Квасите ли кисело мляко?

  • 49 574
  • 530
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 465
Много ви благодаря  Hug
Купено прясно мляко ли ползвате или само домашно?

# 16
  • Мнения: X
Ако имаш предвид купено от магазин,не.То няма смисъл ,нито финансов,нито практически.
Ние го купуваме от една мандра.Преди да е обезмаслено.1 литър-1.20 лв мисля,че каза съпруга ми.

# 17
  • Мнения: 832
Моята етърва купуват прясно мляко от човек на село. И за заквасване той им казал да ползват кис.мляко Верея.То било най-подходящо. Може да опитате и вие.

# 18
  • somewhere over the rainbow
  • Мнения: 3 085
Е, с прясно мляко от кутия няма да стане Stop

Взимаме го от село, дядо ми гледа крава. Скоро ни се наложи да купим и взехме от комшия на дядо ми за левче литъра. Сварявам го, чакам да поизстине /да е топло, но не горещо/, сипвам в буркани от компот, вътре по 1 с.л. кисело мляко /всякакво сме слагали, последния път даже цедено в кофички дето се продава/, бъркам, слагам капчки, завивам с одеало и така минимум 4 часа да стои. После отвивам, махам капачките и оставям да изстине на стайна температура. Накрая в хладилника. Peace

# 19
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Аз квася ,но е домашно-Банкя.Самота мляко е много хубаво .Хваща доста дебел каймак.
Заквасвам с каквото имам -по просто.В буркани.Става гъстичко.Вкусно.
Щом има цвик си го подквасила много топло.Колко е гъсто зависи от масленоста на прясното млеко.
Чудех се дали става в пластмасовите кофички??? и сега се зарадвах че Краси.мира дава съвет.Ще пробвам утре.

# 20
  • Мнения: 3 830
Квасила съм от биволско мляко и става страхотно.
Каня се от няколко дена да квася, но ми предстоят изпити и времето ми е малко... Rolling Eyes

# 21
  • Мнения: 1 259
Баба ми често прави кисело мляко от прясно-лично производство...както и сирене (кашкавал по-рядко). Става невероятно! Слага го в еднолитрови буркани и запечатва с пластмасови капачки!

# 22
  • Мнения: 1 639
Е, с прясно мляко от кутия няма да стане Stop

Взимаме го от село, дядо ми гледа крава. Скоро ни се наложи да купим и взехме от комшия на дядо ми за левче литъра. Сварявам го, чакам да поизстине /да е топло, но не горещо/, сипвам в буркани от компот, вътре по 1 с.л. кисело мляко /всякакво сме слагали, последния път даже цедено в кофички дето се продава/, бъркам, слагам капчки, завивам с одеало и така минимум 4 часа да стои. После отвивам, махам капачките и оставям да изстине на стайна температура. Накрая в хладилника. Peace

И аз така квася мляко, но не слагам киселото мляко директно, а си го разбърквам с малко прясно в 1 чашка и тогава го сипвам в прясното. Не знам защо, така ме е учила свекърва ми, сигурно се уеднаквява температурата.

# 23
  • Мнения: 1 291
Моята етърва купуват прясно мляко от човек на село. И за заквасване той им казал да ползват кис.мляко Верея.То било най-подходящо. Може да опитате и вие.

Моля ви не опитвайте с Верея, става лигаво и без никакъв вкус,като нишесте..

# 24
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Да по-простите са по добри за подкваса

# 25
  • Мнения: 157
 По мои впечатления най-важна е закваската. ако ползвам от купено кисело мляко, моето мляко става като купеното, т.е. не се вкисва и седмица да стои в хладилника. Наскоро гледах една баба по бтв, която каза, че закваската й е една и съща от 20г., не е нужно да се подменя. На мен това начинание не ми се вижда много рентабилно, а пък и като квася, никой не го яде, застоява се и после правя айрян или таратор

# 26
  • Мнения: 930
аз нямам откъде да купувам мляко Tired,  иначе бих се пристрашила newsm78 да го направя, по описанията не е трудно да се прави кисело мляко

# 27
  • в страната на абсурдите
  • Мнения: 1 236
моят син ,когато беше бебе редовно квасех.сега не,но никога не е късно!то като слушам какво се изприказва за сиренето и кашкавала,май ще започна да си ги приготвям в къщи!

# 28
  • Мнения: 2 481
Нан има ли разлика в гъстотата,ако го сложиш директно в хладилника,след като го отвиеш,или го оставиш като теб,да изстива на стайна температура и тогава в хладилника,аз винаги директно го слагам в хладилника,за да спре да се размножава бифидус там кво ли е? newsm78,да спре да се подквасва  Confused Оф как го обяснииих Rolling Eyes

# 29
  • somewhere over the rainbow
  • Мнения: 3 085
Ами да, като го отвиеш е по-рядко, отколкото преди слагането му в хладилника. После там се сгъстява още. Пък махането на капачките май е с цел точно да спре квасенето, да не стане пък много кисело. Бе де да знам точно, така са ме учили Blush

Общи условия

Активация на акаунт