Пилешки дробчета - как?

  • 13 563
  • 36
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 1 155
Здравейте мами, довечера ще имам гости и искам да направя пилешки дробчета с лук и доматки, но незнам как.  Sad Бихте ли споделили как ги приготвяте? Мерси  bouquet

# 1
  • Мнения: 44
И аз ще следя за дробчетата, че съм обещала на свекървамеи тези дни да направя, но ще ги правя за 1 път и искам и аз мнения за да станат хубави

# 2
  • Мнения: 69
Ами първо запържвам дробчетата,после слагаш лука  и след това доматките.
Аз слагам и гъби,ако имам.Подравки може да сложиш според вашия вкус.Аз обикновенно слагам червен пипер,черен пипер,чубрица и сол.

# 3
  • София
  • Мнения: 10 858
Много лесна манджичка - леко запържвам лука, добавям дробчетата (понякога ги овалвам в брашно, но не винаги) и всичко се пържи докато стане готово.  Peace Накрая малко сол и черен пипер на вкус.
Аз лично с домати не съм правила, само с лук ги харесваме ние, по селски, както се казва ... Heart Eyes

# 4
  • Мнения: 589
Ами първо задушаваш дробчетата,после слагаш лука  и след това доматките.
Аз слагам и гъби,ако имам.Подравки може да сложиш според вашия вкус.Аз обикновенно слагам червен пипер,черен пипер,чубрица и сол.
 Aз слагам и чесън, а малко преди да извадя- бяло вино.
 Като разновидност при сервиране ръся с кашкавал или друго сирене от този сорт:)(не бяло)

# 5
  • Мнения: 4 406
Аз първо ги кипвам, после на фурната със зеленчуци

# 6
  • Мнения: 69
Ами първо задушаваш дробчетата,после слагаш лука  и след това доматките.
Аз слагам и гъби,ако имам.Подравки може да сложиш според вашия вкус.Аз обикновенно слагам червен пипер,черен пипер,чубрица и сол.
  Aз слагам и чесън, а малко преди да извадя- бяло вино.
 Като разновидност при сервиране ръся с кашкавал или друго сирене от този сортSimple Smile(не бяло)
Да и аз слагам чесън понякога.Кашкавал не съм слагала до сега.
Лятото на морето ядохме със сметана и бекон също бяха много вкусни.Пробвах да ги приготвя в къщи,но не ми се получихаSimple Smile

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 16:22 от didka_banditka

# 7
  • Мнения: 5 001
Аз нещо се измързеливих напоследък и ги слагам в плик за печене  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Добчетата,лук,домати от консерва-леко пасирани,няколко скилидки чесън,дафинов лист,черен пипер,малко джоджен,бяло винце,олио.Всичко го слагам в плика,плика в тава надупчвам го и пека в предварително загрята на 180 гр фурна.

# 8
  • София
  • Мнения: 3 789
Направи ги в плик за печене с малко лук, вегета, можеш да добавиш и малко сметана, за по-мек вкус

# 9
  • Мнения: 1 155
Благодаря Ви момичета!  bouquet

# 10
  • Мнения: 1 352
В плик е добра идея. Сложи много лук, на едро нарязан, печени чушки (страхотен аромат дават), гъби, домат, чесън, морков, бира или вино, подправки. За 30 мин. са готови и стават много вкусни Peace.

# 11
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 448
здравейте аз имам изпитана рецепта за дробчета и винаги само нея правя-тя ми е от майстор готвач
 В тенджера се завира вода със щипка сол и дробчетата се бланшират за 6-7 мин докато побелеят и се вадят с решетъчна лъжица -слагат се в тава 
Втенджера запържваме 3-4 глави лук нарязани на полумесеци и 1 настърган морков като се позапържи добавяме 2с л брашно и разбъркваме  -добавяме 3сл лютеница може домати и разбъркваме  добавяме дафинов лист сол и черен пипер на вкус и 1чаша вино и малко водичка на око около100-150гр с този сос заливаме дробчетата и печем около 25мин до сгъстяване на соса
които ги опита у нас си облизва пръстите

# 12
  • София
  • Мнения: 1 324
Ще ти напиша моята измишльотина за дробчета:
Овалвам дробчетата във вегета и брашно, добавям малко масло, лук, зелени чушки на кръгчета и бяло вино. Захлупвам ги и ги въртя в микровълновата около 20 мин. на 600 вата.
Това е единственото нещо, освен претоплянето, за което използвам микровълновата.

