Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 76

  • 39 517
  • 313
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 452
Пепи,добре си се справила,точно това е,една правоъгълна лента от единия край малко изтънена.Чак се учудих,че точно ти питаш,нали за розите ние все теб питаме,ти си майсторката.

# 76
  • Мнения: 1 965
Пепи  - Според мен трябва да е елипсовидно парчето, а не правоъгълно. Твоята е добре, но си мисла че още мъъъъъъъъничко трябва да се завие навън вътрешната част. А за да се получи конусовидна пъпката, вероятно елипсата трябва да е по-дебела в долната /дългата страна на елипсата/ част. Егати обяснението дръпнах.  Rolling Eyes p.s: разкошно жълто  Peace

# 77
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Пепи,добре си се справила,точно това е,една правоъгълна лента от единия край малко изтънена.Чак се учудих,че точно ти питаш,нали за розите ние все теб питаме,ти си майсторката.

Ох, вярно, че все вие ме питате, ама тези като не съм ги правила и реших да питам дали някой знае.
Оказа се че има една тънкост при тях- не са просто лентичка, а вътре се слага конусче, за да им се придаде специвичната за розата форма. И е елипсочидно.
Сега направих още 1-2, по-късно ще снимам.

# 78
  • Мнения: 1 541
Позволявам си само да се запиша, че ме е срам да покажа последната ми торта  Embarassed Каквото можеше да се обърка, да не се получи и да се развали в последния момент- се случи и си личи  ooooh! В светлината на това имам въпрос за оцветяването на руската мастика (и изобщо за всяко тесто всъщност). Как го правите наситено, а пък и да не се развали? Купчини черна боя, боядисани ръце (вече седмица има остатъци) и тесто с развалено структура, съхнещо за секунди и ронещо се до безобразие  ooooh! Май ще трябва да се престраша и да боядисвам отгоре....

Поздравления за всички убийствени торти, които сте показали   bouquet

# 79
  • Мнения: 1 610
Ха! Доживях и аз да знам нещо как става, а Пепи да пита. Не мога да повярвам, Пепи, аз теб те имам за висше светило на тортената наука.  Grinning това беше увод за малко настроение. Жълтата роза е супер.
Ванче, знаех си , че ще ми скочиш на ушите като нахокам шоколадовото тесто.  hahaha
Бобси, може да е понеже аз не съм му майсторица на шоколадовото тесто,може да е от тукашния кувертюр, знам ли... но на мен ми стои малко мазно , което не дава конкретна форма на човеците, ами малко ги размазвам.  Sick Аз го пробвах 2 пъти де, трябва да експериментирам отново. Да не разпространявам невярна информация.Нали така Ванче?
Ай-ай, и на мен ми хареса тортичката. Много сладки котаци...Но докато я намеря в албума ти за повече снимки ми се отели вола...
Рая,как щях 10 години и аз да бъркам лепило, Laughing аз досега си мислех, че арабик гъм е за гъм пейст, освен за лепило. Не бях пробвала, но имах намерение да го направя в рамките на идния месец. Брех, отивам да ровя рецептите, който си копнах преди седмици.  ooooh!
Имам едно чудене. Тукашните рецепти за домашен пластелин за много малки деца използват калиалаун,химически погледнато се касае за една сол, която не се яде, но пластелина се разточва до много тънко и не се къса. Та се чудя, някой правил ли е подобно нещо и дали не може да се използва да се приспособи някоя рецепта за гъм пейст с нея, нали така и така не се яде?

# 80
  • Мнения: 1 965
Ванче, знаех си , че ще ми скочиш на ушите като нахокам шоколадовото тесто.  hahaha
Никъде не скачам. Само искам да кажа, да не бъдеш толкова категорична и крайна в заключенията. На мен не ми се получи Руската мастика и тестото на Нелка.   Но никога не бих се изказала категорично че тези теста не стават за еди-какво си.
Това че тестото ти е мазно не значи че не става. И моето е мазно на за 10 минути мазнината изчезва. Ще му хванеш цаката, ако решиш. Шоколада е гадория и всеки е различен. Айде, успех!
Снощи забърках отново, за 3ти път тестото на Нелка-та. Първия път беше горе-долу добре, като се има впредвид че идея си нямам как трябва да изглежда. Втория път, май прекалих с желатина и стана гумена история. Мислех да го направя на топка и да си я използваме за футбол.  hahaha Снощи май го измамих. Добавих му и една ч.л. глицерин. Добре изглеждаше. И сутринта беше добре. Довечера ще си играйкам и ще експериментирам.

