Машина за хляб - 14 част

  • 65 815
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • София
  • Мнения: 114
Мама Цоцоланка, Бъни,  мерси!
 Ще пробвам, но ще делна матр'иала че ще се наложи да ям пица цяла седмица. Wink

# 76
  • Мнения: 389
Честито детенце, Доника   bouquet Да ти е живо, здраво и много щастливо. Бързо възстановяване на теб   bouquet

# 77
  • Мнения: 59
Мама Цоцоланка първата ми програма е 3,13, а програмата ми за сладък хляб е 3,17 мин говора за средно изпечена коричка. Аз хляба правя на втората програма 2,12 мин. Програмата ми за месене на тесто е 1,30 мин.
На коя да правя козуначета? Този път ще спазвам всичко написано на първа страничка пък дано стане   chef
Честито на Доника да са живи, здрави и много много щастливи!

# 78
  • Мнения: 11 607
Неличка, говорим за 1 кг., нали.....Смятам,че 3,13ч. ще е добре...Нека да е основната, че тази за сладък хляб може да е по-дълга, но напр. втасването да е по-малко, знам ли......

# 79
  • Плевен
  • Мнения: 973
Честит син на Доника! Да е жив и здрав!   bouquet

Днес пекох едно хлебче, стандартна рецепта само добавих ядки на Фамилия Никола - смес от 4 вида ядки. Стана много вкусен. Ето снимки (качеството е кофти, но като не погледнах настройките предварително, така ще е Embarassed). Ето го и него тук, пак, и пак.

Чушчице започвам палцестискането за козунака ти от сега  Laughing

# 80
  • Мнения: 214
Честито на Доника   bouquet Да са живи и здрави и двамата с бебока Hug
Люсил, много добре ти изглежда хлебчето. Но що ми се вижда доста по-дълго от моето, с каква машина си?

# 81
  • Плевен
  • Мнения: 973
Честито на Доника   bouquet Да са живи и здрави и двамата с бебока Hug
Люсил, много добре ти изглежда хлебчето. Но що ми се вижда доста по-дълго от моето, с каква машина си?


Мулинекс, от модела с багетите, но хляба е с по-малък грамаж.

# 82
  • Мнения: 141
Здравейте момичета.Най-накрая изчетох всичко дето съм пропуснала.
Първо честито на Доника.Да са живи и здрави и много щастливи.

Видях, че в предната тема,чушчица пита дали не бърка в деленето на млякото.Нямаш грешка, но аз нали махам единия от трите жълтъка /да не чупя четвърто яйце за намазване  Mr. Green/, та реших да компенсирам с още мляко.Следващия път ще сложа и аз 150 мл.
Добре, че Пина минава от време на време, че иначе.....
Мамо Цоцоланке, дай линк към твоя хубав хляб, че не знам къде да го търся.
BIZCOCHO, браво, видя ли, че ще стане.Последно ти дели ли нещо рецептата, че не мога да се сетя в момента? newsm78

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 19:29 от ketti

# 83
  • Мнения: 321
Кетиаз като безкрайно досадна искам за последно да пия вода от извора т. е. от теб,преди утре да се хвърлям отново в козуначени битки. Ще правя всичко на 1 програма- при мен 3 часа. ще бухна в машината половин доза от голямата рецепта и няма да пестя яйца.Ще сложа 3 ,а с жълтък от четъртото ще мажа. Като е да е!След първо втасване сплитам,при мен втасванията са 2. Нещо да променям ли в рецептата?Не ми е ясно как ще разбера,че почва печенето за да мажа с жълтъка,но се надявам да налучкам .Кети, нали в голямата рецепта млякото е 250 гр. значи 125 око делим?защо ще слагаш 150.

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 19:19 от чушчица

# 84
  • Мнения: 3 271
Ех, че хубава темичка е станала!

Честито на Доника, много се зарадвах! Да са живи и здрави и скоро у дома да ни покажат снимки!

