Как готвите коприва?

  • 32 647
  • 71
  •   1
Отговори
# 30
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 292

И аз. Последния път я направих с булгур, по съвет на баба ми. Стана много вкусна.

# 31
  • Мнения: 215
Много обичам копривена чорба,но както мама я приготвя.
Копривена каша също, коприва с ориз.

# 32
  • Мнения: 3 562
Правя баница с коприва - http://ttl.dir.bg/_files/t5_4677663.jpg

# 33
  • Мнения: 2 478
Класическата рецепта за коприва ми е най-любима.С лук,ориз,яйца и сирене.Ммммм обожавам я Laughing

# 34
  • Мнения: 180
Тарталета,би ли споделила рецептата за супа,но с булгур.

# 35
  • София
  • Мнения: 2 430
Ето и моята рецепта с коприва:
ориз с коприва
5 шепи (1 кг) коприва
1 ч.ч. (200 г) ориз
1/2 ч.ч. (100 мл) растително масло
1-2 глави (100 г) кромид лук
2-3 бр. (150 г) домати
1 ч.л. (5 г) червен пипер,сол

Ситно нарязаният лук се задушава в мазнината до омекване и се разбърква с червения пипер. Прибавят се последователно и се задушават доматите, нарязани на дребно, и измитата с топла вода и нарязана на ситно коприва, след което се заливат с топла вода. След завирането им се прибавя оризът. Ястието се посолява и се вари на тих огън до готовност. Поднася се с кисело мляко.

# 36
  • Мнения: 830
Единственият начин да накарам някой вкъщи да яде коприва /освен себе си/ е да я направя на салата с кисело мляко. Рецептата е като на салата Снежанка- мляко, чесън /пресен/, сол и малко олио/зехтин, само че с попарена и накълцана коприва вместо краставица. Аз не слагам цедено мляко, става и с обикновено. Счуканите орехи са задължителни.


А тази салата е жестока!  Peace В събота я правих, даже мъжат ми я яде, който е скептичен към този треволяк  Mr. Green

# 37
  • Мнения: 852
Най-често я правя на салата с кисело мляко,на супа и на фурна с ориз също я обичаме.

# 38
  • Мнения: 262
Ето и моята рецепта с коприва:
ориз с коприва
5 шепи (1 кг) коприва
1 ч.ч. (200 г) ориз
1/2 ч.ч. (100 мл) растително масло
1-2 глави (100 г) кромид лук
2-3 бр. (150 г) домати
1 ч.л. (5 г) червен пипер,сол

Ситно нарязаният лук се задушава в мазнината до омекване и се разбърква с червения пипер. Прибавят се последователно и се задушават доматите, нарязани на дребно, и измитата с топла вода и нарязана на ситно коприва, след което се заливат с топла вода. След завирането им се прибавя оризът. Ястието се посолява и се вари на тих огън до готовност. Поднася се с кисело мляко.


  аз я готвя почти по същия начин, разликата е че предварително попарвам и накълцвам копривата. И накрая 5 мин преди да сваля тенджерата от котлона прибавям прясно мляко около 100,150 мл. Може и без домати също

# 39
  • Мнения: 385
Момичета, кажете как се готви коприва с яйце и сирене? Иска ми се да опитам, но незная как, Мерси предварително   bouquet

# 40
  • Мнения: 801
аз днес правих коприва с ориз, но вместо кромид лук използвах праз лук. Много вкусна стана.

# 41
  • Стара Загора
  • Мнения: 526
Аз правих пържена с яйца и сирене:
Измих копривата, накълцах я със сатър на една голяма дъска, както е сурова (със сатъра не ми се допират пръстите до копривата и не пари). Загрях олио в тигана и изсипах накълцаната коприва, като я бъркан постоянно. Като се изпържи, изсипах няколко яйца и натрошено сирене и се бърка, докато станат готови яйцата.

# 42
  • Мнения: 262
Аз правих пържена с яйца и сирене:
Измих копривата, накълцах я със сатър на една голяма дъска, както е сурова (със сатъра не ми се допират пръстите до копривата и не пари). Загрях олио в тигана и изсипах накълцаната коприва, като я бъркан постоянно. Като се изпържи, изсипах няколко яйца и натрошено сирене и се бърка, докато станат готови яйцата.
  това ще го пробвам, изглежда и по лесно и бързо от джурканата копривена манджа

# 43
  • Мнения: 2 556
Копривата у нас се хапва само на супа, с малко лук и ориз, без домати. Става страхотно.

Коприва с яйца е нещо, което дори не мога да опитам...

# 44
  • Мнения: 1 394
Имам една страхотна рецепта.Копривата се попарва.Слага се в миксер кана,добавят се 1-2 яйца,черен пипер,сол,зелен лук и брашно да стане на каша.Всичко се разбива добре.Взема се с лъжица и се пържи в сгорещена мазнина.
Стават страшно вкусни! Heart Eyes
Ако не сте любител на пърженото/като мен/ можете да си ги направите в тефлоновия тиган-печени...

Общи условия

Активация на акаунт