# 81
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Айде още малко тормоз от мен:
Коя ви се струва най-добре

# 82
  • Мнения: 137
Според мен първата се доближава най-много до оригинала.

# 83
  • Мнения: 2 708
На мен най-лявата, първата Peace

Ще залагаме ли Laughing Laughing Laughing

# 84
  • Мнения: 388
на мен средната ми харесва най-много, но и първата е много добра  Peace

# 85
  • София
  • Мнения: 178
Пепи, идеални са ти розичките! Първата най се доближава до тези от тортата 50, а втората - до втората торта, с падащия венец от рози.

# 86
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Пепи, идеални са ти розичките! Първата най се доближава до тези от тортата 50, а втората - до втората торта, с падащия венец от рози.


И двете торти са от един и същи сайт и са ми поръчани. Само че 50-цата в други цветове. Та сега се чудя какво да ги правя тез тъпи рози. Хич не ги харесвам, но клиентката държи да са такива  Sick

# 87
  • Мнения: X
Пепи,на мен средната ми допада най-много!  Peace 

В събота ви оставих на 22 страница на предишната тема, ави намирам ....и толкова много и красиви торти сте показали,няма начин да изброя всички.    Peace    Забелязах,че и шокоборда много се тачи тия дни, наистина е играчка,но пък се получава ефектно. /да е жива и здрава Милен@, че ни го припомни/ .
Честит рожден ден на всички,празнували тия дни!    newsm59   

При мен няма торти ,само се наслаждавам на вашите.Обмислям идея за нещо смъртно шоколадово, комбинация от няколко неща,ама ако стане ,ще показвам.   

# 88
  • Мнения: 310
_Пепи_, благодаря за милите думи  Flutter Опитах се да сложа направо снимката, ама нещо не стана. Значи следващият път ще използвам клечки, че се измъчих  ooooh! Мерси и за отговора за блузките на джуджетата  Hug Втората роза най ми харесва, но първата най се доближава до оригинала
2в1 да ти е жив и здрав рожденика  Grinning
Krische van444eto мерси мерси  Embarassed Вратата я направих от Роял Айсинг.Изрязах един стереопор във формата на врата, начертах на един лист квадратчета, т.е. основата на вратата, пъхнах го в канцеларски плик и го залепих около вратата (разбира се може и без листа, то не е трудно да начертаеш квадратчета  Laughing но за по-лесно си го направих така) Шприцовах отгоре и така получих основата.Като изсъхна очертах на един лист каква точно трябва да е формата на двете страни.Пъхнах го пак в канцеларски плик и ги нарисувах и тях.Като изсъхнаха ги залепих с Роял Айсинг. Не е сложно, само че от четири врати, които направих, остана само една. Две от тях се счупиха, защото бяха много тънки линиите и не бяха изсъхнали достатъчно, а едната се разтече,
както при dimitrina73 .  Krische Ч.Р.Д на дъщеря ти  baloni
краставичка, аз така и направих, външната част я сложих надолу, но така стават много големи дупки, и после като мажа отгоре с маслен крем и той се смесва със сметаната, ама щом не е само при мен проблема  Laughing
ai-ai благодаря ти, Ч.Р.Д. на дъщеричката, много сладурска торта си и направила  Peace

# 89
  • Мнения: 1 491
*MILADY*, аз си добавям боята към желатиново-глицеринената смес, и след което забърквам с пудрата захар. Правя си по половин доза на цвят, освен ако не ми трябва повече като количество, тогава бъркам цяла доза.

Пепи, според мен първата роза от ляво на дясно се доближава изключително много до тези, които си показала. Според мен тя е верният вариант.

Общи условия

Активация на акаунт