Пирожките на мама

  • 43 495
  • 98
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 4 785
На диета съм, и скоро ще си позволя един ден удоволствие, и явно ще го прекарам в кухнята. ooooh! Толкова неща си набелязах. ooooh!
Пирожки никога не съм правила, ама се надявам да се спрява.И мазни, не мазни, задължително пържени. Иначе не е пирожка. Тя трябва да си е мазна. Mr. Green Но и аз за по-лесно ще ги метна във фритюрника.

Не го правииии! Аз така съгреших  Mr. Green А те стават прилично количество, че и пържени, вкусни (особено със сладко от вишни беше моето...) остави се  Crossing Arms

# 61
  • Мнения: 2 779
•ºtreisyº•,[Марито/i] благодаря за поясненията.
Дано и моите се получат следващия път .
Аелис , твоите изглеждат страхотно    eat

# 62
  • Мнения: 4 435
На диета съм, и скоро ще си позволя един ден удоволствие, и явно ще го прекарам в кухнята. ooooh! Толкова неща си набелязах. ooooh!
Пирожки никога не съм правила, ама се надявам да се спрява.И мазни, не мазни, задължително пържени. Иначе не е пирожка. Тя трябва да си е мазна. Mr. Green Но и аз за по-лесно ще ги метна във фритюрника.

Не го правииии! Аз така съгреших  Mr. Green А те стават прилично количество, че и пържени, вкусни (особено със сладко от вишни беше моето...) остави се  Crossing Arms

Шшшшшт! И аз съм човек.

# 63
  • Мнения: 221
Ето и моите пирожки, чудесни са!   chef

# 64
  • Мнения: 93
Много са хрупкаво-пухкави. В събота ги правих и станаха страхотни! Утре пак!  После ще се отчета със снимки Wink

# 65
  • Мнения: 2 214
Здравей Марито!
Ровя  се тук в нета и виж какво намирам
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg14020873#msg14020873
аз по принцип не следя такива неща, но особено тук в готварския всеки държи да има линк към първоначалната рецепта.
Та би ли ми отговорила тези пирожки на майка ти или на labrex
чесно казано разликата е толкова ничтожна че моето мнение че някой от вас не беше искрен за авторството.
 

# 66
  • Мнения: 22 867
Здравей Марито!
Ровя  се тук в нета и виж какво намирам
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg14020873#msg14020873
аз по принцип не следя такива неща, но особено тук в готварския всеки държи да има линк към първоначалната рецепта.
Та би ли ми отговорила тези пирожки на майка ти или на labrex
чесно казано разликата е толкова ничтожна че моето мнение че някой от вас не беше искрен за авторството.

г-жа Стихийно бедствие, ако пробваш да направиш и двата вида пирожки, ще установиш, че далеч не са едни и същи. И това за "първоначална рецепта" аз лично не го разбирам. Пирожки има по доста сходни рецепти. Рецептата, за която твърдя, че са "моите пирожки" е съставена вкъщи след доста опити да докарам едни купешки пирожки, които синовете ми доста харесваха навремето. Е, не са съвсем като тях, но са най-близкия вариант или поне те така установиха. Рецептата на Марито е напълно възможно да е на майка и. Абсурдно е да се търси един първоначален вариант и всички останали да се обявяват за плагиати. Хората научни открития правят в едно и също време  на различни места, та едни пирожки няма да измислят как да направят. Малко по надолу, под "моите пирожки" съм дала още една рецепта за пирожки, за която нямам претенции да е моя и съм посочила източника.

# 67
  • Мнения: 2 214
Лабрекс аз чесно казано въобще съм против всякакви там авторства, защото вероятно майка и на Марито също ги е взела от някъде, а в днешния ден когато в нета има хиляди рецепти и се срещат една и съща под различни загалавия не е кой знае как трудно да присвоиш рецепта, аз самата готвейки една рецепта повече от година вече я приемам за моя Embarassed
Писах постинга си водена от мнението на корифеите във форума, постояно се напомня да бъдем тактични когато пишем че рецептата е наша.
Всъщност постинга ми беше повече обърнат към Марито, чак после видях че преди година си правила нейната рецепта.
Не мисля че трябва да се засяга някой, уточнявах за себе си някой неща, изводите си ги направих, това е по важното в случая.

# 68
  • София
  • Мнения: 162
В нас рядко се ядат тестени неща, но сега се изкушавам да пробвам тези пирожки.
Спомних си вкуса на пирожките от едно време и в къщи доста често ми правехме, но рецептата така и не можах да намеря.
Единствено което помня защото ми даваха аз да го правя докато бях по малка беше, че за да станата точно както купените, овалвах пирожките в разбито яйце и галета за да може да стане тази ронливата коричка с характерен цвят която беше на купените пирожки.

# 69
  • Мнения: 310
 Пирожките са чуднички, много бързо и лесно се правят. Лично на мен ми имат вкус на бухтичките, но направени солени със сиренце, но са много бързи и вкусни. Аз докато се наканя да ги направя и темичката ми изчезна от погледа та сега да покажа и моите. Благодаря за рецептата.



П.П. Аз не сложих сиренцето в тестото защото вкъщи имаше само от типа "Дунавия" за това го рязах на парчета и го слагах в средата на тестото както бяха едно време купените.

# 70
  • София
  • Мнения: 2 378
Благодаря за рецептата, откога ми се ядат пирожкиииии Simple Smile
Ще я направя за закуска Simple Smile

# 71
  • София
  • Мнения: 436
Охххх... как ми се доядоха...  Blush Blush Blush

Задължително ще пробвам! Благодаря за рецептата!  bouquet

# 72
  • Мнения: 483
Направих ги тази вечер като питчици, много вкусни.
1 1/4 ч пълнозърнесто брашно
3/4 ч брашно от просо
200гр сирене
1ч кисело мляко
1 яйце

Топих си ръцете в зехтин, направих ги на малки топчици и им направих малка дупчица отгоре в която сложих по едно парченце масло.
Изпекох ги и станаха разкошни Hug
Благодаря за рецептата  bouquet

# 73
# 74
  • Мнения: 106
Тази сутрин и аз правих пирожките,но тъй като не ми се цапаше направих това:в тенджерата в която разбърках придуктите избутах сместа в единия края,така че да се освободи малко място до стената й,а в чашата с която мерих продиктите,сложих малко олио и там потапях вилицата и лъжицата с които бърках сместа.С помощта на тези прибори и в свободния ъгъл на тенджерата правих фитили като за пирожки и пак с вилицата и лъжицата ги слагах в сгорещеното олио за пържене.Наистина станаха много бързо и много вкусни.

Общи условия

Активация на акаунт