чушчице и полин, напълнихте ми душата с приказки Simple Smile големи сте сладурки. Полин, след малко ще сложа снимки на последния ми хляб, както и на няколко от преди тогава, да гледкаш Simple Smile

чушчице, не съм кети, но сложи си 3 яйца и вземи част от жълтъка на 3-тото, на мен ми беше много цял жълтък, чудих се къде да го мажа, пък той е потекъл леко от страни и имаше по-тъмно на коричката, вижда се на снимките. Ако ще правиш половин доза непременно извади малко тесто, защото, както стана ясно, моята е 1.5 кг и се залепва лекинко за тавана накрая, твоята ако е 1 кг директно ще си изтече и ще стане недопечен. Ако можеш сплети след 2-рото или даже 3-тото премесване на машината. Значи меси много, после втасва, после премесва. Ей тогава вадиш, сплиташ (нали разбра - не месиш, само дърпаш леко, късаш и плетеш), махаш бъркалките, че ако пак премеси ще ти развали плетенето, връщаш и чакаш Simple Smile Аз бих те посъветвала направо тогава да намажеш и поръсиш със захар. Защото после риска да не намажеш навреме е голям, ако не си познаваш машината. Аз миналия път мазах в началото на печенето, добре, че пак си стана.
Много писах, а утре СИЛНО ще стискам палци! Абсолютно те разбирам, същата мания бях и аз. 3-4 дни говорих за това, писах тук в темата, после взе, че се получи и после няколко дни само за това говорех как е станал. Чак на свекърва ми разказвах, че тя е стара майсторка и пак от време на време не й бухват хубаво. Успех и с теб сме! Надявам се да съм онлайн да следя процеса и да помагам виртуално Simple Smile

# 85
  • Мнения: 321
Миленка, благодаря ти! добре, ще извадя от тестото при сплитането и ще направя кифлички от остатъка. Полина казва ,че не е имала проблеми с повече тесто и аз оттам се замислих. За да не деля на 3 рецептата ,че е по объркващо. Mr. Greenутре мислете за мен, като за козунак! Joy/малка парафраза на известна реплика,е там беше,като за огън,ама на мен не ми върши работа/ Горката Цоцоланка,с едни и същи въпроси я заливаме от всякъде. Как има търпение и все такава добричка не знам

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 19:46 от чушчица

# 86
  • Мнения: 141
. Нещо да променям ли в рецептата?Не ми е ясно как ще разбера,че почва печенето за да мажа с жълтъка,но се надявам да налучкам .Кети, нали в голямата рецепта млякото е 250 гр. значи 125 око делим?защо ще слагаш 150.

Аз не разбрах коя рецепта искаш да делиш.Тази с единия килограм брашно или тази дето аз вече я правих.Ако правиш тази мойта
не променяй нищо, освен това дето мислиш да делиш на две.Сложи си 2 яйца без жълтъка или както казва Милена малка част от него.После, обаче внимавай с брашното.Може да ти варира около 300-те грама, +/- да речем 50гр.Ако правиш тази с 1-я кг.брашно, иделиш на две си сложи 3 яйца.
Ами за млякото по-горе писах, че сложих повече, за да компенсирам за отнетия жълтък.За намазването не се притеснявай, даже да е започнало печене, малко жълтък ще се запече бързо.

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 19:50 от ketti

# 87
  • Мнения: 3 271
Ами според мен по-добре да е малко по-малко (аз махнах 1/4 от топката миналия път), отколкото да бухне прекалено, да се залепи и да стане мазало. Направи малко кифлички, да, ще ги хапнете набързо докато чакате голямото Simple Smile
Полин не е правила козунак, нали? Той бухва по-различно от хляб. И на мен същото количество хляб си ми седи мирно и кротко в контейнера, но козунака нали видя до къде е Simple Smile

И не бъзикай рецептата! Няколко човека я правихме ТОЧНО като на Кети и се получи. Мисля, че е доста капризно на тесто, обсъждахме го, така че колкото по-близо до премереното и нагласено направиш по-добре. А и ако не стане има да се чудим защо е, ако са много промените. Карай сега точно, но следи тестото, защото, както каза Кети може да варира, но не прекалено (4-5 супени лъжици брашно макс), но рецептата е много добра!

# 88
  • Мнения: 11 607
Втасването ми е проблем...Днес се получи по-добре козунака...Но аз една част от втасването...го изкарах в обикновената фурна. Веднага му пролича. Сложих на слабо препичане,че ми писна да ядем черна кора, но от там стана кафяв вътре......Тържествено обещавам - вече ще меся в машинката и ще втасвам и пека във обикновената фурна. А днес запалих и парното......Но явно има нещо, което ми убягва.....Иначе, пак стана на конци, вкусен, мек, но малък...Личи си,че можеше още...

С поздрав: тук и тук

Чушчице, ако не си направила козунака мисли му...ще те опека и изям с оцет и чесън.......

# 89
  • Мнения: 3 271
Цоцоланке, разкошен е! Това е един от най-хубавите козунаци, който съм виждала!
Аз също се зарекох да е на средно препичане следващият път, вътре е перфектен, но идва малко по-голяма коричката. На хляб ми харесва, но на козунак мисля, че средната ще е идеално.

Общи условия

Активация на акаунт