Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 69

  • 26 687
  • 293
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 4 358
dimitrina73,благодаря,че ме подцети мислех да пиша и съм Вярвате ли ми,че като правя торта и в самият процес на работа си мисля вие какво бихте казали,как бихте реагирали,дали ще я харесате
Не си сама hahaha.
И аз така.Че като не стане както искам едни сълзи едни сополи  ooooh! ooooh! ooooh!.
И си викам е ся за кво се трепах като не става за показване на милите момичета Sad.
Успокоението на мъж ми, че все ще се изяде хич не хваща дикиш #Cussing out

# 16
  • Мнения: 11 607
Момичета, благодарско голямо!!!!!!!!

thedragonbg твоя пост ми дойде като балсам на изтерзаната ми душа.......Викам си - край! Не станаха! А в интерес на истината - сложих повече Embarassed, че моите няма да дочакат да ги ядат на тортата и си викам - и за поправителен нямам материал!

Бъни, онова ликьорче сложих! Добре,че не пия,че емоциите бяха двойни! Хем за тортата, хем не се знаеше Надал дали ще иде на финала на Аустралиан опън. И по едно време  нервите ми играеха Ганкиното.......

Димитринке, леле как мразя това Димитринке, а Димитрина ми седи едно протоколно......Това за кожата не се сетих...Ще взема да кажа,че тортата е с кожен салон.......А за тортоправенето - наистина е удоволствие, да си призная розите бяха дело на мъж и на щерката, и моята намеса като на дърта свекърва. Цялата къща се е запалила по това мое увлечение. Да видим до кога ще е....Но определено много, ама много искам за края на февруари да направя тортата на Албена с Интер.......И глицерин си купих за мастиката(леле какви наименования ако човек не се заслуша - руска мастика-по скоро водка трябва да е, фон(д)тани, марципани.....), пък да видим дали после няма да летя като нитроглицерин......


То тука все майстори, ако започна да хваля - нова тема трябва да се отвори....Определено много изискана е тортата с периферията от последната страница на миналата тема.......

Крем от муса на Танита остана. Снощи импровизирах по нощите 2 кафяви блата, днес направих една мини торта, а щерката я украси просто, но красиво с цветни кокосови стърготини. И така.....И есенцията на днешното ми висене в кухнята бе победата на Надал и дано имаме повод в неделя да се черпим с тортичка послучай победата му на финала......

Спокойни почивни дни!  bouquet

И вземете издадете компилация Цигов чарк. Първи диск - И все пак тортата стана(семинар) и И все пак и купон си спретнаха(нецензурирана версия на веселата част).....

Отивам да викам неволята да ми оправи бомбата в кухнята.......

# 17
  • постоянно
  • Мнения: 7 123
запис

# 18
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
diana7102 можеш да ги замразиш - изчакваш да се охладят ако искаш може и да ги сиропираш тогава опаковаш добре в найлони/ найлоново фолио и замразяваш. Размразяването става баво в хладилник за около 12-24 часа - не ги вади директно на стайна температура.

# 19
  • Мнения: 1 173
dimitrina73,благодаря,че ме подцети мислех да пиша и съм Вярвате ли ми,че като правя торта и в самият процес на работа си мисля вие какво бихте казали,как бихте реагирали,дали ще я харесате
Успокоението на мъж ми, че все ще се изяде хич не хваща дикиш #Cussing out
И аз така , особено като знам че Ванчето ще ми преброи китките под лупа ( след сватбената вече внимавам  Mr. Green ).
За тази последната с подаръците - жената дойде с 2 модела , ако ви кажа как изглеждаха ( това след цял ден гледане на торти). Аз и казах кое на мен не ми харесва и т.н - тя се съгласи . И въпреки това аз си направих втория етаж така както на мен ми се искаше да изглежда , понеже си казах " как ще го покажа това , мен срам ще ме хване  Mr. Green" (а и си направих поправителна на първите кутии  Wink )
Бъни теб поне те успокояват пък на мен ми казва " как може да си играеш цял ден - ей сега банда пияници ще я изядат за 10 мин.  Laughing " Ходи му обяснявай че процеса на правене ти доставя удоволствие
Диананяма проблем - замрази си го , просто го извади предната вечер и го остави най- отдолу в хладилника , а преди да сглобиш нека постои поне час на стайна Т. За покритие - готовата маса винаги е за предпочитане
Мама Цоцоланка ако имаш желание , не трябва да се отказваш. Аз първата си торта исках да е Барби за РД на едно приятелско дете - обаче даже и до покритието не стигнах ( въпреки че имах купено ) . Тортата беше с рула , в по-голяма купа от колкото  трябваше , много парфе и като се опитах да сложа куклата вътре парфето "хлътна". Колко се ядосвах ... обаче точно 10 дни след това си направих поправителен - като естествено покритието ми се скъса , набра и как ли не скривах...има го Барбито в албума ми. Мисълта ми беше - ако ти доставя удоволствие целия този процес на правене - НЕ се отказвай понеже  не е станало както ти си искала . На доста малко хора нещата им се получават от първия път - тях съм ги признала , че наистина са с талант ( имена няма да споменавам). Но освен таланта , всичко друго е опит и пак опит. От "лъв нагоре", почти никой не се ражда . Ето на поднесох ти и моето мнение. Само да добавя , че аз с шоколадово тесто още не съм работила - все отлагам , понеже ми се струва трудно да се работи с него.А ти даже покри торта   bouquet

