Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 76

  • 39 500
  • 313
  •   1
Отговори
# 15
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Ле-ле, пак страхотни красоти сте натворили.
Буболинка наистина много игра е паднало с тези кексчета , но пък са страхотни.
Кики Много е красива тортата.
Дарилка супер пчелечки

и аз да попитам за шоколадовите бордове-как ги правите -къде да прочета

# 16
  • Мнения: 1 965
Е, то откъде да започна....  Shocked
Торта след торта! Красиви, изпипани ... страхотни.
Искам само да ви покажа нещо, от АГЕНИЦЯТА ЗА РАЦИОНАЛИЗАЦИИ. Сетих се как за много малко пари, човек се снабдява с един доста добър набор инструменти. А именно КОМПЛЕКТ ЗА МАНИКЮР. Има разни несесери, с много неща вътре и понеже са "сделани незнайно къде" струват по 5-6 до 10 лв. Искам да ви кажа, че от 2-3 дни си играя с тях и доста добра работа ми вършат. Така че, който не иска да дава торби с пари, да се огледа в козметичните магазинчетаОсвен това, си приспособих и тези МАНИСТА . И те много помагат. Това е засега

# 17
  • Мнения: 1 485
Аз искам да помоля да се коригира рецептата за торта Татяна. В момента библиотеката и първия пост дават линк към рецепта, която не е написана коректно...по-надолу в мненията е направена корекция, но е доста заблуждаващо и в крайна сметка не става ясно течната сметана къде се слага. Първия път като я правих наръгах течната сметана в сместа за блатове...резултата не беше впечатляващ  Tired . Този път си направих труда да потърся оригиналната рецепта и тортата ми се получи много добре  Peace

Аз също мисля,че това е необходимо да се направи ,т.к на първо четене и аз бях решила,че сметаната се
слага в блатовете WinkНо незнам защо,но не ми допадна дадената рецепта и потърсих друга с по- ясни обяснения.
Защото нищо друго не е уточнено-единствено ми се е набило "Блатовете за Татяна не се сиропират!!! и нищо друго........

Ето два линка ,които са мисля с по-подробни обяснения.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=31923.0

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=gotv&Number=19392 … mp;sb=3&part=

Риен, да белият борд е с точно такава форма,а пък защо правя шоколадов борд-в случая тортата трябваше да е малка до
10 парчета,и не ми допадна визуално и реших да и придам малко обем с борда Wink

Ванче, комплектите за маникюр наистина вършат страхотна работа-аз отдавна ги използвам Peace
Дори последния си купих за 2лв Mr. Green

# 18
  • София
  • Мнения: 178
Fior - хартиените формички за кексчета не се мажат или ръсят, директно си сипваш тестото вътре. С тях кексчетата са по-стилни и красиви и не се цапаш, докато ги ядеш. Но можеш и да ги махнеш, преди да ги поднесеш - отлепят се супер лесно.
Дарилка, KikiNiki - много сладурски тортички, пчеличките са ми любим мотив за украса.
Rien - и при мен е голям зор да опазя нещо от децата (мъжа съм го възпитала и не пипа докато не кажа "айде, вече може да ядете!"). Затова винаги паралелно правя по две неща. Тоя път им изпекох обикновен кекс, който обаче изпукаха за 15 минути и пак хвърлиха око на кексчетата. Най-малкия уж ходеше да души цветенцата, но междувременно удряше и по един език Laughing Laughing. Накрая от лиги на пеперудките им клюмнаха крилцата Cry.

# 19
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Clairette, много сладка торта с много приятни цветове. Обожавам по-нежните пастелни цветове.

Fior, и юбилейната и шоколадовата са станали супер.

Дарилка, добре си се потрудила. Пчеличките ми каресват, но цветята не- доста са разпльокани. А за моите медовици бях писала, че медената пита е от ММ и ползвах глух гаечен ключ.

KikiNiki, определено да украсяваш ти идва отвътре. Много сладка и ярка торта.

bubolinkata, очите ми останаха в твоите къпкейкс  Simple Smile

И да не съм валат ето и от мен една:

Последна редакция: нд, 22 мар 2009, 13:23 от _Пепи_

# 20
  • Там някъде нейде !!!
  • Мнения: 1 136
Цоп!!! Whistling

# 21
  • Мнения: 1 485
bubolinkata ,аз питах конкретно за твоята рецепта,защото в някои рецепти има нужда от мазнина.
Понеже съм имала неуспешни опити Sad Значи за твоите не се налага да се мажат Wink

и аз да попитам за шоколадовите бордове-как ги правите -къде да прочета

Ако това ти свърши работа-http://candy.about.com/od/phototutorials/ss/sbs_transfers_2.htm
http://candy.about.com/od/phototutorials/ss/sbscaketransfer_6.htm

Пепи,отново заслужени аплодисменти за последната торта,и за предните също Hug Hug Hug
Розовото е разкошно Heart Eyes

# 22
  • Мнения: 634
Клайрете,снощи сме писали почти заедно ,позравявам те за прекрасната торта Hug
Дарлинка ,много сладък медовик.  bouquetДа ти кажа ,че за един ден правих седем торти ,а не за пет. Naughty
Блу,тортата ти е едно към едно с тази от която си се вдъхновила даже твоето паяче много повече ми хареса Hug
Фиор,и двете торти са много стилни  chefПитакка,как направи шоколадовите фунии?
Патривия ,джунглата си я бива Hug
Кики Ники ,браво Hug

Пепи ,много пъстра торта ,страхотна  bouquet

# 23
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Албенка, как успях да пропусна твоите торти  ooooh! Браво. Ти наистина си ударника на групата. Възхищавам се умението да разпределиш времето си и да успееш с всичко.

