Отговори
# 345
  • Мнения: 519
  И боб и леща готвя почти като яхния на гъстота.Затова винаги слагам малко вода и ако е необхпдимо доливам.Лещата по принцип бързо се сварява,така,че не и е необходима много вода да не се кашне пък от преваряване.

# 346
  • Мнения: 81
Здравейте!

Въпросът ми не е за ястие,но смятам,че тук е най-подходящото място да попитам.
Знаете ли къде в София има риба потасу?
Преди го купувахме от Кауфланд или Била,но от месеци няма. Sad

Благодаря предварително!  bouquet

# 347
  • София
  • Мнения: 10 858
Момичета, остана ми от вчера една скумрия, искам да я направя на рибена чорбичка. Кажете някоя вкусна рецепта  Praynig

# 348
  • Мнения: 1 777
Момичета, остана ми от вчера една скумрия, искам да я направя на рибена чорбичка. Кажете някоя вкусна рецепта  Praynig
Ето една рибена супа от мен

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg88709.html#msg88709

# 349
  • Мнения: 930
здравейте, имам още стар козунак Blush искам да го залея със смес за крем карамел newsm78
и въпроса ми е после на водна баня ли да го пека Thinking

# 350
  • Мнения: 1 798
здравейте, имам още стар козунак Blush искам да го залея със смес за крем карамел newsm78
и въпроса ми е после на водна баня ли да го пека Thinking
да,на водна баня се пече.

# 351
  • France
  • Мнения: 726
Момичета, варя смилянски бг боб за салата. И се чудя, дали да не сложа лютеница в салатата  newsm78. Вие как мислите?

# 352
  • Мнения: 5 001
Момичета, варя смилянски бг боб за салата. И се чудя, дали да не сложа лютеница в салатата  newsm78. Вие как мислите?
Ами зависи каква салата искаш да си направиш...

*Сварен боб,пресен лук,сол,черен пипер олио оцет
*Сварен боб,доматено пюре(лютеница),зелен лук(праз или стар лук),олио,сол.

# 353
  • Варна
  • Мнения: 975
Момичета, варя смилянски бг боб за салата. И се чудя, дали да не сложа лютеница в салатата  newsm78. Вие как мислите?
С боб съм правила следната салата:БОБ,БЕКОН,КИС.КРАСТАВИЧКИ,ЗЕЛЕН ЛУК,МАГДАНОЗ И всичко това разбърквам с лютеница.Ако ти се намира едро смляна или домашна се получава още по вксна салатката.

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 15:18 от ellia

# 354
  • София
  • Мнения: 10 858
Момичета, остана ми от вчера една скумрия, искам да я направя на рибена чорбичка. Кажете някоя вкусна рецепта  Praynig
Ето една рибена супа от мен

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg88709.html#msg88709

Мерси, възползвах се и супата ми е готова. Сложих и няколко неща от мен, божествено вкусна стана, мерси много!!!   bouquet

# 355
  • Панагюрище
  • Мнения: 104
здравейте, имам още стар козунак Blush искам да го залея със смес за крем карамел newsm78
и въпроса ми е после на водна баня ли да го пека Thinking

Аз не го запичам на водна баня и пак става.

# 356
  • Мнения: 5 001
здравейте, имам още стар козунак Blush искам да го залея със смес за крем карамел newsm78
и въпроса ми е после на водна баня ли да го пека Thinking

Аз не го запичам на водна баня и пак става.
За ставането-става.Но ако печеш на водна баня става по-различно и по-вкусно и по-пухкаво.Просто казано - крем карамел с козунак Grinning....Иначе става като блат,кекс или нещо такова...

# 357
  • Мнения: 11 607
Момичета, трябва ми помощ.

То аз си знам де, но все пак и вас да питам, от повече акъл глава няма да ме заболи.......

Ще ходим съфорумки със семействата им на пикник, ще се събираме на хижа, нещо като неформална среща на многодетни семейства.

Та от нас всяка ще вземе нещо.....Ще пътуваме близо 450 км. до там и искам да си приготвя всичко от тук. Там ще има скара.

1. Какви дреболии ще ми предложите за събирането - нещо, което да го направя от петък и да е свежо все така и в събота, и да издържи пътя - според вас солетите на Енаморада и крекерите на Ксения добра идея ли са?

2. Кифлички - солени и сладки - по кои рецепти...аз съм се насочила към виенските на Наталина, но приемам още идеи......

3. Кайма от телешко месо с какво да я объркам,че да стане за кюфтета за барбекюто?

4. Приемам и други идеи.....

Да кажа,че на този етап децата ще са 44, то ще има и други неща, но искам и аз да им занеса нещо, да не излагам готварския форум........Но..... Embarassed Embarassed Embarassedако може да не са много скъпи идеите, че с парите сме нещо на вие в последно време....Петъка ще готвя предимно, че там където ще сме няма да има никакви условия, няма наблизо и свясна цивилизация.........

Благодаря ви!

# 358
  • Мнения: 769
Мога да ти педложа да направиш мъфини-сладки или солени.Подходящи са за малки деца и стават бързо.Приятно забавление!

# 359
  • Мнения: 5 001
Маме,всякакви дребни соленки и сладки(например от маслено тесто) вършат прекрасна работа...
*Каймата я омеси с лук,вода(за да са сочни) и подправките,които предпочитате(аз лично слагам лук,чубрица,магданоз)

*Ако имате месо,може да се нанижат шишчета(хапка месо,лук,зелена чушка,гъбка,пак месо......).По този начин наредени шишчетата стават доста бройки от по-малко количество месо.

*Изпечете стари катрофи в жар.Там на място

*Другото нещо е да замесиш тесто с подправки(чубрица,кимион...) и там на място да късате,оформяте лентички,които да увиете върху пръчка и да печете върху жарта.Пекрасно забавление за децата.А и много вкусно.

* Сирене на жар - парчета сирене се завиват в намокрена хартия(и вестник става даже) няколко пласта.Заравя се в жарта за около 10 мин. Вкуса е неповторим....

Ако се сетя още нещо ще допълвам... Hug Hug



Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 09:20 от TheNMaster

Общи условия

Активация на акаунт