Къде си държите скарата ако нямате балкон?

  • 14 960
  • 45
  •   1
Отговори
  • Мнения: 245
Имах неблагоразумието да си затворя балкона и да го направя на кухненски бокс. Сега като включа скарата дори под абсорбатора мирише по 2 дни на пушек.
Отвън балконът ни е с изолация и не зная как бих могла да сложа стойка за скарата и как да продупча изолацията. Сигурно няма начин да сложа стойка без да пръска върху стената и да мога да обслужвам скарата.
Лишихме се от любимите печени на скара скара месца.




# 1
  • Мнения: 4 292
Нямам скара, аз съм от хората, които купуват готова. Не обичам да ми мирише, няма спасение от това. Пък на терасата да пека кюфтета, абсурд. Не го приемам и не го практикувам.
Надявам се един ден да имам къща с двор и грил на дървени въглища. Това е истината.  Grinning

# 2
  • Мнения: 672
Нямам скара, аз съм от хората, които купуват готова. Не обичам да ми мирише, няма спасение от това. Пък на терасата да пека кюфтета, абсурд. Не го приемам и не го практикувам.
Надявам се един ден да имам къща с двор и грил на дървени въглища. Това е истината.  Grinning

И аз така  Peace

# 3
  • Countryside
  • Мнения: 11 628
Аз имам балкон, ама не бих си правила скара на него.  Naughty Имаме компактно BBQ на дървени въглища и чат-пат ходим на пикник/вила и си хапваме месце на скара.

# 4
  • Мнения: 3 830
Имаме барбекю и като ходим на пикник, си го слагаме в багажника.
Скара електрическа имаме, но не я ползваме, въпреки че имаме тераса. Някак си е доста... Не си представям да вмирисвам половината комшии и апартаментите им на печено месо. Laughing

# 5
  • София, Манастирски ливади
  • Мнения: 1 194
Имам балкон и ел.скарата се ползва там само лятото. Не мисля, че вмирисвам комшиите, защото при нас това е целогодишно. Абсорбатора работи всяка вечер по няколко часа и когато не готвя. Явно има някакъв проблем, защото знам какво ядат комшиите 4 етажа под нас  Shocked . Да не обяснявам колко е гот, като ядат риба. Обмисляхме да викаме и фирма или да монтираме някаква клапа, която да затваря въздуховода...  newsm78 Абе още не сме го измислили...
Та...през зимата скарата ни е под абсорбатора, но за нашата смея да кажа, че грам не пуши. Специлано търсихме такава, за да можем да я ползваме вътре. След ползване понамирисва в кухнята, но в никакъв случай не повече отколкото, ако готвя или пържа  Peace Обмисляме да приобщим балкона и когато това стане просто и лятото ще я ползваме вътре. А в интерес на истината едва ли ползваме скарата повече от веднъж в месеца.

# 6
  • Мнения: 743
Когато сме купили нещо за скара,скумрия най-често,мъжа ми слиза в гаража,там има контакт и там я пече.Гаража ни е точно до входа и така дразни прибиращите се гладни съседи Mr. Green.Не е много удачен вариант,но друг няма,ако искаме топла скаричка....

# 7
  • София, Манастирски ливади
  • Мнения: 1 194
Когато сме купили нещо за скара,скумрия най-често,мъжа ми слиза в гаража,там има контакт и там я пече.Гаража ни е точно до входа и така дразни прибиращите се гладни съседи Mr. Green.

 Joy  Mr. Green

# 8
  • Мнения: 3 830
Един комшия всяко лято пече на балкона на електрическа скара (той е на четвъртия етаж, а ние сме на седмия) и доста пушеци и миризми се разнасят из целия блок. Laughing А ако има и малко вятър да разнася хубаво и равномерно.. Grinning  chef

# 9
  • Пловдив
  • Мнения: 1 593
Аз пък имам електрическа скара на балкона която редовно ползвам -риба ведръж седмично , кебапчета ,кюфтера  пилешки пържоли -вярно мирише но не е на лошо а на вкусно   chef , съседите също редовно ползват тяхната скара на балкона.  Авторката съветвам да си купи скара която не пуши- Филипс имат такава .

# 10
  • Мнения: 8 999
Не знам каква ще да е тази скара, която да не пуши. Пушилката се вдига от изгорелите мазнини /които неминуемо изтичат от продуктите/, а дори и само от сока - ако примерно се пекат зеленчуци. Смърди и дими, та знае ли се! Не бих ползвала такъв уред вкъщи, дори и на балкона, защото ще окадя съседите. Печем на скара/барбекю само на двора на вилата.