Да се редактирам заради Диана ММФ е лесно за правене и лесно се работи с него . Получава се на вид точно като готова маса. Марципан Варна все пак е брашно и масло - няма този "сатенен" вид на покритието

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 17:13 от raya_usa

# 20
  • Мнения: 310
С риск да стана нахална  Embarassed ще повторя въпроса си: Пепи коя рецепта за Медовик използваш?И може ли да се сложи друг крем освен заквасената сметана?

# 21
  • Мнения: 259
Благодаря!За размразяването разбрах,но искам да попитам за покритието  от marshmallows бонбони .Кое е по добро то или марципан Варна?Аз досега съм боравила само с Варна,но кое е по добро за покритие на Барби?

# 22
  • Сливен
  • Мнения: 457
Здравейте ,момичета  bouquet
благодаря на всички за съветите.В крайна сметка подмених  цялата бяла част,запълних отдолу пукнатината с сметаната,закърпих и се получи ето това
http://www.stamimar.snimka.bg/album.php?album_id=262921&pid=10302263
утре ще опиша повече,и ще пусна снимка на парченце,че още не сме стигнали до там.отново благодарско   bouquetна всички

# 23
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
С риск да стана нахална  Embarassed ще повторя въпроса си: Пепи коя рецепта за Медовик използваш?И може ли да се сложи друг крем освен заквасената сметана?

Ето тази : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=317209.msg8191840#msg8191840

Аз като живяла 9 години в Русия с друг крем не го правя. И рецептата ми е от един вестник само с рецепти за торти, който прилежно съм си направила на книжка и си го кътам вече повече от 15 години.

И както ви обещах 2 тортички от мен. С втората доста се озорих докато я снимам, че вече е сумрачно и светкавицата много отблясва  Sad




# 24
  • София
  • Мнения: 2 671
Вайълет,   bouquet

stamimar, супер е! Как направи дупките в жълтото?

Пепи,  rotfImbo  втората ме уби!

# 25
  • Мнения: 2 708
Пепи страхотни тортички. Много ми е приятно като видя по-различни от единичките, защото ти там си перфектна, а така мога да видя и други страхотни неща.

Нелка, великолепие просто си създала.

Ай Ай - много е красива шапката.

Мама Яни, продължавам да ти завиждам за сметановите умения.

Станимар - въпреки перипетии, много добре си е станало. Simple Smile

Други снимки не виждам, но в къщи се разгледам и тях. ИЗключително съм любопитна за едни кучета и за едни първи трепети и опити - Маме като при първа любов а аааааа а:)Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

# 26
  • Мнения: 1 965
Пепиииииии.....  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy - тази торта е точно по мой вкус. Горкия Ицо... Турни му и един блистер аспирин отстрани, че направо го съжалих милия......
Маккуина естествено е много готин, ама вече ми става скучен  Rolling Eyes .... Но то е ясно че децата са му фенове...... та ще го гледаме честичко....
stamimar - "Чудесна поправка! Да ти е живо и здраво рожденничето!!! Много да те слушка и радва!!!   bouquet

Относно сбирката.... утре тръгвам въоръжена с празен апарат и 2 чифта батерии. Ще направим репортаж и още вечерта ще кача снимките да ги видите...... За компилации.... дискове и.н. ще мислим по-натам. При всички случаи ще качим всичко заснето през 3те дни, но това ще уточняваме на друго място.....
Някой има ли идея, дали ще ни заключат другата тема или ще си караме до безкрайност? Как да разбера?  newsm78 Да не ни турят катанеца и да   ни резнат мероприятието още в началото. Я, да задам въпроса и там.....

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 18:12 от van444eto

# 27
  • Мнения: 1 485
Fior това е сайта.Тези нечовешки красоти са нейни!!!!
Разбрах,до сега го гледах и просто съм останала без дъх и думи! ooooh!
Нелка,ти си НЕВЕРОЯТНА!!! Hug Hug Hug
Ти си гениална просто-такива красоти създаваш-едва ли бих намерила най-точните думи ,за да изразя възхищението си !  bouquet
Отивам пак да гледам Laughing
Пепи, Joy Joy Joyнаправо ме уби!
Горкият човечец,така прегръща гърнето.......... Sad           hahaha hahaha hahaha
Алказалцер по ще му помогне Wink
Впрочем Ицо ли е това? Wink

# 28
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Ле-ле Пепи, втората е е уникална.По какъв повод е .Яка шегичка.

# 29
  • Мнения: 1 173
Пепи ти направо ме разби  Joy... на кой му хрумна тази идея , горкия Ицо  Mr. Green . За изпълнението и на двете ти си знаеш - просто изляти.

Общи условия

Активация на акаунт