Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 76

  • 39 502
  • 313
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 326
KikiNiki, аз моите ги купувам от фирма Торнадо в Пловдив. В София момичетата ги купуват от Кадемлия 6. Луксозните са по-твърди от пресован картон, тях ми теглят (цената е на килограм), а подложката на сърцето е обикновен картон май по 13 ст.бройката. Много са удобни Peace

# 46
  • Мнения: 2 185
Кикиники, аз не мога да помогна, вече започнах сама да си изработвам подложките, но не знам в Бг дали и от къде можеш да намериш материала, който използвам...http://hefd.jsc.nasa.gov/images/acoustics/foamcore.jpg

Мерси на всички за отзивите. И аз видях много хубави торти   bouquet
Ще се опитам по спомени да отговоря на въпросите:
Дими- аз малко глупаво го написах за този шоко-мус  ooooh! . И аз не знам какво е точно, на принципа на тортата с рула, но използвам нещо друго, което не е руло, защото не намирам рула тук-взимам нещо кексоподобно, много шоколадово от Немския магазин, а вътре забърках на око някакъв шоко мус+ банани..стана супер.
Рая- Татяната този път ми стана супер- 4 дебелички блата ( доза и половина)...предишния път бяха като палачинки изобщо не бухнаха. Но сега спазих всичко както си е по рецептата- бърках с вилица и т.н. и стана много добре. За крема пак направих предложения от теб, защото си поискаха да е като миналия път. Стана добре, много се хареса, но аз съм си любител на шоколада  Peace .
Гледам гъмпейста обсъждате, не знам защо слагате Тайлоз+ дъвката, аз чета, че само поръсват фондан с Тайлоз и дава добри резултати-смятам да пробвам, но трябва да се сдобия с Тайлозата първо  Peace.

# 47
  • София
  • Мнения: 2 113
Така..., имам въпрос, обаче, към вас: Изпробвах два вида Тирамису. Искам да направя торта с маскарпонов крем, но се чудя трябва ли да съдържа сметана, за да стои по-стабилна тортата? На мене определено наличието на сметана в Тирамису-то не ми допадна, но не зная при тортите дали е определящо... И такава торта търпи ли захарно покритие, т.е. дали няма да "шава"? Ще съм благодарна, ако някоя от вас сподели опита си.

Аз съм правила тирамису, покрито с шоколадов фондан, но не съм ползвала бишкоти, а си правих бишкотени блатове, сложих и един отгоре, и лента от блатовете отстрани. Ето тортата. Почти една година мина оттогава, та не помня в рецептата (уж доста близка до оригиналната) дали имаше сметана...мога да погледна и да ти я пратя, но ще е утре, защото днес просто няма да имам сили за това:)))

Клер, сега ми стана яно Hug

  Къде се продават кутии с капак за торти? Днешната ми се наложи да я транспортирам покрита с 2 салфетки на задната седалка на колата, ама не беше за дълго.. Имахме едно време такава кутия, ама къде отиде..

В магазините за домашни потреби, не във всички, но в някои има. Напоследък съм мяркала и в магазините за "по 1-2 и няколко лева"Simple Smile

# 48
  • Мнения: 186
Да, да, Дими, идеята ми е да ползвам блатове, не бишкоти, но си мислех за пандишпанови. Ти сега ме хвърли в размисъл - какви са тези бишкотени блатове. Гледах в тортената - или съм недогледала или такова нещо няма newsm78. Това с лентата отстрани много ми допадна, благодаря за идеята, което ме навежда на мисълта, че може да се направи вита торта? Имам време да дочакам и твоята рецепта, ако не те затруднява, разбира се Hug

# 49
  • Мнения: 1 173
Клеъртова за подложките , не е ли картон със стериопор - на мен на такова ми прилича. Аз си взех няколко такива , но пак трябва да се покрива с фолио. Там покрай теб в Далас има сигурно поне 5 магазина за кей декорейшън ( не Хобитата и подобни)- не си ли пробвала на търсачката да ти излезе инфо. Аз намерих в Сейнт Луис - като се запътя натам , ще си взема подложки като хората . интересно ми е само какво ще ги правя 100 бр , ама...
 За гъм пейста - слагат във фондана Тайлоз обаче с каква цел и аз не знам ? Иначе оригиналната рецепта , която даже е в сайта на  Tylose си е белтъци , пудра загар и Tylose ( шортънинга е само да си намажеш ръцете докато се омеси). Обаче , както казах това чудо съхне невероятно бързо ( за разлика от готов гъм пейст)
Ивейн няма я тази рецепта в Тортената . Дими я беше вземала от един сайт Бейкинг 911.

