Къде си държите скарата ако нямате балкон?

  • 14 971
  • 45
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
  • Мнения: 1 571
Имам ЕТО ТАКАВА скара. Слагам я върху керамичния плот, пускам аспиратора и я включвам. Има си тавичка, в която се налива вода и мазнините капят там. Мога да кажа, че пуши мноого по-малко от обикновена скара, може би и благодарение на капака. А най-голямото предимство е, че се мие в миялна, няма вече търкане на реотани с какви ли не препарати или миризми от неизмити стари мазнини.
Е разбира се усеща се миризма, но не повече от печене на пържоли във фурната.

Докато намеря линк, desinkata_85 е писала същото.

# 16
  • Мнения: 382
Ние използваме скарата на Филипс и също я слагаме на керамичния плот под аспиратора.Печем меса,риба,кайма и  колкото и да пуши(все пак доста по-малко от обикновената скара) на 1 м. от аспиратора не се усеща нищо.

# 17
  • Мнения: 721
и ние сме със същата скара на Philips,поставяме я под аспиратора и няма никакъв проблем с миризмата при печене

Eveto,погледни тук http://www.leksgroup.com/ на аспиратори/аксесоари за аспиратори/5 страница е показан възвратен клапан.монтирахме си такъв,затваря се при спиране на аспиратора и не позволява на миризмите от комина да влизат през тръбата в дома

# 18
  • Мнения: 4 187
На барбекюто в свекърва ми, тяхната тераса е огромна, пада се в задана част на кооперацията, миризмата не пречи на никого!

# 19
  • София, Манастирски ливади
  • Мнения: 1 194
и ние сме със същата скара на Philips,поставяме я под аспиратора и няма никакъв проблем с миризмата при печене

Eveto,погледни тук http://www.leksgroup.com/ на аспиратори/аксесоари за аспиратори/5 страница е показан възвратен клапан.монтирахме си такъв,затваря се при спиране на аспиратора и не позволява на миризмите от комина да влизат през тръбата в дома

Хиляди благодарности   bouquet
Още следващата седмица ще се снабдиме с тази екстра  и се надявам да се разделим с миризмите завинаги.

А всъщност отдавна съм хвърлила око на такава скара с капак. Моята е същата, но без похлупака. А с него мисля, че съвсем няма да има никави миризми и дим.

# 20
  • Мнения: 17 987


Eveto,погледни тук http://www.leksgroup.com/ на аспиратори/аксесоари за аспиратори/5 страница е показан възвратен клапан.монтирахме си такъв,затваря се при спиране на аспиратора и не позволява на миризмите от комина да влизат през тръбата в дома
Не съм Евето,но имам същия проблем и аз. Каква е разликата между двата показани и къде трябва да го сложи: където се съединяват отдушниците и аспратора или където аспиратора влиза в комина?

# 21
  • Мнения: 721
поставя се м/у отвора на комина и тръбата която влиза в него.от значение е ф-то/диаметъра на тръбата ,това е разликата м/у показаните


ГРЕШКА-замислих се дали наистина беше поставен там където писах(отдавна беше) и издърпах тръбата и от двата края.оказа се че е монтиран на отвора на аспиратора  и тогава е тръбата която отвежда въздуха към комина.разликата м/у показаните два модела е в размера на отвора на самия аспиратор.извинявам се Embarassed

Последна редакция: пн, 16 мар 2009, 12:23 от zllate

# 22
  • Мнения: 1 165
Аз съм се спряла на този модел.Надявам се да не пуши, че ще го ползвам под аспиратора.Да попитам тези от вас, които имат такива скари, понеже досега използвах от металните скари, как става месото, в смисъл вкусно ли е както на старите метални скари

# 23
  • Мнения: 28
Като живеехме на квартира, в една мансарда, без тераса, мъжа ми беше направил поставка навън, отляво до прозореца. Поставката беше два винкела, като релси, на които слагахме скарата. След като изпечем си я прибираме...Съвсем леко се усещаше миризмата от скарата(а тя съвсем не е лоша) Като поставите месото върху скарата, може да да притваряте прозореца...

# 24
  • Мнения: 721
да,вкусно е месото но не е точно като при металните.както има разлика във вкуса на печено на дървени въглища и на ел.скара.тази която имам на Philips е 1800 W и ми се струва слаба,нещата стават малко по бавно.

# 25
  • Мнения: 4 461
Пека на обикновенна скара под абсорбатора. Кухнята ми е отворена към хола и гарантирам, че въобще не се окажда...Но...След като направихме цяла веталационна система в кухнята. Същия абсорбатор включен в комина преди това не вършеше работа. Защото съседката от 4 етаж си е направила вградена скара в  същия комин. Читава работа, пече си жената без да дими пък долните етажи кучета ги яли. В резултат цялата пушилка се връщаше у нас и в съседката над нас. Викала ме е жената да видя какво чудо е в нейната кухня докато аз пека...Димна завеса, направо умрях от срам.
И след като не можахме по никакъв начин да се разберем с първопричината си изградихме отделна система. Сложихме по средата на тавана и два допълнителни вентилатора скрити в декоративна греда и просто нямам  никакъв проблем с печенето. 

# 26
  • Мнения: 2 270
Ползвам скарата под абсорбатора и отварям широко прозореца!

# 27
  • Мнения: 3 830
Пробвахме вчера да печем на балкона и не мога да Ви опиша каква пушилка се вдигна. Окадихме целия блок Mr. Green Laughing Такива експерименти селски повече в града не, единствено на село или може би, като ходим на пикник. Rolling Eyes

# 28
  • плевен
  • Мнения: 644
И аз нямам тераса на кухнята и слагам  скарата под абсорбатора.Не мирише на печено след това.Моята е тефлонова и може би има значение-незнам.Важното е че не мирише  Peace

# 29
  • Мнения: 4 380
Много рядко ядем печено на скара. Правим лятото барбекю с дърва на природата. За в къщи ползвам грил-тиган по-скоро за зеленчуци отколкото за меса.

Майка ми ползва скара точно в такава кухня с остъклен балкон. На широко отворени прозорци (още не са измислили абсорбатори спасяващи от миризми).

п.с. Печеното на скара е вредно и канцерогенно. Отучавай мъжа си от тези лоши навици най-добре.

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 05:56 от xenia

Общи условия

Активация на акаунт