Отговори
# 300
  • Мнения: 510
Здравейте момичета Simple Smile Моля да ме посъветвате за меню на празнична трапеза - рожден ден на 2-годишен мъник. Естествено, ще има торта - от сладкарница, че не съм кой знае колко добра готвачка. Ще ми се да си организирам събитието вкъщи и да е нещо по-оригинално. Дайте ми идейки  Praynig

# 301
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 001
И аз с питане.Търся изпробвана рецепта за питките тип джобове, тези дето се използват и за дюнери.Видях една в темата за израелската кухня, но не е изпробван, а свалема от нета.

Ето тук има джоб сандвич, изпитан е от доста момичета и в този и в съседния форум.

къде Embarassed, прегледах темата страница по страница , но не видях

# 302
  • Мнения: 5 001
Здравейте момичета Simple Smile Моля да ме посъветвате за меню на празнична трапеза - рожден ден на 2-годишен мъник. Естествено, ще има торта - от сладкарница, че не съм кой знае колко добра готвачка. Ще ми се да си организирам събитието вкъщи и да е нещо по-оригинално. Дайте ми идейки  Praynig

Салатки,мезенца,сиренца,аператив....
За основно можеш да метнеш и да изпечеш едни горни пилешки бутчета с гъби,картофки и бира.Така хем вкусно,хем няма да му слугуваш много....

# 303
  • варненка от София
  • Мнения: 4 882
И аз с питане.Търся изпробвана рецепта за питките тип джобове, тези дето се използват и за дюнери.Видях една в темата за израелската кухня, но не е изпробван, а свалема от нета.

Ето тук има джоб сандвич, изпитан е от доста момичета и в този и в съседния форум.

къде Embarassed, прегледах темата страница по страница , но не видях

Цитирам текста на Йоли дословно

Цитат
     
                                                                                                                Сандвич - джоб

Продукти за тестото

500 гр. брашно
20 гр. прясна мая
200 мл. прясно мляко
2 яйца
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
3 с.л. олио

Плънка

шунка
кашкавал
листа от салата
пресен лук
майонеза
горчица
суха мащерка
черен пипер

Приготвяне

  Извадете всички продукти за тестото и ги оставете за 1 час на стайна температура.В купа разтворете маята в половината мляко,добавете захарта и малко брашно за да се получи гъста каша.Разбъркайте добре.Покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса .Към шупналият квас прибавете останалите продукти и омесете меко,еластично тесто.Ако е необходимо,добавете още брашно докато тестото престане да лепне.Сложете омесеното тесто в купа,покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса.

  Загрейте на котлона сух,тефлонов тиган.Откъснете от тестото две топки,колкото топчета за пинг-понг.Разточете ги върху набрашнен плот на кръгчета с диаметър около 12 см. и с дебелина 1 см.Средата на единият кръг намажете с малко олио,като внимавате да не намажете краищата.Сложете другият разточен кръг върху намазнения и разточете леко.Отново трябва да получите тънка питка около 1,5 см.дебелина.Намажете леко от двете страни с олио и изпечете в тигана,докато питката порозовее.Сложете изпечените питки в чиния и покрийте с кърпа.

  За плънката количеството е по ваше желание.Не съм дала точни пропорции,зависи колко джобове желаете да направите.Подходящи са и пълнежи с пилешко месо,запържена кайма с подправки или пушена риба.Пълнежът е въпрос на предпочитания и вкус.

  Преди да напълните джобовете,разрежете питките на две по средата.Там,където са намазани,тестото е разслоено и се получава отвор като джоб.

  *Това е моето предпочитано тесто за погачи,хлебчета,тутманици и много други неща.Стават и чудесни пици.Благодарение на яйцата и млякото,то става доста по-фино и вкусно от обикновеното тесто за хляб.Правила съм арабски джобове,но трябва да се консумират веднага.Дори и пресни са твърди и леко жилави.Джобовете от това тесто са меки и пухкави.Дори като изстинат си остават крехки и свежи.

# 304
  • Мнения: 3 641
Срам не срам ,ама да питам.Мисля да правя Руло Стефани, обаче много пръска в цялата фурна мазнината. Та мисълта ми дал имога да го покрия с фолио за печене Rolling Eyes

# 305
  • варненка от София
  • Мнения: 4 882
Срам не срам ,ама да питам.Мисля да правя Руло Стефани, обаче много пръска в цялата фурна мазнината. Та мисълта ми дал имога да го покрия с фолио за печене Rolling Eyes

Аз винаги го покривам с фолио, махам фолиото едва накрая, за да се запече мънинко отгоре и готово.

# 306
  • Мнения: 3 641
Срам не срам ,ама да питам.Мисля да правя Руло Стефани, обаче много пръска в цялата фурна мазнината. Та мисълта ми дал имога да го покрия с фолио за печене Rolling Eyes

Аз винаги го покривам с фолио, махам фолиото едва накрая, за да се запече мънинко отгоре и готово.
Благодаря, така ще пробвам. Че иначе после е едно търкане Hug

# 307
  • Мнения: 52
Аз не съм пробвала с фолио, но винаги отгоре на рулото настъргвам малко кашкавал, а той под фолиото няма да се запече. А за пръскането, то почти всичко си пръска и после иска чистене Sad

# 308
  • Мнения: 5 001
Аз пък пека рулото в кексова правоъгълна форма и с нищо не покривам...Не ми пръска нищо....

# 309
  • Мнения: 226
момичета, искам да попитам 1 кубче жива мая /42гр/ на какво количество суха мая се равнява?

# 310
  • Мнения: 11 607
Благодаря за помощта за цвеклото  bouquet.....В крайна сметка едно се изяде сурово, а другото го направих на пастет по идея от тук - http://vkusnoikrasivo.com/recepy/590/%D0%94%D0%B8%D0%BF%20%D0%BE … D0%BA%D0%BB%D0%BE

# 311
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 001
Марулка , много благодаря  bouquet  bouquet  bouquet

# 312
момичета, искам да попитам 1 кубче жива мая /42гр/ на какво количество суха мая се равнява?

2 чл или едно пакетче, около 7-8г

# 313
Срам не срам ,ама да питам.Мисля да правя Руло Стефани, обаче много пръска в цялата фурна мазнината. Та мисълта ми дал имога да го покрия с фолио за печене Rolling Eyes

Може: сложи листа фолио на дъното на тавата, така че да останат дълги краища, които ще похлупят отгоре рулото. Слагаш рулото върху намасленото фолио, вдигаш вертикално и прищипваш двата свободни краища само отстрани - отгоре по продължение на рулото оставяш широк процеп. Така няма да пръска, пък ще се позапече.  Simple Smile  Към края на печенето отваряш съвсем фолиото, та рулото да хване хубава коричка.   chef Надявам се че го описах достатъчно визуално  newsm78

# 314
  • Мнения: 804
Момичета помагайте-някой пекъл ли е фъстъци в МВ?Искам да ги изпека, но незная как-дали трябва да ги осоля и навлажня?Предварително благодаря!

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт