Лесен сладкиш без яйца

  • 329 129
  • 703
  •   1
Отговори
# 675
  • София
  • Мнения: 1 341




stefaniika, моята беше твърда, но за мъфините е все едно, нали се слага в средата.
freya_na, радвам се, че си намерила твоят начин  - с плодове!

# 676
  • Мнения: 71
От преди година взех рецептата от тук и искам много да благодаря  Hug  bouquet
Мъжът ми имаше проблеми с жлъчката, та сладкиш без яйца с пълнозърнесто брашно....става страхотен...каквото сладко имам прибавям, орехи или стафиди...правя го поне веднъж седмично и веднага го омитат мъжете вкъщи.

# 677
  • БГ
  • Мнения: 1 162
stefaniika, моята беше твърда, но за мъфините е все едно, нали се слага в средата.
freya_na, радвам се, че си намерила твоят начин  - с плодове!

Ох, рени55, ако знаеш каква я сътворииих,   ooooh!   пропуснала съм да се "похваля".  Явно в халвата за мазане има доста мазнина, защото слагайки по една пълна ч.л. в средата на всеки мъфин и захлупвайки отгоре с още малко от сместта, след изпичането си имахме вулканчетааа,   hahaha    халвата беше изригнала, но това изобщо не попречи на вкусовите качества на мъфинките, просто бяха по-ефектни от другите.    Hug

Скрит текст:


# 678
  • София
  • Мнения: 1 341


Laguna, удоволствие е за мен когато някой сподели, че честичко прави сладкиша!!!
Stefaniika, много, много красиви мъфини са се получили!!!

# 679
  • Мнения: 1 704
Сладкишът ми изглежда много добре, ама на вкус седи като тестян.Пекох го 25мин.Дали не трябва да изчакам да изстине добре? Thinking

# 680
  • София
  • Мнения: 1 341




От баба ми знам, че всяко тестено печиво трябва да  "обиколи нивата" и ако се разреже топло става клисаво (като сурово). Може би не ти допада вкусът на самият сладкиш............




# 681
  • Мнения: 1 704
Да, и аз това установих.Simple Smile

# 682
  • Под звездите
  • Мнения: 1 300
Аз изкам да попитам да ли мога да заменя част от брашното с мюсли.

# 683
  • Мнения: 0
Здравейте току що изпекох сладкиша и го чакам да си "обиколи нивата"  Wink
На вид е страхотен.   bouquet

# 684
  • Мнения: 2
Поздравления за рецептата! Благодаря ти, мацка Wink мисля, че ми се получи. Дано мъжото ми го хареса

# 685
  • Мнения: 144
Този сладкиш е уникален.Току що го направих.Но вместо сладко отгоре поръсих със смлени орехи.Фантастично стана.Много пухкав и вкусен.

# 686
  • Мнения: 10 073
Здравейте!
Радвам се, че намирам нещо подобно на любимата ми бърза рецепта за сладкиш.
В сместа слагам какао и малко натрошени орехи. След изпичане, моята на нищо не прилича, но я режа на парчета и поливам с някакъв компот. Понякога не я поливам с нищо, но мажа всяко парченце с течен шоколад.
Сладкиша след една нощ престояване е фантастичен на вкус и вид, дори и да не съм го сиропирала или мазала с нещо отгоре.
До сега не съм се сещала да го снимам, но с една вишничка от сладко върху намазаното парченце с течен шоколад, изглежда страхотна петифурка.

Решила съм да го направя с мрежа от сладко, но струва ми се, моята тава е доста голяма и сладкишът не става висок.  До сега не смеех да пека в по-малка, от страх, да не остане неизпечен. Моля ви,  да споделите размера на тавата, в която печете точно този сладкиш.
  bouquet
пп: Дано някой още влиза в тази тема

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 20:45 от delpel

# 687
  • София
  • Мнения: 1 341
Правила съм сладкиша в тави с размери 24 и 26. Дано да съм полезна!

# 688
  • Мнения: 10 073
рени55, благодаря! Hug
Без мрежата от сладко го правя, но в по-голяма тава.
Навила съм се да опитам твоя начин.   bouquet

# 689
  • Мнения: 10 073
рени55, сладкишът става страхотен и в по-малка тава.  Peace
Правих го с дом.конфитюр от ябълки, добавих и малко какао. Хубавото е, че може да се интерпретира  и всеки път да е различен.
Е, има един недостатък - много бързо свършва  Wink

Общи условия

Активация на акаунт