Как готвите коприва?

  • 32 647
  • 71
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 789
Обожавам коприва,но не съм сигурна в нещо.Някой може ли да ми каже(дано не ми е много глупав въпросът Embarassed),колко вида коприва има,защото някой беше споменал преди,че една коприва ставала за ядене,а друга-не?Тук ,в Испания много рядко се среща коприва,и тази,която си бера,не е така ароматна като тази,която си готвя в Бългрия.

# 46
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 321
Сасукано не знам.
Аз си я правя на супа, и малката с удоволствие я хапва.
Слагам лук, ориз, малко домати, малко червен пипер, щипка индийско орехче. Овкусявам с кисело мляко.

# 47
  • Мнения: 8
Набрах си коприва и се чудех какво да я правя. Рецептите ви са доста интересни и ще пробвам коприва с яйца и сирене/ като миш-маш/.Дано да я харесат.

# 48
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
мъфини с коприва.както се правят със спанак.

# 49
  • Мнения: 9
Аз я кипвам,прецеждам и започвам да я кълцам, слагам брашно,пак кълцам.Връщам я на огъня,слагам  малко червен пипер,сипвам от водата дето се е варила,посолявам,счуквам 2-3 яйца,малко сиренце,накрая и слагам счукан чесън.И на  баница я обичам Crazy ммм -страхотна!

# 50
  • на Земята
  • Мнения: 291
Трябва ли копривата преди готвене да се попари?Тия дни правих супа и само я измих.Реакцията на съседка беше-ааааа как без да я попариш? newsm78

# 51
  • Мнения: 27 524
Трябва, да  Peace

Аз правя простичка супа от коприва  Simple Smile



Освен това с ориз на фурна, също и на каша с чесън и сирене и яйца.

# 52
  • на Земята
  • Мнения: 291
Благодаря,Блонди!Малко тъпо ама защо се попарва и така не отиват ли полезните вещества във водата,която се изхвърля?

# 53
  • Мнения: 27 524
Кики, да ти кажа честно и аз не знам точно защо. Знам само, че така са рецептите и така правят и майка ми, баба ми... Предполагам, че е за да се омекоти бодливото и дивото на копривата  Thinking Аз си бера накуп, попарвам да се слегне, изцеждам и прибирам в пликчета във фризера. Да, за съжаление част от нещата заминават с водата, ама...   33uu

# 54
  • Мнения: 7 779
Кики, да ти кажа честно и аз не знам точно защо. Знам само, че така са рецептите и така правят и майка ми, баба ми... Предполагам, че е за да се омекоти бодливото и дивото на копривата  Thinking Аз си бера накуп, попарвам да се слегне, изцеждам и прибирам в пликчета във фризера. Да, за съжаление част от нещата заминават с водата, ама...   33uu
първата коприва , както и връхчетата , не боцкат (парят). с голи ръце я бера и ми няма нищо. измивам само със студена вода.после докато се пирготвя всякакви бодли омекват. и не е жилава.   bouquet

# 55
  • Мнения: 27 524
Аз бера само връхчета и само първа коприва. Слагам два чифта домакински ръкавици и боцка и през тях, та знае ли се  Joy

# 56
  • Houston, TX
  • Мнения: 15 782
Аз използвам сушена коприва ( тук не съм открила прясна, така че мама бере и суши).

Правя копривена супа, коприва с ориз, слагам я в мързеливите картофени кюфтета, а скоро правих и картофи с коприва.

# 57
  • Мнения: 7 779
Аз бера само връхчета и само първа коприва. Слагам два чифта домакински ръкавици и боцка и през тях, та знае ли се  Joy
нежно ти е кожлето  Laughing

# 58
  • Мнения: 631
Аз открих начин да бера копривата без да се паря. Отрязвам я с ножица и с върха на ножицата я хващам лекичко и я прибирам в найлонова торбичка. Няма нужда от ръкавици... Peace
След това я попарвам с малко гореща водя да постои  минута - две, без да ври - само я заливам..., за да не пари и си правя кюфтета с яйца, сирене, брашно и сол, може и малко магданоз и зелен лук накълцан да се сложи и две лъжици кисело мляко с щипка сода. Гребвам с лъжицата и пържа кюфтетата. После са чудни с кисело мляко с чесън.   chef
За да ги яде детето съм ги гръстила КЮФТЕТАТА НА ШРЕК  Laughing Sunglasses

# 59
  • Мнения: 1 232
Дойде копривеното време.  chef

Общи условия

Активация на акаунт