Научете ме ...

  • 21 145
  • 209
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: X
аз съм чувала че го приготвят на плоча

То иначе няма как да стане. На времето си спомням го правихме с жена ми като го увихме в алуминиево фолио и го пекохме на слаб котлон на печката. После го заливахме с мед и ръсихме мляни орехи. Ама нямам спомен какво се е получило тогава.
А дали ще е на плоча или на тефлоновия тиган не е ли едно и също Thinking?Само дето не съм го пекла на слаб огън.
С варианта на дадо Хаджи съм по-склонна да предположа,че ще стане,н нека все пак който го умее да го приготви като по заведенията,нека сподели. Praynig

# 196
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Сетих се да питам още нещо как се прави-сирене с мед и орехи.
Пробвах да запека парче сирене в тефлонов тиган без мазнина,но нищо не стана,изобщо не направи коричка,а стана меко и взе да му изтича водата.Бях чела,че може да се запече в готварска хартия,ама дали се прави баш така newsm78?

Аз го правя в пакетчета от фолио. Всяка плочка намазвам с мед от всички страни, овалвам добре в не много ситно смлени орехи, слагам във фолио и преди да загъна пак посипвам малко мед. Пека върху скарата от двете страни. Колкото и да ви е чудно слагала съм и малко чесън  Crazy Вкусът е много екзотичен и ние го харесваме  Peace

# 197
  • Мнения: X
Клои,на грил-тигана дали ще стане?Или на парти-грила?Класическа скара не ползвам понеже.И колко време печеш,как разбираш кога е готово,като отваряш фолиото  ли?А получава ли се апетитната златиста коричка,без да е воднисто или кашаво?

# 198
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Аз мисля, че ще стане и в грил-тигана  Peace
Не ги пека дълго, вътре няма нищо сурово, но го обръщам и от двете страни. В началото имаше някакви води, докато не се светнах, че сиренето не трябва да е воднисто. А иначе само от меда има малко, но не е фатално- може би защото допълнително досипвам от него накрая. На мен не ми се получава коричка, даже е много меко в началото. Аз го задушавам във фолиото като го затварям. Ще пробвам и без фолио, да видя как е.  Wink

Последна редакция: сб, 08 авг 2009, 19:29 от kloi

# 199
  • Варна
  • Мнения: 522
Най сигурно си е да се пече увито във фолио. А къде всеки сам да реши. Аз съм го пекла и във фурната.
Но при тези сирена сега, където не им знаеш съставките е възможно и да се разкашква.
Но по принцип ако го консумираш топло няма как да не е меко.
А аз го правя по следния начин, Върху плочката сирене слагам шайба домат,едно люто чушле и бучка масло.
Посе завивам с фолио и леко го затоплям, може дори и на парти грил.
После с винце е страхотно мезе cheers

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 17:41 от ивка27

# 200
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Клои,на грил-тигана дали ще стане?Или на парти-грила?Класическа скара не ползвам понеже.И колко време печеш,как разбираш кога е готово,като отваряш фолиото  ли?А получава ли се апетитната златиста коричка,без да е воднисто или кашаво?

Сега се сещам, че най-много ми хареса с прясно овче сирене, което си беше домашно и с добре изцедени топченца моцарела  Crazy Отдавна не съм се сещала за тази вкуснотийка. Утре ще направя и ще сложа снимки  Wink

# 201
  • Мнения: X
Клои,сподели за моцарелата как я приготвяш и от коя моцарела взимаш,има една на малки топчици/като за супа топчета/,от нея ли? Hug

# 202
  • Мнения: 1 849
Снощи пак направих бъркана пица, този път успях да я снимам,  обаче малко съм я препекла Embarassed докато правя салатата.

Би ли ми дала рецептата, че нещо не я намирам. Благодаря.

Аз пробвах Добруджанките и беше един голеееем провал  и под зоркия поглед на свекито... Яко се изложих. Станаха разкашкани и мазни.

# 203
  • Мнения: 311
Снощи пак направих бъркана пица, този път успях да я снимам,  обаче малко съм я препекла Embarassed докато правя салатата.