И черен пипер.

# 13
  • Мнения: 2 478
Задушавам ги в мазнина с много лук,като преди това съм ги овъргаляла леко в брашно.След като се задушат ,прибавям доматено пюре и оставям да поври на слабо за около 7-8 мин.Ужасно вкусни стават!

# 14
  • Мнения: 475
Има ли трик, с който да не пръскат толкова, когато се пържат само с лук?

# 15
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Аз ги сварявам във вода за 5 минути,прехвърлям ги в тава и ги напръсквам със Уни сос,заливам ги с лютеница,размита в малко вода и ги пека.Стават страхотни.
Може да им се добави и мазнина,но аз не предпочитам.

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 11:17 от max-mama

# 16
  • Мнения: 1 901
Току що направих дробчетата с много лук  в плик,станаха страхотни  chefТолкова се радвам,че не водих поредната война с дробчетата в тигана Mr. Green Joy

# 17
  • Мнения: 305
И аз правих тази вечер пилешки дробчета.Сварявам ги малко зада ги препеня и да им махна мизериите.После ги слагам в тавичка и нарязах пресен лук и морков.Полях ги с бяло вино,олио,чубрица,чер. пипер,сол,шарена сол и пикантина и ги сложих да се пекат.Станаха мозък. Wink Laughing

# 18
  • Мнения: 22 867
riciii е нахранила вече гостите, но да добавя още една много вкусна рецепта на Как`Сийка :

Цитат
В йенската тенджера слагам измитите дробчета, нарязана на ситно голяма глава лук, поръсвам със сол, черен пипер (може и кимион), заливам с няколко лъжици лютеница (ако е от пикантната, още по-добре), разбита с вода, капвам малко вино, прибавям няколко резенчета масло за аромат, разбърквам, захлупвам и слагам във фурната. Първо пека на мах, докато заврат, после намалям на 100 градуса и ги оставям да къкрят 1-2 часа. Сосът се получава убиец и няма нужда от гарнитура.

При мен стават по-бързо от указаното време. Може да се наготвят и в тиган на огън. А ако добавите и една топла питкааааа....... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 19
# 20
  • Мнения: 3 804
Изпенвам ги,след това в тенджера запържвам много лук,чесън и моркови-след това към тях добавям и нарязаните дробчета със сол и черен пипер и задушавам.

# 21
  • Мнения: 1 155
Станаха супер момичета!
Първо ги запържих, после сложи 3 глави лук, добавих доматено пюре, сол, черен пипер, малко биричка. Задуших ги още малко...и всички останаха доволни! Grinning най-вече аз. Grinning
Мерси за идеите.  bouquet

# 22
  • Мнения: 2 803
Най-лесно ги правя само посолени и запечени с бира и олио на фурна. Иначе ги слагам в тавичка с лук нарязан на едро и червени пиперки, добавям доматено пюре и заливам с малко вино.

# 23
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Измивам,накисвам във вода и малко оцет.стоят така 10тина мин.,после в тигана,с малко вино или бира.така 10 тина мин.,после едро нарязан лук,да се запържат дробчетата и са готови Heart Eyes

# 24
  • Мнения: 90
Аз пък миналата седмица правих дробчета с праз лук и станаха много добре Simple Smileзапържих в тиган дробчетата,после добавих праза,пикантина,сол,червен пипер и чашка вино.  bouquet

# 25
  • Мнения: 2 478
Вчера ги направих в плик с лук,морков,доматено пюре,чесън на прах,щипка брашно,черен пипер,сол,бира.
Пекох ги около 45 мин на 180С.Станаха разкошни.Ето вида им( е можеше и по-добра снимка да направя,но мъжете ми бързаха да ги ядат Laughing):
http://media.snimka.bg/2513/011282344-big.jpg

# 26
  • Мнения: 2 587
Ами първо запържвам дробчетата,после слагаш лука  и след това доматките.
Аз слагам и гъби,ако имам.Подравки може да сложиш според вашия вкус.Аз обикновенно слагам червен пипер,черен пипер,чубрица и сол.

