Машина за хляб - 14 част

  • 65 747
  • 741
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 85
Момичета помогнете ми,снощи правих козунак-стана голям провал.Даите ми някоя изпитана рецепта. newsm78  bouquet

# 736
  • София и там където не се пуши
  • Мнения: 12 141
[
 
Стана ми интересно за тази закваска от брашно и вода обаче. Тръгвах на работа и не успях да догледам.....


Наричало се квас - чувала съм, ама не знаех как се прави.
Ами в буркан се слагало  newsm78  равно количество брашно и вода да речем  по половин ч.ч  и седи това два дни на топло и дори започвало да ври, все едно има някакъв набухвател, след два дни това се ползувало за мая и хлаба ставал много вкусен. Но не разбрах, дали се бърка от време навреме. Пак ще го гледам.

# 737
  • Мнения: 1 147
Стана ми интересно за тази закваска от брашно и вода обаче. Тръгвах на работа и не успях да догледам.....
Аз имам някакви спомени, че Гелева беше правила хляб с такава закваска и мисля, че и самата закваска си беше "отгледала"
Мисля, че по тази рецепта за Ръжен хляб с кисела закваска

# 738
  • Мнения: 11 607
Стана ми интересно за тази закваска от брашно и вода обаче. Тръгвах на работа и не успях да догледам.....
Аз имам някакви спомени, че Гелева беше правила хляб с такава закваска и мисля, че и самата закваска си беше "отгледала"
Мисля, че по тази рецепта за Ръжен хляб с кисела закваска


Добре де....а защо в рецептата има пак мая......Ще трябва да питам Гелева newsm78

Десито, благодаря ти!Ще се пробва!

# 739
  • Мнения: 2 724
Майка ми прави такава закваска от нахут .
От нея приготвя много ароматен хляб , май симид се казва.
Ще я попитам и ще ви напиша рецептата Peace.

# 740
  • София и там където не се пуши
  • Мнения: 12 141

Добре де....а защо в рецептата има пак мая......Ще трябва да питам Гелева newsm78

 

Това е сигурно застраховка, за да не би да успеем да го направим.  Joy Joy Joy

Днес специално казаха, без мая и подобни.

# 741

Общи условия

Активация на акаунт