Кодрит кадир - сладост от Ориента

  • 90 996
  • 216
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 9
Ето го и моя Кодрит,но само с 1/2 л мляко Laughing Направих го на обяд и сега го хапнахме.Чуден е! Heart Eyes Правих го по същата рецепта ,дето е дала Pukanka,сложих и малко орехи в кекса

# 166
  • Мнения: 729
Току-що го извадих от фурната и се охлажда.Изглежда доста апетитно   chef

# 167
  • Мнения: 729
Страхотен сладкиш-вече е в любимите ми рецепти   Peace

# 168
  • Мнения: 2 832



 Да ви се оплача, вижте сами Embarassed Sad
На вкус е супер, но на външен вид никак. Защо ми се разчупва така? И в хладилника си стоя цяла нощ и го сиропирах с мляко и пак не излеззе както трябва Thinking

# 169
  • Мнения: 1 111
аууу,наистина изглежда кофти,дано не е бил предвиден за гости....предполагам,че е пресиропиран и е доста мек блата и затова се е начупил

аз вчера ядок крем-карамел с кроасани,приготовлението е почти същото като при Кодрит-а....обаче повече ми допада Кодрит-а, а не кроасаните Peace

# 170
  • Мнения: 2 832
Блата е отдолу, това е крем карамела,  а кексовата  смес я с не повече от  сиропирах с 3-4 с. л мляко. Rolling Eyes
Преди да обърнете формата поставяте ли я в гореща вода, за да се отпусне карамела. Мажете ли формата с масло/нищо, че е тефлонова/ преди да сложите карамела и двете смеси.
Постарах се равномерно да сипвам кексовата смес.Не мога да се усетя къде бъркам.това ми е втори опит с този сладкиш - първия път беше още по зле, тогава го разсипвах в купички и го ядохме с лъжица Crazy
Явно пак ще се явявам на поправителен Mr. Green

# 171
  • Варна
  • Мнения: 1 576
А на колко градуса го пече? Защото ми изглежда доста шуплест, а това се получава при висока температура или ако забравиш да сложиш вода за водната баня.

# 172
  • Мнения: 2 832
На 150 и не е завирала водата.

# 173
  • Варна
  • Мнения: 1 576
Пробвай да го правиш в тава, за да стане по-тънко. Примерно аз го правя по тази рецепта и с такава форма и никога е нямало издънки. http://yanagotvi.blogspot.com/2012/01/blog-post_10.html

# 174
  • Мнения: 624
cecunka76   С каква пропорция на продуктите правиш сместа за крем карамела?

# 175
  • Мнения: 2 832
С посочената на първа страница на темата.

# 176
  • Мнения: 624
Странно, че ти се получава така  newsm78 Да не би пък да използваш прясно мляко с нисък процент масленост и затова да не може да стегне крема, или пък яйцата са били твърде малки като размер  и да е трябвало да сложиш повече, а може би пък да е трябвало просто да го печеш по-дълго време, а и150градуса ми се струват много ниска температура Rolling Eyes
Това се сещам като възможни причини Rolling Eyes

# 177
  • Мнения: 1 111
хм...като се замисли човек постфактум-причини много,но коя е точната....
На мен специално провалит еми влияят зле и не ми се ще да опитвам отново, дано Цецунка 76 не е такава и пробва пак...
Искам да направя сладкиша в отделни купички за крем карамел,обаче незнам колко точно от въпросните смеси да сложа, а и първо какви пропорции да приготвя и разбия за 5 купички напр. Някой дали ще може да ме ориентира?

# 178
  • Мнения: 9
Вижте Жак Пепен как прави карамелаhttp://vbox7.com/play:177a24b9d6&al=2&vid=10323724Simple Smile За мен е по лесно като сложа тавичката със захар направо във фурната.Става много бързо и лесно Whistling  

# 179
  • БГ
  • Мнения: 1 162
tuly, няколко пъти съм правила сладкиша в купички/формички, има снимки в темата. Направи си смесите по рецептата, а разпределението е малко на око, сипваш част от крем-карамелената смес до 2/3 от купичките/формичките, отгоре слагаш 1-2 с.л. от кексовата и това е.   Peace

П.П. В новият брой на сп. Кулинарен журнал една мацка е спечелила фонтан за шоколад с рецептата.   Thinking

Общи условия

Активация на акаунт