Пилешки дробчета - как?

  • 13 565
  • 36
  •   1
Отговори
# 15
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Аз ги сварявам във вода за 5 минути,прехвърлям ги в тава и ги напръсквам със Уни сос,заливам ги с лютеница,размита в малко вода и ги пека.Стават страхотни.
Може да им се добави и мазнина,но аз не предпочитам.

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 11:17 от max-mama

# 16
  • Мнения: 1 901
Току що направих дробчетата с много лук  в плик,станаха страхотни  chefТолкова се радвам,че не водих поредната война с дробчетата в тигана Mr. Green Joy

# 17
  • Мнения: 305
И аз правих тази вечер пилешки дробчета.Сварявам ги малко зада ги препеня и да им махна мизериите.После ги слагам в тавичка и нарязах пресен лук и морков.Полях ги с бяло вино,олио,чубрица,чер. пипер,сол,шарена сол и пикантина и ги сложих да се пекат.Станаха мозък. Wink Laughing

# 18
  • Мнения: 22 867
riciii е нахранила вече гостите, но да добавя още една много вкусна рецепта на Как`Сийка :

Цитат
В йенската тенджера слагам измитите дробчета, нарязана на ситно голяма глава лук, поръсвам със сол, черен пипер (може и кимион), заливам с няколко лъжици лютеница (ако е от пикантната, още по-добре), разбита с вода, капвам малко вино, прибавям няколко резенчета масло за аромат, разбърквам, захлупвам и слагам във фурната. Първо пека на мах, докато заврат, после намалям на 100 градуса и ги оставям да къкрят 1-2 часа. Сосът се получава убиец и няма нужда от гарнитура.

При мен стават по-бързо от указаното време. Може да се наготвят и в тиган на огън. А ако добавите и една топла питкааааа....... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 19
# 20
  • Мнения: 3 804
Изпенвам ги,след това в тенджера запържвам много лук,чесън и моркови-след това към тях добавям и нарязаните дробчета със сол и черен пипер и задушавам.

# 21
  • Мнения: 1 155
Станаха супер момичета!
Първо ги запържих, после сложи 3 глави лук, добавих доматено пюре, сол, черен пипер, малко биричка. Задуших ги още малко...и всички останаха доволни! Grinning най-вече аз. Grinning
Мерси за идеите.  bouquet

# 22
  • Мнения: 2 803
Най-лесно ги правя само посолени и запечени с бира и олио на фурна. Иначе ги слагам в тавичка с лук нарязан на едро и червени пиперки, добавям доматено пюре и заливам с малко вино.

# 23
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Измивам,накисвам във вода и малко оцет.стоят така 10тина мин.,после в тигана,с малко вино или бира.така 10 тина мин.,после едро нарязан лук,да се запържат дробчетата и са готови Heart Eyes

# 24
  • Мнения: 90
Аз пък миналата седмица правих дробчета с праз лук и станаха много добре Simple Smileзапържих в тиган дробчетата,после добавих праза,пикантина,сол,червен пипер и чашка вино.  bouquet

# 25
  • Мнения: 2 478
Вчера ги направих в плик с лук,морков,доматено пюре,чесън на прах,щипка брашно,черен пипер,сол,бира.
Пекох ги около 45 мин на 180С.Станаха разкошни.Ето вида им( е можеше и по-добра снимка да направя,но мъжете ми бързаха да ги ядат Laughing):
http://media.snimka.bg/2513/011282344-big.jpg

# 26
  • Мнения: 2 587
Ами първо запържвам дробчетата,после слагаш лука  и след това доматките.
Аз слагам и гъби,ако имам.Подравки може да сложиш според вашия вкус.Аз обикновенно слагам червен пипер,черен пипер,чубрица и сол.

И аз слагам гъби и 2-3 чушки за цвят и морковчета.
Запържвам дробчетата с масло,отделно запържвам лука и гъбите и изсипрам всичко в тавичка.Настъргвам домати,добавям чушките и морковите и подправки(щипка кимион,сол,червен и черен пипер,дафинов лист,лъжица своев сос) и пъхам във фурната да се запече.
Вкъщи много ги харесваме по този начин.

# 27
  • Мнения: 57
Много лесна манджичка - леко запържвам лука, добавям дробчетата (понякога ги овалвам в брашно, но не винаги) и всичко се пържи докато стане готово.  Peace Накрая малко сол и черен пипер на вкус.
Аз лично с домати не съм правила, само с лук ги харесваме ние, по селски, както се казва ... Heart Eyes

Правя ги по същия начин. Wink

# 28
  • Мнения: 79
аз вземам от охладените слагам ги в йенски съд нарязвам две глави лук малко сол и малко олио затварям ги с капака и ги слагам във фурната след 1 час ги изваждам
откакто ги правя по този начин се родих то преди като се сетя какво пръскане беше от тигана чак ми се отяждаше Simple Smile

# 29
  chef  Дами, всички  рецепти  са  хубави, но  забравяте  накрая  за  подправките. Какво  имам  предвид,  пробаите  с  почти  всички  манджи - преди  да  свалите  от  котлона  1 мин. или  като  изключите  фурната  поръсете  отгоре  със   ситно  нарязани   копър и чесън ( някой  може да не  обича  чесън )  но  аромата  в  манджата  е  превъзходен. Аз  тази  смес  я  ползвам  във  всички  манджи  и  супи. Опитаите.  А  и  чесанът  е  природен  антибиотик.    А  за   дробчета   стават  и  панирани,  и  са  превъзходни.    Измивате  ги,  и  ги  разделяте  на  две,  потапяте  в  панировка ( готова  по - добре )  или   брашно, яйца  и  пържите  до  златисто. И   отгоре  като  ги  извадите <  копър - чесан >. Приятен  вкус.

Общи условия

Активация на акаунт