И аз слагам гъби и 2-3 чушки за цвят и морковчета.
Запържвам дробчетата с масло,отделно запържвам лука и гъбите и изсипрам всичко в тавичка.Настъргвам домати,добавям чушките и морковите и подправки(щипка кимион,сол,червен и черен пипер,дафинов лист,лъжица своев сос) и пъхам във фурната да се запече.
Вкъщи много ги харесваме по този начин.

# 27
  • Мнения: 57
Много лесна манджичка - леко запържвам лука, добавям дробчетата (понякога ги овалвам в брашно, но не винаги) и всичко се пържи докато стане готово.  Peace Накрая малко сол и черен пипер на вкус.
Аз лично с домати не съм правила, само с лук ги харесваме ние, по селски, както се казва ... Heart Eyes

Правя ги по същия начин. Wink

# 28
  • Мнения: 79
аз вземам от охладените слагам ги в йенски съд нарязвам две глави лук малко сол и малко олио затварям ги с капака и ги слагам във фурната след 1 час ги изваждам
откакто ги правя по този начин се родих то преди като се сетя какво пръскане беше от тигана чак ми се отяждаше Simple Smile

# 29
  chef  Дами, всички  рецепти  са  хубави, но  забравяте  накрая  за  подправките. Какво  имам  предвид,  пробаите  с  почти  всички  манджи - преди  да  свалите  от  котлона  1 мин. или  като  изключите  фурната  поръсете  отгоре  със   ситно  нарязани   копър и чесън ( някой  може да не  обича  чесън )  но  аромата  в  манджата  е  превъзходен. Аз  тази  смес  я  ползвам  във  всички  манджи  и  супи. Опитаите.  А  и  чесанът  е  природен  антибиотик.    А  за   дробчета   стават  и  панирани,  и  са  превъзходни.    Измивате  ги,  и  ги  разделяте  на  две,  потапяте  в  панировка ( готова  по - добре )  или   брашно, яйца  и  пържите  до  златисто. И   отгоре  като  ги  извадите <  копър - чесан >. Приятен  вкус.

# 30
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Имаше една уникална рецепта за дробчета с топено сирене, ще се разровя и ще я пусна. Много любима ни е!

# 31
# 32
  • Пловдив
  • Мнения: 2 202
Дробчетата първо ги кисна във вода, запържвам ги с гъби, соев сос и бяло вино, след като са готови прибавям  настърган кашкавал  Crazy

# 33
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Ето ги дробчетата с топено сирене, няма такава вкусотия! Ето линк към рецептата, ако не се отваря архива, копирам я по-долу като цитат. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=137939

Цитат
Пилешки дробчета с топено сирене

1 пакет пилешки дробчета
6-7 големи глави лук
5-6 моркова
топено сирене
1/2 чаша бяло вино

Така:
Първо кипвате дробчетата, колкото да им излезе кръвта и ги вадите от водата. След това задушавате лука и морковите, като слагате 3-4 триъгълничета топено сирене (това в кутийките) и бялото вино.
Изсипвате дробчетата и задушените зеленчуци в тава, поръсвате с Маги - вълшебен вкус - пилешки, наливате 1/2 чаша вода и запичате около 20-30 минути с фолио във фурната.
това е 

# 34
  • Мнения: 194
Правя ги по доста начини. Пържени, печени, само с лук, с домати и лук, а и в плик също.

Най ми харесват обаче с лук, моркови , бира и топено сирене във фурната.

# 35
  • Мнения: 236
А дали ще станат добре ,ако към рецептата на marulka отгоре поръсим с настърган пармезан newsm78Имам половин пакетче и се чудя как да го оползотворя.

# 36
  • Мнения: 346
Аз парво задушавам лука,после добавям да се задушават и много добре измитите дробчета.Сипвам и малко бяло вино и малко гъбки и после бам във фурната.Скоро експериментирах и ги направих с картофи като първо тях задуших с лука.Много добре стана.

Общи условия

Активация на акаунт