Отговори
# 315
  • Мнения: 9 120

Аз задължително го кисна една нощ, но само във вода. От майка ми знам, че сол се слага накрая, когато бобба ври с нея, по-трудно увира.

така е, солта го стяга и не увира. Слага се малко преди да се свали/премессти от котлона.

Аз съм пробвала  и със накисване и без накисване и пак се разкашква,последно ми казаха за един боб дето се сварява за 45 минути взех от него и пак стана така.


и да накисваш, и да не накисваш, ако не е хубав боба, все тая. Докато имах домашен - нищо не накисвах, увираше си за 40-50 мин. След това започнах да купвах и почти година свестен боб не ядохме.  Хората по пазара и производители  мешат стара и нова реколта, различни сортове, затова се получава така. Преди няколко месеца намерих един "салатен" на Арива - хем за салата е хубав, хем готвен.

За по-лесно увиране и излизане на онези нещица, дето се пр... от тях слагам по лъжичка сода за хляб с първата вода. След това изхвъврлям водата и мия.

# 316
  • София
  • Мнения: 1 341


Искам да ви питам, всеки път като варя боб, накрая започва да се разкашква, а като го опитам има несварени зърна.
При варене винаги доливам вряла вода. Ако има значение, марката е на Крина, има някакви най-различни видове.
Защо става така, къде бъркам? Като цяла съм доволна от продуктите им, обаче ми прави впечатление, че последните 3 пъти все така става. Ако някой има проверен боб в опаковка, моля, напишете марката. Много го обичаме това ядене, обаче взех да се отказвам да го готвя. Tired


Напоследък купувам от дребният боб  FFвкус - на фантастико.Много бързо увира и е много сладък.Аз също го кисна само с вода.

# 317
  • Мнения: 11 607
Да попитам - домашна кайма как може да стане малко по-сочна? Напр. ако се сложи малка кофичка майонеза на 500гр. месо?

# 318
  • Мнения: 5 001
Да попитам - домашна кайма как може да стане малко по-сочна? Напр. ако се сложи малка кофичка майонеза на 500гр. месо?
Може,може. Hug Hug...Особено ако ще правиш кюфтета...Добавяш към каймата 2 с.л. кисело мляко с една щипка сода(да шупне),1 к.ч.водичка,подправките.Размесваш.

Иначе добавяш само водичка и продължаваш размесването на каймата....

# 319
  • Мнения: 2 018
Да попитам - домашна кайма как може да стане малко по-сочна? Напр. ако се сложи малка кофичка майонеза на 500гр. месо?
Може,може. Hug Hug...Особено ако ще правиш кюфтета...Добавяш към каймата 2 с.л. кисело мляко с една щипка сода(да шупне),1 к.ч.водичка,подправките.Размесваш.

Иначе добавяш само водичка и продължаваш размесването на каймата....

Това с кисело мляко и сода за първи път го чувам, но непременно ще се пробва.  Hug
Бях чувала за прясно мляко. Пробвах веднъж, но май се поувлякох, и ми станаха като шницелчета... разляти.  hahaha
Но май с киселото мляко ще е по-удачно.  Peace

# 320
  • Мнения: 635
Пангасиус на оребрения тиган дали ще стане според вас?  Thinking

# 321
  • Мнения: 5 001
Пангасиус на оребрения тиган дали ще стане според вас?  Thinking
Става! Peace

# 322
  • Мнения: 635
TheNMaster благодаря Simple Smile  Ще снимам после, ако залепне-ти си виновна  hahaha

# 323
  • Мнения: 5 001
За да не залепне намажи тигана де  Laughing Laughing Laughing Laughing И изчакай да побелее и тогава обръщай!  Hug Hug Hug

# 324
  • Разград
  • Мнения: 3 110
За да не залепне намажи тигана де  Laughing Laughing Laughing Laughing И изчакай да побелее и тогава обръщай!  Hug Hug Hug

Със сигурност няма да залепне,защото пуска много мазнина и направо се изпържва в собствената си мас.Аз предпочитам пангасиуса на фурна.

# 325
  • Мнения: 82
Имах,една рецепта за руло със сметана,но съм я загубила,знам че се слага кафе експресо,брашно,яйца,и......някой ако може да ми помогне. А,за кюфтетата със сода не ги препоръчвам,яла съм ,миришат на сода,ако слагаш съвсем малко, и я попари с млякото.

# 326
  • на село
  • Мнения: 837
Колко време се вари бял боб в тенджера под налягане?

# 327
  • Мнения: 11 607
Мастер, благодаря за съветите! Кюфтета не останаха сухи, забравила бях да сложа кисело мляко, но другият път щегледам да не го пропусна!  bouquet

# 328
  • Мнения: 1 798
Колко време се вари бял боб в тенджера под налягане?
зрял фасул - 35-40 минути

# 329
  • София-Младост
  • Мнения: 23 370
С мюсли освен торта-мюсли какво друго сладичко бих могла да спретна? Някакви идеи? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт