Идеи за торта за рожден ден, която и бебето може да опита

  • 27 383
  • 36
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 219
офф,ние първия рожден ден го минахме,без бебка да си куса от тортата,но сега като чета такива вкусотии и......направо не издържам newsm64!!!Задължително ще и спретна някой сладкиш тия дни.Тя милата освен плодове,нищо друго сладко не еопитвала още.Дори бисквити не съм и давала,нищо.

# 16
  • Мнения: 2 401
не, кисело е. Обаче се бърка постоянно. То по-скоро се сгъстява на котлона. Става гъст като охладено нишесте.
Много интересно, май и аз ще го пробвам, че такъв вариант не съм нито правила, нито яла.

# 17
  • Мнения: 319
А този маргарин в рецептата?! Rolling Eyes
Не е ли неподходящ за бебе?

# 18
  • Мнения: 2 401
А този маргарин в рецептата?! Rolling Eyes
Не е ли неподходящ за бебе?
И аз това си помислих, даже се зачудих дали няма да стане с масло, но сигурно няма защото ще стане на парцали, но ако се предлага инцидентно, само за празника сигурно не е проблем.

# 19
  • Мнения: 319
Според мен ще е ок с масло.
То всичко дадено инцидентно не би трябвало да е проблем, но точно към маргарина аз лично съм предубедена и не го ядем дори възрастните вкъщи  Peace

# 20
  • Мнения: 2 376
Аз мисля, че има разлика между маргарин и индустриален маргарин. По тази причина бисквитките са още по-вредни. Аз си мислех да топя масло на водна баня и да го смеся с крема и да го сложа върху бисквитките преди да се е охладил, но нямах възможност да пробвам, а и тя не яде повече от няколко хапки. Взех от най-хубавите маргарини ..и така.
Вторият път (за празника) стана по-хубава, но ме е срам да я покажа,снимки, че в бързината съм написала грешно името на детето  ooooh! и го видях на снимките разбира се  Embarassed

Последна редакция: пт, 31 окт 2014, 21:00 от bubanka

# 21
  • Мнения: 2 401
Честит рожден на малката! И за напред така да ти харесва гозбите! Simple Smile
п.с. за маслото все пак си мисля, че няма да стане защото поне аз като съм правила такава комбинация кисело мляко с разтопено масло като се сложи в хладилника маслото става на парцали, но може и аз нещо да не съм направила както трябва

# 22
  • София
  • Мнения: 2 249
Брит, да ти е жива и здрава рожедничката Grinning Sunglasses!


За маргарина само да вметна Laughing - да, има разлика между маргарините. Видът на мазнините - хидрогенирани или естерефицирани(като вторият тип е по-добър, Рама напр.). Но при всички положения заради нетрайността им се прибавя консервант, както и оцевтители. Но както казваш, при две хапки не става въпрос за проблем (макар че не мога да я приема аз таз рецепта за бебе Laughing))

# 23
  • Мнения: 2 376
мерси за поздравленията,  Hug
Иве, нали знаеш, че заедно с разцвета на сладкарската индустрия възникнала и зъболекарската, например  hahaha Мисълта ми е, че яденето на торти изисква известни жертви.  Crazy

# 24
  • Мнения: 822
Ooo, я запис тука...  Mr. Green  Че ни предстои идния месец и отсега съм се зачудила каква тортичка да спретна за дребната.... Много хубави идеи, започвам една по една да ги пробвам тия дни...  Hug

# 25
  • София
  • Мнения: 183
Аз правя редовно един сладкиш, който ми беше представен като "Плодова изненада". Трябват ти 1 кисело мляко, малко захар /тя е по желание и количество, колкото да подсладиш млякото/, 3 пакетчета желатин - 30 гр., плодове - трябва да има банани, всичко друго е каквото ти хареса, аз съм правила с банани + киви, вишни, ябълки, круши, праскови, каквото имаш, и последно - бисквити, каквито искаш, аз ползвам обикновени, но може да са и други.
Бисквитите се нареждат в тавичка, аз ползвам йена, после се нарязват плодовете, махат се костилките, ако има ябълки по - добре настъргани, млякото се подслажда и се разбълква добре, сипва се в купа. Желатина се разтваря на водна баня докато стане прозрачен и се изсипва в млякото, после се сипват и плодовете и се разбърква, със сместа се заливат бисквитите. Оставя се в хладилник за 2-3 часа, да стегне. Отгоре може да се украси с плодове. След като стегне, се обръща върху поднос, ако не се отлепя лесно от стените на съда, той се потапя в съд с гореща вода, за да може да се отлепи тортата.
Става много красиво ако са шарени плодовете, също съм правила цветно млякото със сок от вишни, стана розово, а бананите бели и беше много красиво. А е и вкусно  newsm10

Този сладкиш го правя много често защото е много бърз и вкусен. Само не съм слагала желатин вътре, поради което го редя в йенска тавичка, т.е. без съд се съмнявам да може да се отдели като торта. Но като стегне в хладилника се отрязват парчета...та знам ли може и да се отдели от съда без тоя желатин. Аз обаче предпочитам да редя бишкоти.
Ябълките не покафеняват ли в сладкиша?

# 26
  • Мнения: 616
Аз правих от хипоалергичната торта , която хедра посочи; обаче, ползвах само блата, крем си направих от филаделфия и компот от круши - стана изненадващо леко кремче, всичко в пасатора; ето ; другото е обикновена торта от бисквити и кисело мляко с плод. Безпроблемна е за бебе, но на вид се докарва по-трудно (според мен)

# 27
  • Мнения: 275
Използвам темата и наближаващия първи рожден ден на дъщеря ми да попитам за най-удачния заместител на захар за дете на годинка.

# 28
  • Мнения: 2 401
Аз се сещам за  кафявата захар или меда. Но според мен  дори и с меда, които е полезен продукт, на тази възраст не бива да се прекалява за да не свиква детето със сладкия вкус. Аз за момента използвам главно  плодове за подслаждане.

# 29
  • Мнения: 2 376
също фруктозата е алтернатива, но пак трябва да се внимава.

Общи условия

Активация на акаунт