Отговори
# 285
  • Мнения: 307
Може да сложиш малко джинджифил.

стъргано индийско орехче  Whistling

Благодаря момичета, но пилето се изяде още преди 12 часа  Simple Smile . Следващия път ще пробвам с индийско орехче и джинджифил, въпреки че второто ми се струва странно - почти не ползвам тази подправка и нямам опит.

# 286
  • Мнения: 9 973
мъжът ми иска манджа с картофи и месо
как да приготвя? newsm78
Картофите се режели като за гювеч,без запръжка и брашно....нищо не ми идва на ум...помогойте! Praynig

# 287
  • Мнения: 5 001
Нарязваш месото на хапки,леко го запържваш(да си промени цвета от всички страни),добавяш 1 глава нарязан на филийки лук и 1 морков на колелца.Задушаваш..Наливаш вода ,колкото да  покрие месото,сол на вкус и вариш до готовност.Прибавяш картофите нарязани и вода да ги покрие.Когато и те поомекнат добавяш 1 ч.л. доматено пюре .Доваряваш още 5 минутки.При сервиране поръсваш с пресен нарязан магданоз.


Същото нещо може и накрая да се прехвърли в тава и да се запече във фурната.

# 288
  • София
  • Мнения: 12 555
мъжът ми иска манджа с картофи и месо
как да приготвя? newsm78
Картофите се режели като за гювеч,без запръжка и брашно....нищо не ми идва на ум...помогойте! Praynig

Слагаш олио, задушаваш ситно нарязана глава лук. Като стане златист, слагаш картофите и предварително свареното или задушено месо. Доливаш вода и оставяш да къкри. Като се посварят картофите слагаш домати  или доматено пюре, червен пипер, сол и джоджен или чубрица и оставяш още да поври. И си готова.

# 289
  • София
  • Мнения: 10 858
По-мързелива манджа с картофи, когато не ми се готви:

В Йена слагам месото на парчета, картофите, и препоръчително някакъв пушен продукт (примерно бекон или нещо такова, шаренко), както и пушено сирене на парченца. Поръсвам с Маги унисос, малко чубрица и съвсем малко розмарин, може и мъничко масълце и водичка. Захлупваш капака и забравяш във фурната. Получава се нещо върховно  Peace А е толкова елементарно и мързеливо. Laughing

# 290
  • Мнения: 11 607
Имам 3 главички червено цвекло. Моля, дайте идеи за нещо вкусно, бързо, лесно, ако може да е печено...Или да ми кажете дали е вкусно пюре от цвекло или нещо подобно....Идеи?

# 291
  • Мнения: 5 001
Маме салати са моите предложения..

Едната салата от 1 глава настъргано червено цвекло,2 големи моркова,2-3 стъка зелен чесън.Залято с олио и оцет...


Втората - сварена глава червено цвекло ,нарязана на парченца се смесва с варени и нарязани картофи,зелен лук.Пак олио и оцет за заливка

Трета - само сварено цвекло,полято с олио и оцет и няколко скилидки пресован чесън.

П.П. Ако искаш да готвиш - направи си един борш в който да сложиш и червено цвекло.

# 292
  • Варна
  • Мнения: 3 913
Имам 30-на печени червени пиперки, снощи ги размразих. Мисля да направя една част по рецептата по Панагюрски, че звучи лесно. Какво да правя с другите? Иска ми се бюрек, но никога не съм се справяла с това "нещо". Научете ме как  Praynig! Можело на фурна, да не се пържи...

# 293
  • варненка от София
  • Мнения: 4 882
Имам 30-на печени червени пиперки, снощи ги размразих. Мисля да направя една част по рецептата по Панагюрски, че звучи лесно. Какво да правя с другите? Иска ми се бюрек, но никога не съм се справяла с това "нещо". Научете ме как  Praynig! Можело на фурна, да не се пържи...

Ами напълваш си ги със смес от яйца, сирене и подправки на вкус, аз понякога добавям и зелен лук в сместа и пълниш чушките. Нареждаш в тавичка слагаш някаква мазнина, аз слагам масло върху всяка чушка, поръсвам с галета и запичам. За разкош преди да ги извадиш може да ги поръсиш с настърган кашкавал.

# 294
  • Мнения: 5 001
Най-мързеливия начин е да ги нарежеш,да ги объркаш със сирене.Слагаш ги в намаслена тавичка и заливаш с кисело мляко и яйца(хубаво разбити).Печеш до готовност.


Ако искаш чушки бюрек - печени

Пълниш чушките със сирене и яйце,овалваш всяка чушка в брашно и нареждаш в намаслена тавичка.Заливаш с яйца и кисело мляко.


п.п. Ако искаш пържени чушки бюрек

След като ги набрашниш както са пълни трябва да се потопят в разбито яйце и да се пържат в силно сгорещено олио

# 295
  • Варна
  • Мнения: 3 913
п.п. Ако искаш пържени чушки бюрек

След като ги набрашниш както са пълни трябва да се потопят в разбито яйце и да се пържат в силно сгорещено олио
Е те на тоз номер винаги се провалям, не знам защо. Иначе мързеливия ти вариант го правя, но не ги режа, а редя на 2 реда, по средата обилно сирене и магданоз, отгоре заливам с яйца разбити с малко кисело мляко и става супер, но ми е омръзнало.

Друго, което мн.обичам, е печените чушки набрашнени в царевично брашно, изпържени до златисто. С и без сос, само с кисело мляко или просто с n-филии хляб  Crazy. Ама номерът е да се ядат съвсем топли...

# 296
  • Мнения: 519
  Аз пък ги правя с кайма.Нареждам половината чушки на дъното на тавата,каймата я приготвям с фикса на Маги за пълнени чушки,но добавям и гъби.Отгоре отново ред чушки и ги запичам.

# 297
  • Мнения: 4 496
http://www.lekar.bg/hranene-28/info-135/%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%B2 … 0%B0%D0%BA%D0%B0/

http://bulgarian.cri.cn/1/2005/02/23/1@20411.htm

http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&stat=center&am … ater=MTg1MTszNQ==



За тази вечер съм планирала "Пикантни кюфтета на фурна" ама не помня чия беше рецептата, а и не си я запазих никъде...Някой да я има на лесно?  bouquet

# 298
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 001
И аз с питане.Търся изпробвана рецепта за питките тип джобове, тези дето се използват и за дюнери.Видях една в темата за израелската кухня, но не е изпробван, а свалема от нета.

# 299
  • варненка от София
  • Мнения: 4 882
И аз с питане.Търся изпробвана рецепта за питките тип джобове, тези дето се използват и за дюнери.Видях една в темата за израелската кухня, но не е изпробван, а свалема от нета.

Ето тук има джоб сандвич, изпитан е от доста момичета и в този и в съседния форум.

Общи условия

Активация на акаунт