съгласна съм....Че вече не са виенски...Може би защото не знам изпробвани рецепти с тъмно брашно и затова си пригодявам познати. Какво е спелта? Чакам тази рецепта.....Но който си харесва тъмно брашно, ще ги хареса и тези тъмни кифлички. За мен се получиха много добре. С прясно мляко са супер!

Ето малко информация на български за спелтата - http://www.nitrobg.com/production/schapfenMuhle/info%20spelt/info_spelt.html

Иначе аз купих брашното случайно - търсих ръжено, но в момента нямаше и реших да пробвам това. Очарована съм - цвета на хлебчетата стана толкова тъмен като при ръжен хляб. И вкуса е подобен, такъв един  "орехов". Въобще много вкусно. Ще купя още брашно и ще пробвам рецептата пак и ще е пусна. Мисля, че ще стане и с ръжено брашно, но може би с примес на пшеничено заради глутена. А в спелтата си има достатъчно глутен и няма нужда от примеси.

ПС. До вчера не знаех как се казва тази прапшеница на български, трябваше ми половин час ровене за да открия. Crazy

ПСС. краставичка, много апетитни кифлички!  bouquet
Наталина, много ме заинтригува с тази спелта, искам да пробвам да направя хлебчета, би трябвало да се замесят като другите само с вода и мая, нали? Съжалявам, ако оспамвам темата. Ако искаш на ЛС ми кажи, защото много искам да го пробвам това брашно.

Общи условия

Активация на акаунт