# 50
  • Мнения: 559
Лично аз си правя подложките от картон или МДФ в подходящи размери.Облепям ги с алуминиево или бяло фолио,хартия или подходящо по цвят друго хартиено покритие.Отгоре покривам плътно с ленти една до друга прозрачно широко тиксо.Така си работя върху него,бърша го ,а то си остава и е ок.

# 51
  • Мнения: 310
Леле, докато аз съм се занимавала с моята торта, колко красиви торти сте показали  Shocked   Grinning След всичките тия красоти чак ме е срам да покажа моята, но се надявам натам да показвам по-хубави торти.Ето и моето произведение, което ми скъса нервите  Laughing
 тук
Толкова проблеми имах с тази торта, че....Първо блатовете станаха толкова криви, че се озорих, докато ги изравня, така че да приличат на  нещо.Има ли някаква хитринка блатовете да бухват равномерно?  Rolling Eyes Фигурките направих от Руска мастика 2, която въпреки обясненията на Пепи   bouquet не ставаше за нищо. Чупеше се, късаше се и т.н. едвам направих подобие на човечета  Embarassed станаха малко оръфани, но се изядоха.На всичкото отгоре на сметаната ми й имаше нещо и не искаше да се разбие, та тичах до магазина за нова.Емблемата на Левски стана крива, защото я нарисувах на ръка, определено не ме бива да рисувам.Когато направих тортата бях много щастлива, че всичко е свършило   Joy Беше голямо предизвикателство.
Покрита е с ММФ (raya_рая    bouquet  ) отдолу с маслен крем+пудинг (violetblue, благодаря ти  Hug )
Ии няма как да не изкажа благодарностите си на всички, които ме подкрепиха да не се отказвам, въпреки, провалите ми с тези захарни теста   bouquet

Пепи как направи така блузките на джуджетата все едно са отгоре на панталонките.Аз като правих човечетата и като съедних долната с горната част и изглеждаха отделно една от друга.Надявам се да разбра какво питам  Grinning Междудругото тази торта е просто перфектна, толкова изпипана.Браво!

# 52
  • Мнения: 1 610
Ти сега ме хвърли в размисъл - какви са тези бишкотени блатове.
Незнам на кое викате бишкотени блатове, но съм правила бисквитен блат / натрошени  бисквити Petit Beurre 200 гр., масло 50 гр , смлени ядки 100 гр. Това се пресира в пръстена и се слага във фризера да стегне  / Това ли имате предвид?
Или имате предвид оригиналната рецепта на Тирамису с накиснати бишкоти?
http://mka900.blogspot.com/search/label/%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8
Надявам се Милен@ да не се сърди, че ще дам линк към нейния сайт. Предлагам да я питаме и да го сложим в Библиотеката. Има и шоколадовия борд, в предната тема дискутирахме, сега го пускам да напомня , че някой пак пита.  Embarassed
 Пускам го най-вече заради  рецепта за крема на тирамису.Крем фреш  е каймак, не е точно сметана. Вие какво слагате в бг? Заквасена сметана? Що ли питам, ами не отида до Тортената?

Бобси, тортата ти е станала супер. Не разбирам защо си толкова критична.Вероятно си имала проблеми, но си се правила отлично с тях, Малко човеците са статични, но те са левскари на тренировка   Joy

Последна редакция: нд, 22 мар 2009, 22:49 от rien

# 53
  • София
  • Мнения: 2 671
Момичета, тази тема започва много добре - само изпипани и интересни торти  smile3501 на всяка една от вас!!!

На повечето въпроси сте отговорили вече, аз само да питам Дими затази руска рецепта и хареса ли ти на вкус, ако си имала възможност да пробваш?

Кики, хартиени подложки има и на пазара Д. Петков - една лавка м/у пазара и детския клуб на Пиротска, а диагонално е разположено магазинче за дом. потреби, в което съм виждала кутии за торти за многократна употреба. За еднократна - на Кадемлия и също в една книжарница на Стамболийски Самекс 77- в частта след Канала, но беше в ремонт, сега не съм сигурна дали е прилючил  Thinking

# 54
  • Мнения: 1 271
Еееееееееее, не, вие направо се Уляхте, то не бях цветни, то не бяха животни....  Outta Joint
Всички торти о предната и началото на тази са просто невероятни.Личи си, че всяка торта е правена с любов!  Heart Eyes

Копвам си всички картинки и ще си ги разглеждам цяла нощ.