Би ли ми дала рецептата, че нещо не я намирам. Благодаря.


Заповядай: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=418520.0

# 204
  • Мнения: 1 849
Благодаря!! Hug

# 205
  • Пловдив
  • Мнения: 1 428
относно бърканата пица - правих я, от първия път резултата беше  суууууууппеееер!!! Пробвайте, бързо, лесно, малките си изядоха пръстите!

# 206
  • Мнения: 2 759
                            Вали, камината е запалена, а аз трябва да се завъртя около печката... Предложете ми нещо вкусно и лесно, моля. Каквото и да е.

# 207
  • София
  • Мнения: 7 965
Вали, камината е запалена, а аз трябва да се завъртя около печката... Предложете ми нещо вкусно и лесно, моля. Каквото и да е.

Не знам коя е Вали към която се обръщаш, ама аз например взимам кренвирши разцепвам ги надве тургам по един два резена домати (малки), ако имам сварени картофи една две шайби, малко топено сирене и кашкавал - увивам ги в станиол (алуминиево домакинско фолио) и ги мятам на жеравата (когато съм на село де, тука в панелката си нямаме жерава). Става и със колбасите от типа телешки, хамбургски и така нататък - ама тях ги режа напречно на по дебели парчета и вътре ги гарнирам по гореописания начин. Тая технология става и на котлона. Турни там една салата вади пиенето и това е.

# 208
  • Мнения: 2 759
Вали, камината е запалена, а аз трябва да се завъртя около печката... Предложете ми нещо вкусно и лесно, моля. Каквото и да е.

Не знам коя е Вали към която се обръщаш, ама аз например взимам кренвирши разцепвам ги надве тургам по един два резена домати (малки), ако имам сварени картофи една две шайби, малко топено сирене и кашкавал - увивам ги в станиол (алуминиево домакинско фолио) и ги мятам на жеравата (когато съм на село де, тука в панелката си нямаме жерава). Става и със колбасите от типа телешки, хамбургски и така нататък - ама тях ги режа напречно на по дебели парчета и вътре ги гарнирам по гореописания начин. Тая технология става и на котлона. Турни там една салата вади пиенето и това е.
                               bouquet, звучи лесно и приятно! Малко не хапваме кремвирши, но ще опитам с готово пиле.

                               П.П. А Вали е една приятелка с презиме 'дъжд', по мъж 'снягMr. Green.

# 209
  • София
  • Мнения: 7 965
Вали, камината е запалена, а аз трябва да се завъртя около печката... Предложете ми нещо вкусно и лесно, моля. Каквото и да е.

Не знам коя е Вали към която се обръщаш, ама аз например взимам кренвирши разцепвам ги надве тургам по един два резена домати (малки), ако имам сварени картофи една две шайби, малко топено сирене и кашкавал - увивам ги в станиол (алуминиево домакинско фолио) и ги мятам на жеравата (когато съм на село де, тука в панелката си нямаме жерава). Става и със колбасите от типа телешки, хамбургски и така нататък - ама тях ги режа напречно на по дебели парчета и вътре ги гарнирам по гореописания начин. Тая технология става и на котлона. Турни там една салата вади пиенето и това е.
                               bouquet, звучи лесно и приятно! Малко не хапваме кремвирши, но ще опитам с готово пиле.

                               П.П. А Вали е една приятелка с презиме 'дъжд', по мъж 'снягMr. Green.

Божее ми чак сега разбрах, че описваш ситуация и че вали дъжд, пък аз си мислех, че се обръщаш към някого. Иначе ще стане с готово пиле, но непременно сложи ако имаш топено сирене става страхотно и му ръсни така малко черен пипер. Ако пък ти се играе нарежи го на ленти. Нареди ти на една редичка върху фориото, поръси ги с черен пипер, нареди топеното сирене на парченца, после внимателно увий фолиото нали като за руло и аре върху котлона (ъъъъъ ... да кажа нали на жеравата).

Общи условия

Активация на акаунт