# 11
  • Мнения: 236
Живеем в малка кооперация, в която доста от съседите си ползват електрически скари на терасите, включително и ние Peace A лятото понеже блокчето е оградено и озеленено в двора сме купили барбекю със съседите и си правим доста често събирания - страхотно е! Е, то без пушек няма как, но пък си заслужава!

# 12
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 367
Когато сме купили нещо за скара,скумрия най-често,мъжа ми слиза в гаража,там има контакт и там я пече.Гаража ни е точно до входа и така дразни прибиращите се гладни съседи Mr. Green.

 Joy  Mr. Green


И при нас така, а уличните котки се редят на опашка  Mr. Green
Не понасям вкъщи да ми мирише на скара и единствения вариант е този - в гаража

# 13
  • Пловдив
  • Мнения: 1 593
ето това имах впредвид под скара без дим http://www.consumer.philips.com/consumer/bg/bg/consumer/cc/_cate … S_SU_BG_CONSUMER/

# 14
  • Мнения: 1 844
ние имаме 4 тераси,обаче зимата печем на скара в КУХНЯТА,като слагаме скарата под аспиратора.скарата е точно от тези,за които се говори в горните постове,че не пушат и е пуснат линк към тях.освен това и абсорбаторът ни е от най-мощния клас за потребителски нужди.мога да ви кажа,че не се усеща абсолютно никаква миризма,няма пушеци и задимявания.

# 15
  • Варна
  • Мнения: 1 571
Имам ЕТО ТАКАВА скара. Слагам я върху керамичния плот, пускам аспиратора и я включвам. Има си тавичка, в която се налива вода и мазнините капят там. Мога да кажа, че пуши мноого по-малко от обикновена скара, може би и благодарение на капака. А най-голямото предимство е, че се мие в миялна, няма вече търкане на реотани с какви ли не препарати или миризми от неизмити стари мазнини.
Е разбира се усеща се миризма, но не повече от печене на пържоли във фурната.

Докато намеря линк, desinkata_85 е писала същото.

# 16
  • Мнения: 382
Ние използваме скарата на Филипс и също я слагаме на керамичния плот под аспиратора.Печем меса,риба,кайма и  колкото и да пуши(все пак доста по-малко от обикновената скара) на 1 м. от аспиратора не се усеща нищо.

# 17
  • Мнения: 721
и ние сме със същата скара на Philips,поставяме я под аспиратора и няма никакъв проблем с миризмата при печене

Eveto,погледни тук http://www.leksgroup.com/ на аспиратори/аксесоари за аспиратори/5 страница е показан възвратен клапан.монтирахме си такъв,затваря се при спиране на аспиратора и не позволява на миризмите от комина да влизат през тръбата в дома

# 18
  • Мнения: 4 187
На барбекюто в свекърва ми, тяхната тераса е огромна, пада се в задана част на кооперацията, миризмата не пречи на никого!

# 19
  • София, Манастирски ливади
  • Мнения: 1 194
и ние сме със същата скара на Philips,поставяме я под аспиратора и няма никакъв проблем с миризмата при печене

Eveto,погледни тук http://www.leksgroup.com/ на аспиратори/аксесоари за аспиратори/5 страница е показан възвратен клапан.монтирахме си такъв,затваря се при спиране на аспиратора и не позволява на миризмите от комина да влизат през тръбата в дома

Хиляди благодарности   bouquet
Още следващата седмица ще се снабдиме с тази екстра  и се надявам да се разделим с миризмите завинаги.

А всъщност отдавна съм хвърлила око на такава скара с капак. Моята е същата, но без похлупака. А с него мисля, че съвсем няма да има никави миризми и дим.

# 20
  • Мнения: 17 987


Eveto,погледни тук http://www.leksgroup.com/ на аспиратори/аксесоари за аспиратори/5 страница е показан възвратен клапан.монтирахме си такъв,затваря се при спиране на аспиратора и не позволява на миризмите от комина да влизат през тръбата в дома
Не съм Евето,но имам същия проблем и аз. Каква е разликата между двата показани и къде трябва да го сложи: където се съединяват отдушниците и аспратора или където аспиратора влиза в комина?