Антоан,  завидях ти на търпението, честно!   bouquet Овчицата е много сладка.  Heart Eyes

Сега, да попиша малко за тортата 2 в 1  Mr. Green
Първо, много благодаря на всички за пожеланията, малката си ги изчете сама и остана възхитена  Hug

Райка, правилно си забелязала, изби ми крема  Twisted Evil , а толкова масло намазах, въпреки, че не се усещаше после вкуса му, обаче не разбрах защо стана така.Може би защото замъка беше без подпори и доста си натежа.Размерите му са като за мини торта-13-10-7-5 .

Морето беше от желатин, много бързо ми се надигна и стана все едно са се разплискали вълните, не беше такава идеята, аз исках да го махам обаче детенце не позволи, така му харесвало повече.  Mr. Green
И да, наистина тортата си беше проект, които се писа на хартия в период от два месеца-с всичките му детайли!!!  Twisted Evil

# 55
  • Мнения: 4 358
Момичета невероятно #Crazy.Торкова красота.Писах ви до едно време....................но после загубих края.До втора стр.списъка беше станал огромен.
Нямам какво сега да покажа.Още ядем Сметановата торта.Но скоро ще правя Медовика за 1 час на Селма и ще покажа.
Исках и аз като Кики Ники да питам Антоан как точно прави тортите животинки като овчицата.Изрязваш блатовете ли Антоан и после моделираш тялото или как точно newsm78

# 56
  • Мнения: 1 329
Радвам се, че има оживление. Wink
Моята торта вече е в миналото, правяги малки, за да се изяждат и за да имам какво да творя. Mr. Green Кумовете ми се включиха активно и на мъжа досат се хареса... Peace

Бобсито, невероятен терен за разгрявки и футбол. Незнам кво се косиш, но много ми харесва, светлинни години си пред мен ...като се има предвид че нямам и опит с фондана...
Антоан, разкажи повече за 3Д обемните торти. С форма ли ги правиш?

Търся рецепта за домашна бисквитена торта. Идеи някакви?

# 57
  • Мнения: 310
Дарилка  благодаря ти, аз също нямам опит, това ми е първата торта със захарно тесто  Peace
Ето няколко теми с бисквитени торти, дано съм полезна :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18062
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=74658
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=111979
rien   тези човечета милите, докато ги направя, 10 пъти има падаха главите, краката, косите  ooooh! много скапано тесто се получи (не че ако беше хубаво щяха да станат по-хубави)Не успях да им направя нослета, очи, уши, длани и косите им станаха едни...все едно носят шапки  hahaha  Междудругото другата седмица ще правя торта и този път ще пробвам шоколадовото тесто, дано стане по-добре  Grinning

# 58
  • Мнения: 1 610
Междудругото другата седмица ще правя торта и този път ще пробвам шоколадовото тесто, дано стане по-добре  Grinning
Ооо, Бобси не искам да те разочаровам, но на мен шоколадовите теста не ми стават хубави за моделация на човеци. Продължавай да пробваш със захарните теста, ще ги налучкаш все някой път. Даже мога да кажа, че комбинация от захарно и много малко шоколадово бяло тесто е била досега най-добра. Но ми жълтее.
Проблема с падането на ръцете го реших като им сложих арматура / тел/ , която продължава и се набучва в тялото. По книгите за декорация лепят с лепило от трагант и глюкоза?? Не съм пробвала. Както и със захарна водичка.
Ти не слага ли вътре клечки? Как така им падаха главите ...Убийца.. Joy Joy
И да ти кажа, че за първа торта е перфектна.

# 59
  • Мнения: 1 173
Бобсито ай сега , що така не пусна тортата със снимка , ами линк ? Ти много критика му удари , пък аз гледам , гледам и чак не видях всички неща които не харесваш  Laughing Обаче Риен е права -за първа торта с покритие е просто Перфектна ( и да не си мислиш , че те четкам заради букета  Mr. Green- казвам го искрено   bouquet )
 За блатовете - почти не може да се изпече равен , просто си го изрежи където се е надул. После като шпакловаш с крема и ще се получи. Но както казах преди няколко коментара , и при идеално замазана торта ако ти се размекне отдолу маслото , пак може да стане "неравна".
 Риен аз започнах да лепя с "арабик гъм"+ вода - страшно лепило. Ще има да бъркам лепило 10г напред , след като "арабик гъм" не става за "гъм пейст" ( пък аз затова го взех миналото лято - ама кой ти разбирал тогава  Joy )
 Глави , слагам на клечка за зъби , ръце , крака с тел.

Общи условия

Активация на акаунт