Отговори
# 300
  • Мнения: 60
Здравейте, предстои ми  дава правя прощъпулник (или малка питка, която се търкулва между краката, може ли да ми помогнете с рецепта. И малко инфо за самия ритуал. Благодаря

# 301
  • Мнения: 2 726
момичета,в момента пека бял ориз на фурна,и дъщеричката ми иска да сложа отгоре цели домати от консерва,както им давали в градината,та въпроса ми е сега в началото ли да ги сложа или да речем 20-тина минути преди да е готово яденето,да се позапекат доматите Rolling Eyes

# 302
  • Мнения: 9 130
момичета,в момента пека бял ориз на фурна,и дъщеричката ми иска да сложа отгоре цели домати от консерва,както им давали в градината,та въпроса ми е сега в началото ли да ги сложа или да речем 20-тина минути преди да е готово яденето,да се позапекат доматите Rolling Eyes

ако ги изцедиш добре, сложи накрая. Ако та "течни" в началото - ако не е късно, де  Grinning

# 303
  • Мнения: 2 726
пеп-4о,мерси мила   bouquet ,не е късно Wink,ей сега мисля да ги слагам вече Simple Smile

# 304
  • Мнения: 1 232
Правя козунак и резил. Изсипах яйчно жълтъчната смес в брашното, 10 мин. след това сипах маяното тесто. Сега меся обаче тестото е като закалена стомана твърдо и тежко, като олово. Такава глупост, скоро не бях правила. Та ако някой знае, такова тесто има ли оправяне или е направо за в коша да каже.

# 305
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Правя козунак и резил. Изсипах яйчно жълтъчната смес в брашното, 10 мин. след това сипах маяното тесто. Сега меся обаче тестото е като закалена стомана твърдо и тежко, като олово. Такава глупост, скоро не бях правила. Та ако някой знае, такова тесто има ли оправяне или е направо за в коша да каже.

Мисля,че няма смисъл да си губиш времето.Вчера и аз такива ги свърших.Една приятелка ми дойде на гости,та реших да й направя козунак.Е,такова нещо не ми се беше случвало тази година.Бях мнооооого търпелива,изчахах втасването,което продължи цяла вечност и пак не втаса както трябва,изпекох козунака,нооо изобщо не прилича на козунак.Още не съм го изхвърлила,но натам отиват работите.

# 306
  • Мнения: 1 232
Правя козунак и резил. Изсипах яйчно жълтъчната смес в брашното, 10 мин. след това сипах маяното тесто. Сега меся обаче тестото е като закалена стомана твърдо и тежко, като олово. Такава глупост, скоро не бях правила. Та ако някой знае, такова тесто има ли оправяне или е направо за в коша да каже.

Мисля,че няма смисъл да си губиш времето.Вчера и аз такива ги свърших.Една приятелка ми дойде на гости,та реших да й направя козунак.Е,такова нещо не ми се беше случвало тази година.Бях мнооооого търпелива,изчахах втасването,което продължи цяла вечност и пак не втаса както трябва,изпекох козунака,нооо изобщо не прилича на козунак.Още не съм го изхвърлила,но натам отиват работите.
Някой ни е  направил магия! Аз да сгреша да, обаче max-mama???

# 307
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Правя козунак и резил. Изсипах яйчно жълтъчната смес в брашното, 10 мин. след това сипах маяното тесто. Сега меся обаче тестото е като закалена стомана твърдо и тежко, като олово. Такава глупост, скоро не бях правила. Та ако някой знае, такова тесто има ли оправяне или е направо за в коша да каже.

Мисля,че няма смисъл да си губиш времето.Вчера и аз такива ги свърших.Една приятелка ми дойде на гости,та реших да й направя козунак.Е,такова нещо не ми се беше случвало тази година.Бях мнооооого търпелива,изчахах втасването,което продължи цяла вечност и пак не втаса както трябва,изпекох козунака,нооо изобщо не прилича на козунак.Още не съм го изхвърлила,но натам отиват работите.
Някой ни е  направил магия! Аз да сгреша да, обаче max-mama???

 Laughing Така стана,наистина.
Миличка,и аз още се уча.Не бях много точна с рецептата,махнах едно,сложих друго и накрая провал.Ще изчакам няколко дена да ми мине и пак ще запретна ръкави.

# 308
  • Мнения: 9 776
max-mama, а къде си отчиташ по-точно грешката? Освен дето си се хванала да правиш такова нещо пред друг човек и така за проклетия никога не се получават нещата Wink.

# 309
  • Разград
  • Мнения: 3 110
max-mama, а къде си отчиташ по-точно грешката? Освен дето си се хванала да правиш такова нещо пред друг човек и така за проклетия никога не се получават нещата Wink.

Вчера правих козунак по рецепта на Джемма,но аз съм си я записала с доза за един козунак.Реших да направя два козунака,но първият път направих така като пише в рецептата-захарта се разтваря във вода,до последното кристалче.Бях прочела в темата,че Джемма не разтваря захарта във вода.И така,и аз реших да не разтварям захарта този път във вода,а разбих яйцата с нея,но не съобразих,че спестявам количеството вода от общото количество и сложих останалите продукти както съм си ги записала-по две.Явно дойдоха вповече и не се получи.

# 310
  • Мнения: 1 983
Искам да ви питам, всеки път като варя боб, накрая започва да се разкашква, а като го опитам има несварени зърна.
При варене винаги доливам вряла вода. Ако има значение, марката е на Крина, има някакви най-различни видове.
Защо става така, къде бъркам? Като цяла съм доволна от продуктите им, обаче ми прави впечатление, че последните 3 пъти все така става. Ако някой има проверен боб в опаковка, моля, напишете марката. Много го обичаме това ядене, обаче взех да се отказвам да го готвя. Tired

# 311
  • Мнения: 11 607
И на мен така се получава с Крина....Тук бяха дали един съвет - вечерта се накисва боба с вода и сол, и на другия ден и стар, и нов боб се сварявал. Не съм го пробвала обаче.

# 312
  • Мнения: 5 173
Здравейте, предстои ми  дава правя прощъпулник (или малка питка, която се търкулва между краката, може ли да ми помогнете с рецепта. И малко инфо за самия ритуал. Благодаря
Здравей Simple Smile !
Има цяла тема за питките, поразгледай там, мн е изчерпателна Peace.

# 313
  • Мнения: 239
Аз съм пробвала  и със накисване и без накисване и пак се разкашква,последно ми казаха за един боб дето се сварява за 45 минути взех от него и пак стана така.

# 314
  • Мнения: 1 983
И на мен така се получава с Крина....Тук бяха дали един съвет - вечерта се накисва боба с вода и сол, и на другия ден и стар, и нов боб се сварявал. Не съм го пробвала обаче.
Аз задължително го кисна една нощ, но само във вода. От майка ми знам, че сол се слага накрая, когато бобба ври с нея, по-трудно увира.

Общи условия

Активация на акаунт