# 21
  • Мнения: 721
поставя се м/у отвора на комина и тръбата която влиза в него.от значение е ф-то/диаметъра на тръбата ,това е разликата м/у показаните


ГРЕШКА-замислих се дали наистина беше поставен там където писах(отдавна беше) и издърпах тръбата и от двата края.оказа се че е монтиран на отвора на аспиратора  и тогава е тръбата която отвежда въздуха към комина.разликата м/у показаните два модела е в размера на отвора на самия аспиратор.извинявам се Embarassed

Последна редакция: пн, 16 мар 2009, 12:23 от zllate

# 22
  • Мнения: 1 165
Аз съм се спряла на този модел.Надявам се да не пуши, че ще го ползвам под аспиратора.Да попитам тези от вас, които имат такива скари, понеже досега използвах от металните скари, как става месото, в смисъл вкусно ли е както на старите метални скари

# 23
  • Мнения: 28
Като живеехме на квартира, в една мансарда, без тераса, мъжа ми беше направил поставка навън, отляво до прозореца. Поставката беше два винкела, като релси, на които слагахме скарата. След като изпечем си я прибираме...Съвсем леко се усещаше миризмата от скарата(а тя съвсем не е лоша) Като поставите месото върху скарата, може да да притваряте прозореца...

# 24
  • Мнения: 721
да,вкусно е месото но не е точно като при металните.както има разлика във вкуса на печено на дървени въглища и на ел.скара.тази която имам на Philips е 1800 W и ми се струва слаба,нещата стават малко по бавно.

# 25
  • Мнения: 4 460
Пека на обикновенна скара под абсорбатора. Кухнята ми е отворена към хола и гарантирам, че въобще не се окажда...Но...След като направихме цяла веталационна система в кухнята. Същия абсорбатор включен в комина преди това не вършеше работа. Защото съседката от 4 етаж си е направила вградена скара в  същия комин. Читава работа, пече си жената без да дими пък долните етажи кучета ги яли. В резултат цялата пушилка се връщаше у нас и в съседката над нас. Викала ме е жената да видя какво чудо е в нейната кухня докато аз пека...Димна завеса, направо умрях от срам.
И след като не можахме по никакъв начин да се разберем с първопричината си изградихме отделна система. Сложихме по средата на тавана и два допълнителни вентилатора скрити в декоративна греда и просто нямам  никакъв проблем с печенето. 

# 26
  • Мнения: 2 270
Ползвам скарата под абсорбатора и отварям широко прозореца!

# 27
  • Мнения: 3 830
Пробвахме вчера да печем на балкона и не мога да Ви опиша каква пушилка се вдигна. Окадихме целия блок Mr. Green Laughing Такива експерименти селски повече в града не, единствено на село или може би, като ходим на пикник. Rolling Eyes

# 28
  • плевен
  • Мнения: 644
И аз нямам тераса на кухнята и слагам  скарата под абсорбатора.Не мирише на печено след това.Моята е тефлонова и може би има значение-незнам.Важното е че не мирише  Peace

# 29
  • Мнения: 4 380
Много рядко ядем печено на скара. Правим лятото барбекю с дърва на природата. За в къщи ползвам грил-тиган по-скоро за зеленчуци отколкото за меса.

Майка ми ползва скара точно в такава кухня с остъклен балкон. На широко отворени прозорци (още не са измислили абсорбатори спасяващи от миризми).

п.с. Печеното на скара е вредно и канцерогенно. Отучавай мъжа си от тези лоши навици най-добре.

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 05:56 от xenia

# 30
  • Countryside
  • Мнения: 11 628

п.с. Печеното на скара е вредно и канцерогенно. Отучавай мъжа си от тези лоши навици най-добре.
Ксения, сега пък това откъде го измисли? Ако е заради тефлона на скарите и грил-тигана е също вреден. Не виждам какво вредно има в мариновано месо изпечено на скара на дървени въглища?

# 31
  • Sofia
  • Мнения: 8 221
Слагам скарата на 1 метър под аспиратора върху керамичния плод на печката. Не се запушва и задимява. Аспиратора е с 2 турбини обаче.

# 32
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 295
Използвам редовно скарата. Въпреки остъклената тераса, нямам проблем с миризмите.

 
..Моята е тефлонова и може би има значение-незнам...

Според мен има значение. И моята е такава и не мирише.

# 33
  • Мнения: 4 965
Имам открит балкон, но нямам желание да осмърдявам комшиите.
Скара, барбекю и подобни си правим на вилата.

# 34
  • У дома... някъде
  • Мнения: 2 367
Нашата кухня също няма тераса и печем на скара под абсорбатора,не съм и представяла да излезна на терасата да опуша на хората прането #Crazy.Всеки път старателно се измива и прибира в кутията,сравнително рядко я ползваме.