blueeye®, твоята торта е по-хубава от оргинала. Много е идейна  Simple Smile

# 24
  • Мнения: 1 485
Фиор,и двете торти са много стилни  chefПитакка,как направи шоколадовите фунии?
Албенка, фуниите правих от печатарско фолио-направих си го на фунийка,залепих с тиксо и с четка за рисуване,но по дебела
намазах  отвътре с шоколад.Сложих ги във фризера-това е.Все пак идеята с фолиото е твоя Wink
Обаче за 1 ден- 7 торти ми изглеждат много страшно ooooh!Как успяваш-изобщо не знам
 smile3501 smile3501 smile3501

# 25
  • у дома
  • Мнения: 1 581
Благодаря Ви  Grinning

при мен паячето всъщност е скарабей  Joy  Mr. Green - снимката е линк към стъпка по стъпка   Laughing и явно не съм го докара много, щом повечето решихте, че е паяк  Mr. Green hahaha

Дарилка, очите са топчета от готова маса, боядисани отгоре с боя. зениците са - топченца Нескуик  Laughing опитах да ги направя кухи от шоколад (като къщичките на van444eto), но не се справих  ooooh!

bubolinkata, Fior, KikiNiki, Дарилка, _Пепи_, patriyani чудни торти сте сътворили, харесват ми всички  Hug  bouquet

Последна редакция: нд, 22 мар 2009, 14:34 от blueeye®

# 26
  • София
  • Мнения: 2 113
Събрахте ми очите!!! Радвам се, че в тази продуктивна нощ, която мина, не съм била само аз надвиснала над торта:))))

Клер - чудесни гербери/маргарити, какво значи втори етаж - мус, как се покрива това нещо, блатове няма ли?

Албенче, много добре си работила, като "много" е за добре и за работила:)))) Страшна си, тази ударност ми е непонятна!!!!

Блу, как само добре си я опаковала мумията - изглежда семпло, но си мисля че играта с тези лентички не е била за подценяване:)))


Пепи, Дарилка, KikiNiki, страхотно пролетно настроение!

Буболинка, голямо удоволствие за душата са ми твоите произведения...Много естетично и добре изработено...само се чудя, като ги хапвате, украсата ядетете ли я, защото при тортите, докато се разреже, може да се отстранят украсите, но тук това е индивидуално кексче и няма как да го разхапеш с цялата украса...Не че бих стигнала до яденето му, ако някой ме почерпи с такова, ще си го гледам и ще си го взема вкъщи да го покажа:)))))
Въпрос: как нанасяш шоколадовата и марципанена глазури така, че да не се олива кексчето?

Фиор, много добра работа, добре е станал бордът на юбилейната, шоколадовата ми се дояде повече:))))

Опасявам се, че забравям някого...не ми се сърдете, още не съм си доспала, а нощес имах само 2 1/2 часа сън. Харесвам това, което направих, но ако си бях оставила повече време, щях да се постарая над някой изработки много повече. (Поводът е РД на майка утре, в момента това торте се тресе в някакъв автобус към нея...дано го види така, ако не - ще й пратя снимки:))



още

# 27
  • Мнения: 1 329
и аз да попитам за шоколадовите бордове-как ги правите -къде да прочета

Моя направих благодарение на подробните обяснения на краси.мира, ето от тук - надявам се, да не ми се сърди за рецептата http://hihonas.blogspot.com/ . Краси.мира  благодаря, много лесно става наистина.
Пепи, цветята трябваше да са рози, но накрая нищо не се получи. Нямам никакви приспособления за изрязване на фондан и беше мъка ooooh!
Новата ти тортичка е супер, много нежна и пролетна.
blueeye® много готин е тоя скарабей, аз на рогач го оприличих Wink
Албенка, как се справяш с цели 7 торти наведнъж.  Rolling EyesБраво! Hug
dimitrina73 много нежна и изискана тортичка. Пролетните цветя - очите ми останаха в тях! Hug Украсата върху тортата с какво я направи? Майка ти ще се зарадва много, дано да не претърпи големи измемения тортата в тоя автобус Peace

Последна редакция: нд, 22 мар 2009, 15:12 от Дарилка

# 28
  • Мнения: 326
новата тема започва с много пролетно настроение Heart Eyes
 dimitrina73, тортата ти е много стилна. Лилавото айсинг ли е? Много ми харесват така изрисувани торти, но за момента не се престрашавам да пробвам.
blueeye®, тортичката е същата като оригинала
_Пепи_, много нежна тортичка за малка гопожица

Ето и две тортички от мен:


сърцето го правя вече за втори път, но предния път беше с розови цветчета, а сега с червени  Mr. Green.. та го показвам пак:


още снимки: http://slingbebe.multiply.com/photos/album/7/7#1

# 29
  • Мнения: 1 173
Много торти много нещо на първите 2 страница. Страшна производителност - браво на всички   bouquet.
Дими не мога да ги пропусна тези минзухари - като истински са. Невероятно . Гъм пейст ли ползва?
 Аз нали споменах че правих по 2 различни рецепти - разлика няма . Обаче , как така на теб не ти "съхне бързо" ( може би понеже си сложила по малко Tylose) - това чудо си стана точно като "дъвка" , еластично и съхне адски бързо  #Crazy . Аз съм свикнала с готов гъм пейст - разликата е огромна. Но ще смесвам с фондан , а за следващия път по малко "дъвчица" ще сложа. С кой номер "писа" отгоре - 1 или 2?
Клеър това със сметаната е объркващо наистина , но как не ти се получиха "редки" предния път блатовете  Shocked . А на вкус - този път допадна ли ти или си оставаш "шоколадов почитател " . Тортата ти ми харесва , но малко да ги беше "сгънала" тези маргаритки ( гербери) .

Общи условия

Активация на акаунт