За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 24 041
  • 431
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 9 123
Здравейте!

Може ли някоя от вас да ми препоръча начин за стерилизиране на масловки?
Набрахме голямо количество, няма как да се изяде.

Предварително ви благодаря!   bouquet

ето тези мариновани съм правила точно с масловки. Може да намалиш оцета или чесъна /че са си доста/, но пък така са вкусни  Peace
За друг начин не знам дали ще стават.

# 391
  • Мнения: 1 236
Привет,имате ли някоя идея за тесто,което може да се яде,дори и да е неопечено.Има ли такова Thinking Мисълта ми е да правим сладки със сина ми, а той е много щур и сигурно половината ще го изяде. Crazy

Ето няколко рецепти за тесто, от което могат да се оформят или малки курабийки или топчета. Резептите използват фъстъчено масло, което обаче може да се замени със смес от млени ядки (фъстъци, бадеми, орехи, лешници) плюс масло и пудра захар в количества на вкус.

Фъстъчено негърче

1 чаша галета
2 сл какао
1 чаша натрошени чаени бисквити
1\2 чаша фъстъчено масло
1 чаша натрошен бял шоколад
прясно мляко колкото да се замеси тесто
ванилия
настъргана портокалова кора или сок от един портокал

По желание шоколадът и фъстъченото масло могат да се разтопят заедно в тенджерка на слаб огън и тогава да се смесят със останалите продукти.
Другият вариянт е всичко да се сложи в блендер или кухненски робот.


Шоколадово-портокалови топчета

1 чаша натрошени или млени ядки по желание
3 сл мед
3 сл какао
1 пакет бисквити по желание
2 сл захар
портокалов сок колкото е необходимо за забъркване на тесто
кокосови стърготини за овалване на топчетата

Шоколадово-фъстъчени топчета

1 бурканче фъстъчено масло
2 чаши трошени бисквити
1\2 ч захар
ванилия
1 шоколад
Шоколадът се разтапя на водна баня с 1сл прясно мляко и се оставя настрани в купичка. Останалите продукти се смесват на тесто, като ако е нужно, добавете лъжица прясно мляко и замесете топчета. С помощта на клечка за зъби топнете всяко топче в разтопения шоколад, оставете ги в чиния постлана с готварска хартия и оставете за половин час в хладилника.





# 392
  • Мнения: 1 777
Шоколадово-фъстъчени топчета

1 бурканче фъстъчено масло
2 чаши трошени бисквити
1\2 ч захар
ванилия
1 шоколад
Шоколадът се разтапя на водна баня с 1сл прясно мляко и се оставя настрани в купичка. Останалите продукти се смесват на тесто, като ако е нужно, добавете лъжица прясно мляко и замесете топчета. С помощта на клечка за зъби топнете всяко топче в разтопения шоколад, оставете ги в чиния постлана с готварска хартия и оставете за половин час в хладилника.
Тази рецепта ми харесва.Но имам няколко въпроса .Какво е количеството на фъстъченото масло и шоколада?И не стават ли много сладки с тази захар?Мисля че бисквитите и шоколада са достатъчно сладки,но разбира се това е въпрос на вкус.

# 393
  • Мнения: 1 236
Шоколадово-фъстъчени топчета

1 бурканче фъстъчено масло
2 чаши трошени бисквити
1\2 ч захар
ванилия
1 шоколад
Шоколадът се разтапя на водна баня с 1сл прясно мляко и се оставя настрани в купичка. Останалите продукти се смесват на тесто, като ако е нужно, добавете лъжица прясно мляко и замесете топчета. С помощта на клечка за зъби топнете всяко топче в разтопения шоколад, оставете ги в чиния постлана с готварска хартия и оставете за половин час в хладилника.
Тази рецепта ми харесва.Но имам няколко въпроса .Какво е количеството на фъстъченото масло и шоколада?И не стават ли много сладки с тази захар?Мисля че бисквитите и шоколада са достатъчно сладки,но разбира се това е въпрос на вкус.

Шоколадът е голямо блокче, 100г, но можеш да разтопиш и две, може да го разредиш с малко сметана... Фъстъченото масло е около 1 1\2 чч, 450г . На мен поне фъстъченото масло не ми е въобще сладко и си му трябва захарта.   bouquet

# 394
  • Стара Загора
  • Мнения: 7 361
Аз пак с питанка Crazy Рецепта за кремкарамел?

# 395
  • Мнения: 407
Искам да сваря стар боб (фасул) в хермртическа тенджера.
Майка ми го вари първо там (хермртическата) и после прави някаква запръжка.
Но аз не искам да правя запръжка.
Та въпроса ми е какво се слага в херметическата тенджера-лук, морков, чушка, олио, а smile3527 СОЛ?

# 396
  • Мнения: 9 123
Аз пак с питанка Crazy Рецепта за кремкарамел?

Крем карамел

ама отчети що не даваш  newsm78

# 397
  • София
  • Мнения: 1 341
Искам да сваря стар боб (фасул) в хермртическа тенджера.
Майка ми го вари първо там (хермртическата) и после прави някаква запръжка.
Но аз не искам да правя запръжка.
Та въпроса ми е какво се слага в херметическата тенджера-лук, морков, чушка, олио, а smile3527 СОЛ?


Слагаш всичко в тенджерата (след като си хвърлила първата вода) - домати,червен пипер,подправки и сол.След като стане готов и отвориш 
тенджерата може да го сгъстиш с брашно, размито с водичка - така не се запържва, а си става на яхнийка.

# 398
  • Стара Загора
  • Мнения: 7 361
Аз пак с питанка Crazy Рецепта за кремкарамел?

Крем карамел

ама отчети що не даваш  newsm78
Mr. Green мЪЖЪТ Е ЖИВ...ДЕТЕТО СЪЩО Mr. Green
И тиквичките пълнените и кебапа станаха хубави. Чак и поздравления получих /дето хич не ги раздава по принцип моя мъж/
Много обича кремкарамел ама аз не...това е и причината никога да не съм го правела...та искам да му направя и това /та дано ми даде званието "бяла, нежна и добра съпруга" Mr. Green/

# 399
  • Мнения: X
Какво бих могла да направя с малко сорови вишни?

# 400
  • Мнения: 1 798
Какво бих могла да направя с малко сорови вишни?
Колко малко?

# 401
  • Мнения: X
Какво бих могла да направя с малко сорови вишни?
Колко малко?
Около половин кг може би, в една кутия от киви са пълна.

# 402
  • Мнения: 1 798
Кекс с вишни
5-яйца,1 1/2ч.ч захар,6с.л.-олио,6 с.л-вода,половин пакетче бакпулвер,1-ванилия,1 1/2-ч.ч-брашно,1ч.ч-вишни.
Захарта и яйцата се разбиват с миксер до гладка маса.Добавя се олиото,водата,ванилията,и брашното с бакпулвера.Вишните, на които са махнати костилките се разпределят равномерно, и с лъжица се обръща част от сместа за да се скрият. Кексът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Незная колко са ти вишните,но ти предлагам това.

# 403
  • Мнения: 1 798
Какво бих могла да направя с малко сорови вишни?
Колко малко?
Около половин кг може би, в една кутия от киви са пълна.
Сега видях ,че си писала Simple Smile
Написах ти рецепта която у дома се харесва,дано и други се включат с предложения Hug

# 404
  • Мнения: X
Много благодаря Simple Smile че са много кисели и не стават за ядене.

Общи условия

Активация на акаунт