Къде си държите скарата ако нямате балкон?

  • 14 962
  • 45
  •   1
Отговори
# 30
  • Countryside
  • Мнения: 11 628

п.с. Печеното на скара е вредно и канцерогенно. Отучавай мъжа си от тези лоши навици най-добре.
Ксения, сега пък това откъде го измисли? Ако е заради тефлона на скарите и грил-тигана е също вреден. Не виждам какво вредно има в мариновано месо изпечено на скара на дървени въглища?

# 31
  • Sofia
  • Мнения: 8 221
Слагам скарата на 1 метър под аспиратора върху керамичния плод на печката. Не се запушва и задимява. Аспиратора е с 2 турбини обаче.

# 32
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 295
Използвам редовно скарата. Въпреки остъклената тераса, нямам проблем с миризмите.

 
..Моята е тефлонова и може би има значение-незнам...

Според мен има значение. И моята е такава и не мирише.

# 33
  • Мнения: 4 965
Имам открит балкон, но нямам желание да осмърдявам комшиите.
Скара, барбекю и подобни си правим на вилата.

# 34
  • У дома... някъде
  • Мнения: 2 367
Нашата кухня също няма тераса и печем на скара под абсорбатора,не съм и представяла да излезна на терасата да опуша на хората прането #Crazy.Всеки път старателно се измива и прибира в кутията,сравнително рядко я ползваме.

# 35
  • Мнения: 4 433
Ох,много добре те разбирам.
Сега и ние сме в тва положение,но като си отидем на село,наваксваме стабилно Laughing

# 36
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 152
Имам открит балкон, но нямам желание да осмърдявам комшиите.
Скара, барбекю и подобни си правим на вилата.


 Peace

# 37
  • Мнения: 1 259
Скарата е прибрана във вградения гардероб, изкарвам я, ползвам я и след почистване отново се прибира. Но след като ти е затворен балкона, пробвай вместо скара да използваш грил-тиган... мисля, че ще останеш доволна, а и няма да се лишите от вкусните пържолки Wink

# 38
  • Мнения: 2 030
Нямам скара. Понякога купувам готови  шишчета. Кюфтета и пържоли пека в тава във фурната.  Не искам да вмирисвам блока. Имах скара,  но я ползвах 1 път годишно и я подарих на родителите си.

# 39
  • Мнения: 4 380

п.с. Печеното на скара е вредно и канцерогенно. Отучавай мъжа си от тези лоши навици най-добре.
Ксения, сега пък това откъде го измисли? Ако е заради тефлона на скарите и грил-тигана е също вреден. Не виждам какво вредно има в мариновано месо изпечено на скара на дървени въглища?

Не съм го измислила аз, поинтересувай се и почети! При печенето на скара се образуват голямо количество опасни съединения. При обгарянето на месото се образуват мутагени, при капане на мазнина, в дима се съдържа много опасния канцероген бензопирин, който издигайки се с пушека отново се свързва с месото. Печенето на скара е най-вредният и опасен вид топлинна обработка на месото. Многократно по-вреден от пържене.

# 40
  • Sofia
  • Мнения: 8 221

Не съм го измислила аз, поинтересувай се и почети! При печенето на скара се образуват голямо количество опасни съединения. При обгарянето на месото се образуват мутагени, при капане на мазнина, в дима се съдържа много опасния канцероген бензопирин, който издигайки се с пушека отново се свързва с месото. Печенето на скара е най-вредният и опасен вид топлинна обработка на месото. Многократно по-вреден от пържене.
И аз за пръв път го чувам това. Ще се поинтересувам и ще прочета.

# 41
  • Мнения: 970
Ако е риба-купувам я готова опекана Peace
Иначе малко барбекю с дървени въглища отвън на двора,а самото барбекю прибирам в гаража Peace

# 42
  • Countryside
  • Мнения: 11 628
Аууу, горките ни прадеди как са оцелели, еволюирали, че и са се размножили с тези канцерогени в печеното месо  ooooh!

# 43
  • Мнения: 4 380
Аууу, горките ни прадеди как са оцелели, еволюирали, че и са се размножили с тези канцерогени в печеното месо  ooooh!

Ти кои точно деди имаш предвид? Онези от пещерата? Laughing Те са тренирали редовно фитнес, озонотерапия и чист въздух, спа процедури и катерене. Ако не бъдат изядени от някой динозавър, сигурно са успявали и да се размножат. Mr. Green Към 17-ти век средната продължителност на живот е била малко повече от 30-тина години. Ма пак са успявали да се размножават.

# 44
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
Печенето на скара е най-вредният и опасен вид топлинна обработка на месото.

мдам, чувала съм го. Но засягаше в по-голяма степен месото, изпечено на BBQ на дървени въглища.

Аз имам ел. скара и е на кухненския ми балкон (не е остъклен). Ползвам си я редовно и целогодишно и никого не опушвам и одимявам. Справка - на място.  Peace
Ако нямах такъв балкон не мисля, че щях да имам скара.
Най-много оребрен тиган и толкоз, който наистина почти не пуши и не излъчва миризма.

Общи условия

Активация на акаунт