за копривата

  • 1 993
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 6 461
Копривата я приготвям само на супа.
Задушавам стар лук нарязан на ситно, след което добавям  копривата, червен пипер, малко доматено пюре или домати от буркан.
Доливам водичка и сол на вкус.След като заври прибавям и ориза.
Приготвям я с  варена застройка .

# 16
  • Мнения: 3 315
А на клончета ли я панирате или на лиса? newsm78
   

аз я панирам на клончета  Peace

# 17
  • Мнения: 764
Аз правя корприва с ориз, става страхота. А вчера за първи път направих баница с коприва...беше много вкусна. Ето и рецептата:
Съставки:

300 г. сирене или извара
1 пакет готови кори
100 г. масло
около 1 кг лапад и млада коприва
3 яйца
200 гр кисело мляко 

Приготвяне:
Попарва се копривата с малко вода. Лападът се нарязва и задушава с маслото. Прибавят се натрошеното сирене и  2 яйца. Всичко се разбърква с копривата. Нареждат се в тавата 2  кори. Върху тях плънка и така докато свършат продуктите. Баницата се нарязва на квадрати и се залива с разбито яйце и кисело мляко. Пече се до зачервяване.

 

Общи условия

Активация на акаунт