Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 76

  • 39 507
  • 313
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 310
Ти не слага ли вътре клечки? Как така им падаха главите ...Убийца.. Joy Joy

Много ме развесели поста ти  Joy Наистина съм убийца  Rolling Eyes едното човече го удавих, падна му главата в чаша с вода и сега си имам вкъщи един обезглавен футболист  Laughing Не съм слагала никакви клечки, само лепих с вода.А защо не се моделира хубаво с шоколадово тесто?Меко ли е?
raya_рая  нали знаеш, който прави тортата все вижда някакви кусури.А ММФ стана страхотен, един такъв гладък, след предишните ми провали така му се израдвах  Joy Само разточването беше доста трудно

Хубаво е да чуеш добри думи от такива майсторки  Hug Благодаря ви

# 61
  • Мнения: 388
За блатовете, съвсем скоро ми стана крив блата, та измислих следната хитринка:
Моя блат беше цял и го рязах да станат 2, но ако са ти отделни блатовете също става номера -  та разрязах си аз наполовина блатчето и после завъртях горната част, така че там където е дебело на долния блат, на горния да е тънко и обратно - където е тънко на долния блат, отдолу да е дебело. Разликите лесно се компенсират с крем. Вярно че не е много еднакво, ама пък на едно отрязано парче разликата не се вижда... трябва да сложиш 2 парчета от срещуположни страни на тортата, че да се види разликата. (пък и едва ли някой гледа вътрешността на тортата... повечето се интересуват от вкуса й Wink )

# 62
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Krische, да ти е жива и здрава дъщерята. Много хубава шоколадова торта си и спретнала.

antoan2006, браво за търпението. Много са хубави у двете торти. И аз искам подробности за това как оформяш телата, че скоро ще правя лъвче.

Бобсито, следващият път снимката я покажи нааправо в темата, а не с линк. За малко да пропусна хубавата торта. Гледайки я не бих казала, че е покривана за първи път. Браво. Много хубаво е станали всичко. А за да не ти падат частите задрепяй където можеш с клечки за зъби.

Някой питаше за блузките на джуджетата: Отдолу под грната част имат по още една лента. А горната е вдлъбната с нож и така долната част изглежда като продължение. Вариант 2 е след като се сложи тялото да се облече цялото с друг цвят, като вече е по-дълъг от самото тяло.

# 63
  • Мнения: 6 862
Напоследък много торти - много нещо ooooh! . И коя от коя по хубави и впечатляващи smile3501 .Направо нямам думи да изкажа възхищението си от всички.Затова няма да изброявам,а за всички вас  smile3525  newsm20 .

Krische,с теб сме на една вълна.И моят син днес има рожден ден - навършва цели 17 год (боже, кога одъртях толкова newsm78 ).Да са ни живи и здрави,Господ да ги пази и да имат много късмет в живота си милите ни овнета Rolling Eyes .И макар,че той не искаше торта, все пак му направих една - маслени шоколадови блатове с лешници,сиропирани със сироп с портокалов аромат,крем от пудинг "Ванилия",крема сирене и сметана.И така популярния напоследък шоколадов борд  Wink .

# 64
  • Мнения: 2 708
Бобсито и аз да се включа, и да ти кажа, че си е страхотна тортата.  Hug Вратата от белтък ли си я правила или е нещо друго newsm78 поне аз не прочетох да си казала от какво е Wink

Имаше питане за тия страничните стърчащи, уж като фльонги ама не съвсем Joy от шоколад са, белия кувертюр, който с Ванчето и още момичета си делихме.

2 в 1 явно верно сме на една вълна. И вие да сте живи и здрави Hug Hug Hug Да те слуша и да ти помага Peace Тоооо аз вече не ща да ги мисля мойте години покрай техните как отлетяха hahaha но това е положението - предпочитам да си мисля, че младеем с тях, а не одъртяваме, защото пазят духът ни млад Peace Весел празник при вас желая Heart Eyes
Това с шоколада взе да ми харесва да се цапотя hahaha пък и имам още бая кувертюр за експериментиране Joy Joy Joy

# 65
  • Мнения: 1 965
Бобсито - страхотна ти е тортата. Изобщо не личи че си имала проблеми. И аз се нареждам на опашка за тайната на вратата.
2в1 - Да ти е жив и здрав младежа. Тортата изглежда много вкусна освен че е красива и стилна.
Междудругото другата седмица ще правя торта и този път ще пробвам шоколадовото тесто, дано стане по-добре  Grinning
Ооо, Бобси не искам да те разочаровам, но на мен шоколадовите теста не ми стават хубави за моделация на човеци. Продължавай да пробваш със захарните теста, ще ги налучкаш все някой път.
Веднага те опровергавам rien - Всичко което виждаш в моя албум е от шок. тесто. ТОВА е от събота и неделя и си чисто шок. тесто без примеси. Не са перфектни, но толкова си мога да моделирам.  Просто трябва да му хванеш цаката ако искаш да си играеш с него.
Кой питаше за подложки в София?
Мисля че някой спомена Кадемлия. Там има различни видове със златисто фолио и картонени кутии за тях. Има и цветни кутии - по-весели и забавни. Има и пластмасови. Цените са поносими.
По магазините за пластмасови чашки и чинийки има картонени подложки. Водят се за пица. Но са грозни, сиво-кафеникави и са в опаковки по 100. Цените са смешни наистина, но те са си чист картон и ще попият според мен.

