Отговори
# 330
  • Мнения: 3 641
Може ли пробвана рецепта за пиле в сладко-кисел сос  bouquet

# 331
  • София
  • Мнения: 12 554
Нана ме изпревари за бобеца,но да добавя аз слагам и малко чубрица и правя запръжка,че ни е по вкусно.Иначе и аз така готвя боба.

Аз запръжка правя само,  когато имам повече време  Mr. Green или когато мъжът ми изрично каже. Иначе го давам по по-лесното.  WinkНо не смесвам подправките. У нас не сме фенове.

# 332
  • някъде на юг
  • Мнения: 280
Търся рецепта за постна питка.Веднъж бях яла такава с лимонада.Моля споделете ако сте пробвали!

# 333
  • Мнения: 804
Има рецепти в тема Питки,козунаци.От там си избери има и с лимонада на Веси.

# 334
  • Мнения: 782
Момичета, моля за помощ  Praynig Купих свински котлети с кост. Искам да са задушени на фурна, но със сос. Нещо със гъби , лук ...

# 335
  • София
  • Мнения: 12 554
Момичета, моля за помощ  Praynig Купих свински котлети с кост. Искам да са задушени на фурна, но със сос. Нещо със гъби , лук ...

Начукай леко котлетите. Нарежи лук - повечко глави и го изсипи върху тях заедно със сол, бяло вино и черен пипер. Остави ги в хладилника поне за 40 минути. После нарежи и гъби и ги опечи на умерена фурна.

# 336
  • Мнения: 782
А дали ще стане ако сложа и кисели краставички  Rolling Eyes

# 337
  • Мнения: 2 070
и заквасена смета ,плюс топено сиренце Peace

# 338
  • Gorni Bogrov
  • Мнения: 962
Mисля,че ще стане хубаво,аз използвам често кис.краставички.

# 339
  • Панагюрище
  • Мнения: 104
със сигуно ще стане хубаво,можеш даже и моркови и гъби да прибавиш,въпрос на вкус

# 340
  • Мнения: 46
И аз да попитам.Мъжът ми по-принцип не обича да яде месо,но се случва да яде готово пиле от Билла например.Тук не става въпрос ,че не умея да готвя месо,но явно той предпочита купешкото и ресторанското.Сега имам в хладилника пилешко филе замръзено имате ли идея какво според вас би му се усладило?Той по-принцип обича пържолки,но без сосове.Правила съм и пиле в плик,което той хареса ,но ми се иска нещо различно,което би го грабнало.Идеи?Знам ,че трудно

# 341
  • Мнения: 782
и заквасена смета ,плюс топено сиренце Peace

Точно за това си мислех и аз, в допълнение с другите неща   chef Благодаря ви момичета   bouquet

# 342
  • Мнения: 11 607
Търся рецепта за постна питка.Веднъж бях яла такава с лимонада.Моля споделете ако сте пробвали!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=371456.msg10605899#msg10605899

# 343
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 506
Може ли пробвана рецепта за пиле в сладко-кисел сос  bouquet

400 г пилешко филе
1 ч.ч.компот от ананас
1 ч.ч.пилешки бульон
150 г грах ( млад )
1 глава лук
по 1 залена и 1 червена чушка
1/4 ч.ч. ябълков оцет
3 с.л. сухо бяло вино
2 с.л. соев сос
1 с.л. мед
2 с.л. олио
1 ч.л. царевично нишесте
1 ч.л. смлян джинджифил

Пилешкото филе се нарязва на хапки. Смесва се половината от соевия сос, виното, джинджифила и се мариноват хапките за 1 час.
Слагат се в тенджерка нарязаните чушки, лука ( на филийки ), граха и се задушават докато омекнат леко. Изваждат се в чиния. В тенджетата се налива бульона, меда, оцета и останалия соев сос и се оставя да заври.
Нарязва се ананаса на кубчета се оставя да се изцеди..Разтваря се нишестето към ананасовия сок и постепенно се прибавя към соса. След като заври температурата се намаля и се оставя да къкри докато леко се сгъсти, бърка се постоянно.
Добавят се хапките и се задушават до омекване. След това се слагат ананаса и задушените зеленчуци и след минута ястието е готово. Поднася се върху задушен ориз.

# 344
  • Мнения: 694
Момичета кажете ми рецепта за калмари туби ?

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт