Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 1 341




Момичета, какво се готви за помен? В неделя ще правя една година на свекървата и не искам да се изложа. Последно съм правила на баба преди 10г, но тогава майка казваше какво и вече съм забравила. Embarassed

Сега са постите - та е по- трудно!
Погачата е задължителна,сладки,соленки,риба - трябва да питаш някой поп дали може.Имаше тема за посни сладки - виж там.Посни сармички също е вариант.Картофена салата,бобена салата.

# 46
  • Мнения: 145
gabkata,много ти благодаря,мила,дано стане,като те налегне носталгия по нещо невъвръщаемо,и храната помага!

# 47
  • Мнения: 100
Имам и аз бърз въпрос...Тук мая на кубче не се продава, имам една дето пише че е жива и е на гранули, но така и не мога да я разтворя. Въпросът ми е каква температура трябва да е течността за да се разтвори хубаво маята и едно кубче мая (40 гр), както е в рецептата на какво количество от моята мая отговаря? Благодаря ви предварително!   bouquet

# 48
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Имам и аз бърз въпрос...Тук мая на кубче не се продава, имам една дето пише че е жива и е на гранули, но така и не мога да я разтворя. Въпросът ми е каква температура трябва да е течността за да се разтвори хубаво маята и едно кубче мая (40 гр), както е в рецептата на какво количество от моята мая отговаря? Благодаря ви предварително!   bouquet


Течността трябва да е с телесна температура,нито студена,нито гореща.Накисни гранулките+мъъъничко захар,разбъркай и остави,след около 5 минути отново разбъркай и ползвай.
За мен едно кубче жива мая се равнява на 4 чаени лъжички(нормално пълни=14 гр) от сухата.Поне аз така си действам като меся.

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 12:47 от max-mama

# 49
  • Мнения: 100
Благодаря много за бързия отговор! Hug  Най-накрая и у нас ще се яде нещо домашно, тестено!  Mr. Green

# 50
  • Мнения: 123
За осми март се осмелих да направя сладкиш, който има и крокан . Не знам вие как го правите , но аз оплесках цялата кухня с кроканови люспи и май ще тр.да пера килима .Моля споделете опит как най.чисто го натрошавате....

Да и аз питам , защото нямам опит в крокана! ooooh!
След като приготвя крокана го слагам в леко намазнена тавичка, за да се отлепи лесно. Начупвам го на по-едри парчета, които слагам в найлонова кесия. А може и 2, една в друга, за по-сигурно. Разтилам и  с дървеното чукало начуквам крокана.
Дано съм била полезна.  Laughing

# 51
  • Бургас
  • Мнения: 31
Момичета много се извинявам , че така нахлувам в темичката ви , но се опитвам да намеря рецепта за спаначник и нищо не откривам.Ще съм в и благодарна ако споделите някоя ваша рецепта Hug

# 52
# 53
  • Бургас
  • Мнения: 31
ЛЕО  Hug Hug Много са ти хубави рецептите Heart Eyes

# 54
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Аз правя една баница,много хубава става.

500 гр спанак-почистен,измит и нарязан
2 връзки зелен лук
2 връзки зелен чесън
пресен копър и магданоз по 1/2 връзка,джоджен
сирене-количество на вкус
В малко мазнина се задушава лука и чесъна,прибавя се спанака,след кратко задушаване копъра и магданоза-на ситно и накрая джоджена,оттегля от котлона и се оставя да се охлади.Прибавя се натрошеното сирене.
Вземат се 1 пакет кори за баница,разделят се на три.
Нарежда се едната част,слага се половината плънка,нарежда се втората част от листите,слага се останалата плънка и отгоре се нарежа третата част от  листите.Нарязва се на парчета.По разрезите се залива със сгорещено олио.
Залива се:4 яйца,разбити с вилица+400 мл вода+сол на вкус.
Оставя се за 10 минути добре да поеме,като през това време с вилица се надигат листите оттук-оттам,за да отиде от заливката навсякъде.
Пече се в загрята на 220 градуса фурна.След изпичането се обръща в по-голяма тава и остава така,докато се поохлади.

# 55
  • Мнения: 9 973
как се прави пиле фрикасе?

# 56
  • София-Младост
  • Мнения: 23 355
Да попитам...свинският език преди да се консумира обелва ли се като телешкия? Аз като го гледам няма особена ципа, но все пак.

# 57
  • София
  • Мнения: 10 858
Аз искам да попитам дали и при вас е така-
когато ползвам чесън или брашно от чесън при печене мирише ужасно и няма нищо общо с аромата на чесън. Защо така при мен? При вас така ли е?

# 58
  • Мнения: 22 867
Аз искам да попитам дали и при вас е така-
когато ползвам чесън или брашно от чесън при печене мирише ужасно и няма нищо общо с аромата на чесън. Защо така при мен? При вас така ли е?

Вивиан, така е, когато се пече нещо с чесън, миризмата хич не е от приятните, затова пък после, вкусът му е  Heart Eyes

# 59
  • Мнения: 22 867
как се прави пиле фрикасе?

Деси, ето няколко предложения.

Лесно и вкусно.

По рецептата на Пеп-чо.

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 19:17 от labrex

Общи условия

Активация на акаунт