евтини ястия

  • 47 455
  • 145
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 3 804
благодаря за бързата реакция  bouquet

а вода добавяш ли като запи4аш newsm78

# 31
  • Мнения: 2 199
благодаря за бързата реакция  bouquet

а вода добавяш ли като запи4аш newsm78

не   bouquet

# 32
  • Варна
  • Мнения: 472
кюфтенца от обикновена /масово продаваната/ кайма (около 1.25лв). Като се сложи накиснат сух хляб , 1 яйце и малко лук, 250 гр. кайма спокойно стигат за две хапвания + гарнитура (лютеничка или картофки)  Peace

# 33
  • Мнения: 940
кюфтенца от обикновена /масово продаваната/ кайма (около 1.25лв).   Peace



И каква е тази кайма??????

# 34
  • Мнения: 6 461
кюфтенца от обикновена /масово продаваната/ кайма (около 1.25лв).   Peace



И каква е тази кайма??????



# 35
  • София
  • Мнения: 12 554
кюфтенца от обикновена /масово продаваната/ кайма (около 1.25лв).   Peace



И каква е тази кайма??????





Е, може и друга подобна, разбира се. Цената е почти същата. Mr. Green

# 36
  • Мнения: 6 461
Цитат
Е, може и друга подобна, разбира се. Цената е почти същата.
Разбира се  Mr. Green...това ми попадна първо

# 37
  • София
  • Мнения: 1 341







каши - от сирене,от гъби,от карфиол и пиле.

# 38
  • Мнения: 63
Кашите също са много евтин вариант. Аз в момента се сещам за 3 такива.

Каша с пиле.
Сварявате си едно бутче и го обезкостявате и накъсвате на дребно.
Отделно в една тенджерка си запържвате брашно до златисто, слагате подправки, каквито обичате, добавяте от бульона в който е вряло пилето и самото пиле. Изчаквате да се сгъсти и манджата е готова.

Каша със сирене
По същия начин като горната само че със сирене. Аз добавям зеленчуков бульон вместо вода, става по-вкусно! (може да се направи и с прясно мляко)


Млечна каша със сирене и яйце

Запържваме си брашното до златисто, добавяме малко червен пипер и постепенно наливаме прясно мляко докато бъркаме. След това се добавя разбито яйце и сирене. Държи се на котлона докато се сгъсти.

# 39
  • Мнения: 179
Една риба, която не знам защо е много подценявана - таранка. Струва 1.80, охладена, май към 2.50, когато е чистена.
Разрязвам я на четири пет части /идеята е да са по-тънки парчетата/, овалвам в брашно и пека в силно загрята фурна. Повечето от костите се препичат и става много вкусно според мен.
Почти същото е с червеноперката, но тя е по-дребна.

# 40
  • Свищов
  • Мнения: 874
Ориз със собственоръчно набрани охлюви. Имаме килограми от тях, а не струват нищо като месо. 300 грама ориз, 1-2 глави лук, охлюви и подправки........голяма тава с ядене и то не постно.
Като цяло ориз, картофи, грах, боб, леща, тестени, сосове-бял, червен.

# 41
  • Варна
  • Мнения: 472
кюфтенца от обикновена /масово продаваната/ кайма (около 1.25лв).   Peace



И каква е тази кайма??????





Е, може и друга подобна, разбира се. Цената е почти същата. Mr. Green

Да, точно тази имах в предвид. До колко е кайма е друг въпрос, но поне кюфтенцата няма нужда да се пекат много-много   Blush

# 42
  • София
  • Мнения: 1 341
Ориз със собственоръчно набрани охлюви. Имаме килограми от тях, а не струват нищо като месо. 300 грама ориз, 1-2 глави лук, охлюви и подправки........голяма тава с ядене и то не постно.


Ти ме подсети.....мусака от охлюви, шницели от охлюви  и охлюви с бъркани яйца и пресен лук.

# 43
  • Мнения: 222
картофи със сметана (една малка сметанка е 1,40 и стига за 1 път ако са около 1,5кг картофите или за 2 пъти ако са по-малко) ... цялата работа има няма 2,50

друго,за което се сещам е сладка царевица с маргарин и сол/вегета/зелечуков бульон  приготвена в MW

 да не забравяме и всякаквите видове  дреболии - по-евтини са дробчетата ( около 3,50 + - 50ст.) за килограм.... с 2 глави лук и 2 лъжици олио става чудна манджа

евтини са и ... пържените филии.1 хляб... 3 яйца и готово Simple Smile
и ред и ред други Simple Smile
специално за зимата тези ми се виждат изгодни... за по-топлите месеци вариантите са в пъти повече Simple Smile

# 44
  • Мнения: 1 726
Цитат
Ориз със собственоръчно набрани охлюви
Мдаааа и кюфтетата от щъркел са евтинки   newsm57


Манджа от извара: загрява се малко олио в тигана, поръсва се червен пипер и се слага изварата. Бърка се около 5 мин. и е готово., но трябва да се сервира задължително със салата, понеже е малко сухичко. Става също и за мезе.

Общи условия

Активация на акаунт