# 66
  • Мнения: 137
Леле момичета,вие направо ме разбихте,не бях влизала през уикенда и направо ме шашнахте,браво страхотни торти,не ви изброявам по именно защото ще изпиша цялата страница,но просто онемях,голям кеф да видиш толкова много торти!
Специално искам да кажа на Бобсито-защо те е срам да си покажеш тортата,тя е станала страхотна, много добре  smile3501

Сега да ви се извиня,че спрях да пописвам,но съм на нова длъжност и малко трябва да държа поведение и не ми остава време,но ви чета,не ви изпускам.И по този повод да ви кажа,че днес става точно 1 година от както направих първата ми торта със захарно тесто и точно 1 година откакто съм сериозно зарибена по форума и той т.е. Вие сте моя наркотик,без дневната си доза не мога да съм спокойна  bouquet
А!!!!Да поздравя СПЕЦИАЛНО астралните близнаци на моята дъщеря,дечицата на 2в1 и Krischeда да са ви живи и здрави и много да ви радват!!!!!
И да не ставам много нахална бързам да си пусна тортата на моето мишленце,която до сътворих нощес:
-още снимчици в албума
Ще забележите,че не е особено равна има доста бабунки,но уцелих супер "масло".Освен това пробвах да шприцовам с маслен крем,но явно маслото/ако въобще е било такова/се пресече май?Не знам.Но горе-долу стана,мисля,че ще разпознаете идеята от един ако не се лъжа испански учебник има го в нета,разбира се изпълнението няма нищо общо LaughingНо важното е,че малката като я видя и откачи МАУ-МАУ!!!!А това ми е най-голямото признание.Хайде,че много се разчуствах днес!

# 67
  • Мнения: 559
Здравейте,всички!
Ще се опитам да отговоря наведнъж на въпросите Ви?
Тортите не ги правя с форми.Просто ги рисувам на лист и вътрешно си представям как ще изглеждат лицата,телата и тн.Пълня тортата с блатове ,крем,там пласт по пласт в приблизителната форма.Да кажем кръг,овал,квадрат итн.После я охлаждам да се втвърди и желира крема.В кремовете има шоколад(бял,млечен,черен),който допълнително държи крема по твърд.Малко от по-светлия крем оставям за намазване.Но преди да загладя я "издялквам",като склуптура и тогава я оглаждам с крема.Пак го охлаждам,но не прекалено,за да се лепне тестото после за него и да го обгради добре.Покритието ми е марципан Варна,най-простото тесто,вярвам че всеки го е чувал.Отгоре понякога гланцирам с глюкоза,понякога и само с гъст захарен сироп.Всичко правя в къщи ,защото съм домакиня и не работя.Така ако нещо не съм обяснила-пак ще пиша.
Лек ден!

# 68
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, обръщам се към вас за помощ: Как да направя този тип рози : 1 , 2.

По-късно ще снимам пробите си да ми кажете коя се доближава най-много

# 69
  • Мнения: 137
Пепи,така като ги гледам може би трябва да направиш едно правоъгално парче и да навиваш,след това ги завиваш отгоре.Не ми изглеждат сложни,дано да е така.Успех!

# 70
  • Мнения: 492
Момичета, обръщам се към вас за помощ: Как да направя този тип рози : 1 , 2.

По-късно ще снимам пробите си да ми кажете коя се доближава най-много



пепи, аз бях гледала някъде в нета как едно момиче правеше нещо подобно. изрязваше си си парече моделираща маса, което навива на руло и което руло рязваше по дължината, в зависимот от необходимият размер. след което с пръсти разлистваше и оформяше така получилите се листенца. надявам се да ми схванеш мисълта, че много бързам и незнам дали се изразих разбираемо.

# 71
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Как ви се струва тази:

Като изключим, че е дебело разточена, защото бъзах.

# 72
  • Мнения: 388
_Пепи_ , аз докато се натуткам да пиша и те са ти отговорили за розите (не че съм ги правила, но и моето предположение беше същото - една дълга лента навита на руло).

Тази която си я показала доста прилича, но си мисля дали няма да стане по-добре ако горния ръб го изтъниш още повече да стане по-остър и разтеглен - така струва ми се розата ще се разтвори повече както е на едната от снимките... не знам дали добре се изразих... подобно на изтъняването на листенцата за другите рози...

# 73
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
_Пепи_ , аз докато се натуткам да пиша и те са ти отговорили за розите (не че съм ги правила, но и моето предположение беше същото - една дълга лента навита на руло).

Тази която си я показала доста прилича, но си мисля дали няма да стане по-добре ако горния ръб го изтъниш още повече да стане по-остър и разтеглен - така струва ми се розата ще се разтвори повече както е на едната от снимките... не знам дали добре се изразих... подобно на изтъняването на листенцата за другите рози...

Някой май не чете. Писах че е дебело разточена, защото бързах.... малкия все иска да ми докопа инструментите  Mr. Green

# 74
  • Мнения: 388
Вярно не съм го прочела  ooooh! Blush 

Общи условия

Активация на акаунт