# 35
  • Мнения: 4 433
Ох,много добре те разбирам.
Сега и ние сме в тва положение,но като си отидем на село,наваксваме стабилно Laughing

# 36
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 152
Имам открит балкон, но нямам желание да осмърдявам комшиите.
Скара, барбекю и подобни си правим на вилата.


 Peace

# 37
  • Мнения: 1 259
Скарата е прибрана във вградения гардероб, изкарвам я, ползвам я и след почистване отново се прибира. Но след като ти е затворен балкона, пробвай вместо скара да използваш грил-тиган... мисля, че ще останеш доволна, а и няма да се лишите от вкусните пържолки Wink

# 38
  • Мнения: 2 030
Нямам скара. Понякога купувам готови  шишчета. Кюфтета и пържоли пека в тава във фурната.  Не искам да вмирисвам блока. Имах скара,  но я ползвах 1 път годишно и я подарих на родителите си.

# 39
  • Мнения: 4 380

п.с. Печеното на скара е вредно и канцерогенно. Отучавай мъжа си от тези лоши навици най-добре.
Ксения, сега пък това откъде го измисли? Ако е заради тефлона на скарите и грил-тигана е също вреден. Не виждам какво вредно има в мариновано месо изпечено на скара на дървени въглища?

Не съм го измислила аз, поинтересувай се и почети! При печенето на скара се образуват голямо количество опасни съединения. При обгарянето на месото се образуват мутагени, при капане на мазнина, в дима се съдържа много опасния канцероген бензопирин, който издигайки се с пушека отново се свързва с месото. Печенето на скара е най-вредният и опасен вид топлинна обработка на месото. Многократно по-вреден от пържене.

# 40
  • Sofia
  • Мнения: 8 221

Не съм го измислила аз, поинтересувай се и почети! При печенето на скара се образуват голямо количество опасни съединения. При обгарянето на месото се образуват мутагени, при капане на мазнина, в дима се съдържа много опасния канцероген бензопирин, който издигайки се с пушека отново се свързва с месото. Печенето на скара е най-вредният и опасен вид топлинна обработка на месото. Многократно по-вреден от пържене.
И аз за пръв път го чувам това. Ще се поинтересувам и ще прочета.

# 41
  • Мнения: 970
Ако е риба-купувам я готова опекана Peace
Иначе малко барбекю с дървени въглища отвън на двора,а самото барбекю прибирам в гаража Peace

# 42
  • Countryside
  • Мнения: 11 628
Аууу, горките ни прадеди как са оцелели, еволюирали, че и са се размножили с тези канцерогени в печеното месо  ooooh!

# 43
  • Мнения: 4 380
Аууу, горките ни прадеди как са оцелели, еволюирали, че и са се размножили с тези канцерогени в печеното месо  ooooh!

Ти кои точно деди имаш предвид? Онези от пещерата? Laughing Те са тренирали редовно фитнес, озонотерапия и чист въздух, спа процедури и катерене. Ако не бъдат изядени от някой динозавър, сигурно са успявали и да се размножат. Mr. Green Към 17-ти век средната продължителност на живот е била малко повече от 30-тина години. Ма пак са успявали да се размножават.

# 44
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
Печенето на скара е най-вредният и опасен вид топлинна обработка на месото.

мдам, чувала съм го. Но засягаше в по-голяма степен месото, изпечено на BBQ на дървени въглища.

Аз имам ел. скара и е на кухненския ми балкон (не е остъклен). Ползвам си я редовно и целогодишно и никого не опушвам и одимявам. Справка - на място.  Peace
Ако нямах такъв балкон не мисля, че щях да имам скара.
Най-много оребрен тиган и толкоз, който наистина почти не пуши и не излъчва миризма.

# 45
  • Countryside
  • Мнения: 11 628
Аууу, горките ни прадеди как са оцелели, еволюирали, че и са се размножили с тези канцерогени в печеното месо  ooooh!

Ти кои точно деди имаш предвид? Онези от пещерата? Laughing Те са тренирали редовно фитнес, озонотерапия и чист въздух, спа процедури и катерене. Ако не бъдат изядени от някой динозавър, сигурно са успявали и да се размножат. Mr. Green Към 17-ти век средната продължителност на живот е била малко повече от 30-тина години. Ма пак са успявали да се размножават.
Плюс бонус гладна диета Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт