Сладкиш с ябълки и грис - подходящ по време на пости !!!

  • 75 094
  • 185
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 3 830
Ммм, страхотно изглежда! Записвам си.   bouquet

# 31
  • Мнения: 1 208
и моя стана
за другия път си мисля да разбъркам двете смеси, да не са на пластове, да видим дали ще е по-добре
  chef
Чесно казано, не мисля, че ще се получи добре. Или поне аз съм свикнала да има хубава златиста коричка отгоре, която в този случай няма как да се получи.

# 32
  • Мнения: 4 358
Hrismi, Kuneto - браво момичета Peace Peace Peace.
Радваме се,че и вие харесахте сладкишчето Hug.
Kuneto и аз съм на същото мнение като sisku за реденето на пластовете.Мисля, че идеята на това редене е, че всеки пласт брашно и грис отнема от влажността на ябълките.Ако се разбърка на едно знам ли newsm78.
Tali Dan - ще чакам и от теб отчет.Дано да харесате сладкишчето Hug
Estellia давай смело  Hug.Лесен е много Peace

# 33
  • Мнения: 1 271
сладкиша свърши, дори една съфорумка го опита и каза че бил чудесен  Embarassed
май ще правя пак като има кой да рендоса ябълки  Heart Eyes
и се съгласих с вашите коментари за пластовете
като беше топъл изглеждаше че е добре да е микс, после като изстина и поотлежа беше добре че е на пластове - хем има вид като торта   chef

# 34
  • Мнения: 4 358
kuneto много се радвам, че сподели  Hug.
А за рендосването на ябълките - мъж ми е черноработника hahaha

# 35
  • Мнения: 1 208
Аз ги режа в кухненският робот. Даже не си играя да ги стържа и през рендетат му, маи директтно в купата и с ножа Laughing.

# 36
  • Мнения: 465
Заложих го във фурната.  Peace Много обичам ябълки с канела, дано да стане хубаво  Heart Eyes

Ще се отчета малко по-късно с резултат.  Blush

Мерси за рецептата   bouquet

Редактирам: стана чудесно   bouquet

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 09:56 от Latea

# 37
  • Мнения: 7 418
   Записвам си рецептата!Звучи и изглежда многообещаващо! Crazy Grinning Hug

# 38
  • Мнения: 4 358
Latea първо прочетох че го правиш и чак после че вече е готов Hug.
Радвам се ,че и на теб ти хареса Flutter
Селма ще се радвам и ти да споделиш ако го направиш Hug - ще бъде признание за мен от такава кулинакра   bouquet.Всеизвесна си с любовта си към Мммммм сладко Hug

# 39
  • Варна
  • Мнения: 1 123
Здравейте! Благодаря за вкусната рецепта Hug Вече я правих два пъти.
   
Ако остане за следващия ден става още по вкусен Peace
Аз също не стържа ябълките а ги пускам в блендер, заедно с орехчета Simple Smile

# 40
  • Мнения: 4 358
Didorani   чудесно изглежда smile3501.Снимките ти са учесни - ммммм Heart Eyes
Убедихте ме за орехчетата.Другия път и аз ще сложа Peace

# 41
  • Мнения: 2 803
И аз да си запиша рецептата!  bouquet  chef

# 42
  • Мнения: 863
Това е любимият ми сладкиш. При мен съотношението брашно-грис-захар е 1:1:1 и не слагам лимони. Правила съм го със всякакви видове ябълки и със дюли също. Понякога не съм слагала бакпулвер и пак е ставал. Другата ми разлика е в реденето. Първо намазвам тавичката с масло или олио. След това слагам половина брашнената смес. Поръсвам с малко олио пак. Слагам всичките ябълки и отгоре останалото брашно. Завършвам пак като поръсвам с малко олио. Това един и от най лесните сладкиши който знам. Обожавам го.
Често го правя този сладкиш и е много вкусен.При мен рецептата е 1:1:1 брашно:захар:грис и ябълки по средата,много е вкусен и даже като престои един ден става още по-вкусен:)

# 43
  • Мнения: 9
Здравейте момичета.Редовно ви чета и реших и аз да ви напиша една рецепта за сладкиш с ябълки.Предварително се извинявам ако се повтарям и вече е  била пусната
Сладкиш с ябълки и грис:Продукти:
1ч.ч.кисело мляко
1ч.ч.захар
1/2ч.ч.олио
1ч.ч.брашно
1ч.ч.грис
1равна супена лъжица хлебна сода
Плънка:4-5 настъргани ябълки,1ч.ч.орехи смлени,1ч.л.канела,5-6с.л захар
Разбиваме си сместа и изсипваме половината от нея в намаслена и обрашненена тавичка,поставяме плънката и изсипваме другата половина от сместа.Печем в умерена фурна.Като изстине поръсваме с пудра захар.
                    Да ви е сладко и дано да ви хареса!
                                                                                                                                                                                                                               

# 44
  • Мнения: 2 170
А без хартия за печене на дъното на тавата дали няма да загори?

Общи условия

Активация на акаунт